Happy Moon’s ve Help Steps’ten afet bölgesindeki kadınlara destek... Şef Somer Sivrioğlu’nun ramazan için hazırladığı tarif videoları yayında... Nar ekşisi yönetmeliği değişti... Oligark’ta baharı karşılayan yemekler... Beta Tea’den iftar menüsü... Jumbo Patisserie’den yeni tatlılar... Yeme-içme dünyasından haberler...
#Somer SivrioğluKüçüklüğümüzde pastanelerde şeffaf paketlerde satılan, günümüzde de patisserie dünyasının gözdesi halini alan bezelerin bir değişik versiyonuyla geldim bu hafta karşınıza; evet bildiniz, Pavlova tatlısı. Bolca taze meyve ve çırpılmış krema ile hazırlanan Pavlova tatlısı, Yeni Zelanda-Avustralya mutfağının geleneksel bir tatlısı olarak biliniyor. Adını ise 19. yüzyılın sonu ile 20. yüzyılın başlarına damgasını vuran döneminin dünyaca ünlü Rus balerini Anna Pavlova’danalıyor. Bir rivayete göre ekibiyle 1962 yılında çıktığı Yeni Zelanda- Avusturya turnesinde, Yeni Zelanda’da kaldığı otelin şefi, balerin Pavlova'nın şerefine bir tatlı hazırlıyor. Adı da o günden bu yana Pavlova tatlısı olarak anılıyor.
#Pavlova TatlısıSon yıllarda Türkiye'de de oldukça popüler olan çok tartışmalı bir tatlı var: Pavlova. Dışı kıtır içi yumuşak olacak şekilde fırınlanmış yumurta köpüğünün üzerindeki meyvelerle hem çok şık hem de çok lezzetli bir tatlı olan pavlova, adını Rus balerin Anna Pavlova'dan alıyor.
#PavlovaMasterChef'in 23 Eylül tarihli bölümünde MasterClass ödülü heyecanı yaşandı. MasterChef 2020 yarışmacıları Maksut Aşkar tarafından verilecek MasterClass'ı kazanmak İçin kıyasıya bir mücadele gösterdi. Gecenin sonunda en iyi pavlova tatlısı yapan isim ödülün sahibi oldu. Peki, MasterChef'te MasterClass ödülünü kim kazandı? İşte 23 Eylül MasterChef ödülünü kazanan yarışmacı ve gecede yaşananlar...
#Masterclass Kim KazandıYeni Zelanda'nın milli tatlısı olan pavlova son yıllarda ülkemizde de rağbet görmeye başladı. Dilediğiniz meyveyle yapabileceğiniz Pavlova tatlısı hem lezzetli hem de hafif bir lezzet. Pavlova tatlısını dilerseniz meyve bazlı soslar ya da karamel ile sunabilirsiniz. Peki, Pavlova tatlısı nasıl yapılır? İşte Pavlova tatlısının tarifi ve hikayesi
#Pavlova NedirŞef Umut Karakuş’un, Muutto İstanbul’da servis ettiği meze ve ara sıcakların lezzeti meşhur. Artık hemen her çeşidin evlere paket servisini de yapıyor. Jaji isimli Hakkâri usulü kuru cacık, patlıcanlı nazuktan, bol yeşillikle hazırlanan mücver ve kaburga etli firik keşkek, sofrasını geleneksel lezzetlerimizin farklı yorumlarıyla zenginleştirmek isteyenler için...
#YılbaşıÇiğ veya çok az pişmiş istiridye... Suşi veya saşimiler, çamur yengeçleri ve envai çeşit karides... İşte uzun yıllardır yaşadığım Avustralya’da yılbaşı sofralarının vazgeçilmez ürünleri... Tüm bahçe ve parklarda barbeküler yanıyor, deniz mahsulleri, sosisler ve etler pişiriliyor. Uzun saatler süren bu yemeklerin sonunda masaya gelen pavlova tatlısıysa Avustralyalıların sofralarını süsleyen bir sanat eseri gibi...
#Yılbaşı Sofrası