Terbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar MenüsüBalkanlar’ın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini en iyi yansıtan şehirlerdendir Saraybosna. Müzeleri, camileri, kiliseleri, medreseleri, çarşılarıyla ünlü bir şehir. Her ne kadar küçük ve birkaç günde keşfedilebilir gibi görünse de farklı yönlerini keşfetmek zaman ister. Kısa sürede insanı etkisi altına alan kentin belli bir ziyaret zamanı yok. Çünkü yazı ayrı, kışı ayrı güzel. Üstelik iki kayak merkeziyle şu sıralarda kar tatili planlayacaklar için farklı bir deneyim vaat ediyor.
#HürriyetBugüne kadar yüzlerce kişiyle röportaj yapıp onlara yemek kültürlerini anlattıran Mehmet Yaşin, kendisine neden ‘gurme’ değil ‘Şikemperver’ denilmesini istediğini ve kendi damak zevkini anlattı: Ekmek arası köfteyi her türlü ziyafete tercih ederim
Neden özellikle erkekler, barbekü, mangal yapmaya meraklıdır sizce? Çünkü ilk çağlardan itibaren avcı olan erkeklerdir. Sonra da avladıkları hayvanların etlerini açık havada ateş üzerinde ilk pişirenler de yine erkeklerdir. Ateş yakarak bir taraftan eşlerini dışarıdan gelecek tehlikelere karşı korumuşlar bir taraftan da ateş üzerinde et pişirerek onlara yiyecek temin etmişler. Aynı zamanda eşleri bir yerini yakar, yaralanır endişe ve korkusuyla da onları ateşten uzak tutmayı amaçlamışlar.