Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2010 19:41
Çatal Çorbası Amasya Yöresi (4 kişilik)Malzemeler:250 gr kıyma1adet soğan1 adet domates200 gr yarma (1 bardak)1 fincan y.mercimek1 tatlı kaşığı nane1 çay kaşığı pul biber1 kaşık tereyağı8 bardak suHazırlanışı:Mercimek ve yarma haşlanır içine tuz, karabiber ilave edilerek çorba kıvamı elde edilir. Başka bir kapta ince kıyım soğan ve kıyma kavrulur içine doğranmış domates, pul biber ve nane katılır. Daha sonra kaseye konulan çorbanın üzerine hazırlanan harç ilave edilerek servise sunulur.
Üzümlü Patatesli Pilav Kars Yöresi (4 kişilik)Malzemeler:2 bardak pirinç3
yemek kaşığı tereyağı3 adet patates1 fincan kuru üzümTuzKarabiberHazırlanışı:Pirinçler bol suda yıkanıp yarıdan biraz fazla haşlanır. Patatesler soyulup halka halka kesilir ve iki kaşık yağda pişirilir. Tencerenin dibine pişirilen patatesler dizilir içine haşlanan pirinç ilave edilir. Geriye kalan bir kaşık tereyağ pirinçlerin üzerine atılır. Daha önceden suya konulan üzümler de pirincin üzerine atılır ve 15 dk çok kısık ateşte pişirilir Daha sonra tencere ters çevrilerek patatesler üste gelecek şekilde servis edilir..
Enginarlı Misket Köfte (4 kişilik)Malzemeler:4 adet enginar(haşlanmış)2 adet domates1 adet sivribiber4 yemek kaşığı zeytinyağıTuz KarabiberTaze kekikKöftesi İçin Malzemeler250 gram kıyma (köftelik)½ çay kaşığı Yenibahar½ çay kaşığı Kimyon¼ bağ maydanoz½ adet soğan1 diş sarımsakTuz KarabiberHazırlanışı:Köftesi için; bir kaba ince kıyılmış soğan, sarımsak, maydanoz, kıyma, yenibahar, kimyon, fıstık, tuz ve karabiberi katılarak, yoğrulur. Yoğurduktan sonra 10-15 dakika buzdolabında dinlendirilir. Köfteler misket büyüklüğünde yuvarlanıp fırın kabına konulur. Yanına enginar, domates, biber ve zeytinyağı ilave edilir. Üstüne tuz, karabiber, kekik atılıp fırıda 180 derecede,20-25 dakika pişirilir..
Ali AÇIKGÜLDivan Oteller ankaraMutfak Koordinatörü