Etin baharatla buluşmasının en eski örneklerinden biri olan pastırma, sabah kahvaltısından akşam yemeğine her öğünde kullanılabilen bir ürün. "Kayseri mi Kastamonu mu?" tartışması süredursun, biz pastırma sevenler için nefis bir menü hazırladık...
#Pastırmalı TariflerHemen herkesin sevdiği birkaç lezzet saysak İtalyan mutfağının vazgeçilmezi pizza, mutlaka listede ilk sıralarda yerini alır. Napoli usulü yapılansa artık ülkemizdeki pizzacılarda da sık sık rastlayabildiğimiz, çok popüler bir seçenek. Ankara’daki mekânı Stüdyo Pizza’da ekşi mayalı nefis pizzalar yapan şef Murat Artukmaç’la bu lezzetin inceliklerini konuştuk.
#PizzaHer yaz yeni mekanların açıldığı Bodrum’un değişmeyen lezzet duraklarından biri de Bitez’deki Maride Patisserie & Cafe... Bodrum’un yaz-kış açık olan keyifli adreslerinden Maride, 2016’da az şekerli, katkısız cheesecake çeşitleriyle başladığı gastronomi yolculuğunu her yıl menüsüne kattığı nefis seçeneklerle sürdürürken, mekanın müdavimlerinin sayısı da giderek artıyor.
#1Yemek artıkları ve bayat ekmekler, çöpe atıldığında hem çok büyük bir israf hem de ekonomik kayba sebep oluyor. Bununla birlikte dünyanın büyük bir kısmının açlık tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bir ortamda, kaynakların son derece etkili kullanılması ve sürdürülebilirliğe katkı sağlanabilmesi adına geri dönüşüm tarifleri harika birer çözümdür. Biz de bu sorumluluk duygusuyla hareket ettik ve evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin yollarını sizler için derledik.
#Bayat EkmekYaz yaklaştıkça ışıl ışıl parlayan güneş de tatil sabahlarımıza eşlik etmeye başladı. Ailemizle, arkadaşlarımızla bir araya geldiğimiz pazar kahvaltısı sofralarını sıklıkla kuracağımız bugünlerde sevdiğimiz klasikler kadar sürprizler de tatmak istiyoruz. Yazarımız Ebru Erke’nin ‘Kahvaltı’ kitabı bunun için biçilmiş kaftan.
#Yumurtaİlkini 2014’te yayımladıkları ‘İçindekiler’ kitabının ikincisini çıkaran Cemre Torun ve Begüm Yaramancı, bu kitapta da doğru malzemenin peşine düşüyor. ‘İçindekiler 2’ için “Modern ev mutfağına yönelik malzemeyle İstanbul’un buluştuğu bir yemek kitabı” diyen yazarlar 150’nin üzerinde tarif, farklı fikirler, Anadolu’nun malzemeleri ve ipuçlarıyla maceraya, yeniliğe açık şehirlileri mutfağa davet ediyor.
#GazetehaberleriDanimarka’dan Güney Afrika’ya hamburgere kafa tutuyor ama büyük zincirlerin aksine küçük işletmeler sistemiyle yayılıyor. Birçok Avrupa kentinde sayıları binlere ulaştı. Sempozyumlar düzenleniyor, tezlere konu oluyor. Yurtdışındaki macerasına kaldırım kenarlarında başlayan Türk döneri ikinci vatanı Almanya’da ‘yeni nesil dönerci’lerle sınıf atlıyor; dünyanın önemli otellerinin mönülerine giriyor. Üstelik artık kuvvetli bir siyasi sembol. Nasıl mı?
#DönerSağlıklı beslenmenin temel öğelerinden biri olan protein, en çok baklagillerde bulunuyor. Ayrıca kemik gelişimi ver sağlığı için gerekli kalsiyum ve magnezyum içeren baklagiller, kan yapıcı demir, sinir sisteminin çalışmasında etkin rol oyanayan B vitaminleri, kalp atışlarını düzenleyen potasyum açısından da zengin.
#Yemek