- Kırmızı ete yüzde 20 zam gelmesine rağmen, pastırma ve sucuk esnafı, satışların olumsuz etkilenmemesi için bu zammı ürünlere yansıtmamaya çalışıyor - KTB Başkanı Ünlü: "Perakende daha önce 38 liradan satılan dana sucuğun kilogramı en fazla 40 liraya yükseldi. Sırt pastırma da daha önceden 70-75 liraya satılıyordu, perakendeciler en fazla 80 liraya yükseltebildi" - "Etteki yüzde 20'lik artış perakende sektörüne ancak yüzde 3-4 oranında yansıtılabildi"
Ünlü Kayseri pastırması ve sucuğu zamlandı. 1. kalite olarak adlandırılan kuşgömü, tütünlük, sırt ve antrikot pastırmanın kilosu 45 liradan 52 liraya, 2. kalite olarak adlandırılan omuz, kürek, eğrice, şekerpare ve but pastırmanın kilosu 40 liradan 44 liraya, 3. kalite olarak bilinen diğer pastırma türleri de 30 liradan 35 liraya çıktı.
Kahvaltının mutlulukla ilgisi var ama cebinizle de var... Özellikle hafta sonu birçok aile dışarıda kahvaltı yapmayı tercih ediyor. Bu talebi gören işletmeler de açık büfe ya da serpme kahvaltı mönüleriyle yarış halinde. Kahvaltıda verilen ürünler benzerlik gösterse de fiyatlar oldukça farklı. İstanbul’da bir kişilik kahvaltı faturası 25 TL’den başlıyor, 300 TL’ye kadar çıkıyor.
#GazetehberleriBesilik hayvan ithalatının artması, balık sezonunun açılması, tavuk etine olan talebin artması kırmızı etin fiyatını da etkiledi. Bunlara bir de Et ve Süt Kurumu’nun üreticiden 28 liradan aldığı karkas eti marketlere ucuz et sağlanması için 20 liradan sanayiciye vermesi eklenince karkas etin kilogram fiyatı 26 liraya kadar düştü.
#Gazetehaberleri