Güncelleme Tarihi:
Yaz ayının gelmesiyle Avrupa’da yaşayan gurbetçiler memleketlerinin yolunu tuttu. Gurbetçilerin memleketlerine gelmesi piyasaları canlandırdı. Tarihi Kayseri Kalesi yanı ile Kapalı Çarşı girişinde bulunan, Kayseri’ye özgü lezzetler olan pastırma, sucuk ve mantı satışı yapan esnaftan Adem Karaca, gurbetçilerin gelmesiyle birlikte piyasalarda hareketlilik yaşandığını belirterek, "Gurbetçi sezonu dediğimiz bu dönemde satışlarımız artmaya başladı. Her sene olduğu gibi gurbetçilerin gelmesiyle birlikle piyasalara bir canlılık geldi. Bizlere de, onlara ’Anavatanlarına hoş geldiniz’ demek düşer. Biz işimizden, ticaretimizden memnunuz" dedi.
Pastırmacı Adem Karaca, bu sene piyasaların geç canlandığını da vurgulayarak, "Bu sene gurbetçilerimiz izne geç çıktılar. Şu anda Temmuz'un 20'sini geçtik, bu dönemlerde epey bir hareketlilik olması gerekirken, yeni yeni piyasalar canlandı. 15 Temmuzdan sonra gurbetçileri görmeye başladık. İnşallah gurbetçilerimiz, Kurban Bayramını da burada geçirirler ve piyasa canlı bir şekilde devam eder" ifadelerini kullandı.
'GURBETÇİLERİMİZ, PASTIRMAYI SEVİYORLAR'
Pastırma ve sucuk satışı yapan ve Sado Usta lakabıyla bilinen Seyfettin Gürbüz de, son günlerde satışların arttığını vurgulayarak, Piyasalar, gurbetçi kardeşlerimizin gelmesiyle canlandı. Gurbetçilerimiz pastırmayı çok seviyorlar ve çokça alıyorlar. En iyi pastırma 150-160 TL arasında satılıyor. 90 TL'ye de pastırma var ama hayvanın but kısmının etlerinden yapıldığı için biraz daha sert oluyor. Etin bölümüne ve yumuşaklığına göre fiyatlar değişiyor dedi.