Paskalya döneminde çok sevilerek yapılan Paskalya çöreği, ülkemizde yaşayan Hristiyan inancına mensup yurttaşlarımız sayesine bizim de çok benimsediğimiz bir çörek türü haline gelmiş durumda. Hristiyanların kutladığı en eski ve en önemli bayram olması sebebiyle büyük bir tarihe sahip olan Paskalya Bayramı’nda çeşitli etkinliklere mutlaka Paskalya çöreği de eşlik ediyor. Ben de bu hafta içinde büyüdüğüm şehirde öğrenerek çok sevdiğim, hem tatlı hem tuzlu şekilde yapabileceğiniz yumuşacık bir Paskalya çöreği tarifiyle geldim.
#Yıldız Öz SamahaSaç örgüsü şeklinde yapılan paskalya çöreği pastanelerde aşina olduğumuz lezzetlerden biri. Hem tatlı hem de tuzlu alternatifleri olan paskalya çöreğini her evde bulunan malzemelerle siz de kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İşte, adım adım paskalya çöreği tarifi...
#Paskalya ÇöreğiGeçtiğimiz yıl, Paskalya atölyesi yapalım dedik Santral İstanbul’da. Paskalya çöreği ,o günün en özel lezzetidir. O zaman en iyi paskalya çöreğini kim yapar diye araştırma yaptığımda, Kurtuluş’ta Üstün Palmiye Pastanesi’nin İstanbul’un en iyi çörekleri...
#Atölye