Paylaş
Bugün Üstün Palmie pastanesindeydik.
Her yılbaşı öncesi uzun kuyruklarda beklerim, mis gibi sakız kokulu bereket çöreği için.
Ara ara uğrar “Merhaba” derim ama nedense hiç Paskalya dönemi ziyaret etmemiştim.
Neler kaçırmışım meğer.
Muhteşem olmuş burası.
Pastanenin içerisini mis gibi sakız kokulu meşhur Paskalya çöreği ve çikolata kokusu sarmış durumda.
Durup öylesine şaşkınlıkla ve hayranlıkla izliyor içeriye giren herkes.
Çikolatalar kuş yuvası olmuş, birbirinden renkli kuşlar konmuş çikolata yuvalarına...
Çikolatadan sincaplar, orman hayvanları, tavşan çikolatanın her hali, içinde çocukları bekleyen sürprizlerle dolu yumurta çikolatalar...
Bunlar ilk aklıma gelenler.
Daha neler neler...
Seyretmeye doyamayacağınız bir görsel şölen bu...
Paskalya dönemini kaçırmayın ve burayı ziyaret edin.
Çikolataları sanat eserine dönüştüren Fehmi Usta, gerçekten harika bir sanatkar.
Biliyorsunuz daha önceki yazılarımda pastanenin hikayesini anlatmıştım sizlere.
Harika bir aile pastanesidir burası.
Yine tüm aile, müşteri gibi değil de misafirlerini karşılarcasına sıcak ve mütevazi tavırları İle karşılayacaklardır sizleri.
Gitmişken nefis sakız kokulu çöreklerinden almayı unutmayın sakın.
Evde çöreği yapmak isterseniz tarifi için tıklayın!
Sevgili Fehmi Yıldıran, Hülya Yıldıran, Can Emre Genç’e ve tüm Üstün Palmie ailesine sonsuz sevgi ve hürmetlerimle...
Bu cumartesi günü Studio-x İstanbul’da çocuklarımla “Çokuluslu İstanbul Mutfağı-Paskalya” atölyemiz var.
Kurtuluş ve Üstün Palmie pastanesinde video çekimleri yaptık.
Fehmi Usta’nın nefis çöreği de olacak atölyemizde.
Baruthane Cad.
No: 63/A Kurtuluş
Telefon: 0212 231 92 53 - 0212 246 15 21
Paylaş