Tülay Demircioğlu (34) kalite müdürü. Birçok insan gibi ev ile iş arasında geçen rutin hayatından sıkıldı. Hep aklında olan dünya turunu gerçekleştirmek için işinden ayrıldı. Evini kiraya verdi ve Bangkok’a tek yön bilet alarak serüvenine başladı. Asya ve Avustralya kıtalarında toplam 10 ülke ve 70’ten fazla şehri geride bıraktı. Demircioğlu’nu Laos’ta yakaladık ve Asya macerasını konuştuk.
#Gezgin Hikayeleriİngilizce dili, dünya çapında en fazla kullanılan diller içerisinde yer almaktadır. Bununla beraber kullanım alanının geniş olması açısından oldukça önemli olan diller içerisinde bulunur. Aynı zamanda pek çok ülkenin resmi dili İngilizcedir. Peki, resmi dili İngilizce olan ülkeler hangileridir? İşte, tüm ayrıntıları ile derledik.
17 binden fazla adaya sahip Endonezya, dünyanın en büyük takımada ülkesi. Sizlere bu ülkenin insanlar tarafından henüz tahribata uğramamış bir bölgesinden bahsetmek istiyorum. Dünya üzerinde pek çok yere gittim ama size anlatacağım Raja Ampat’tan daha renklisini, ve güzelini görmedim.
#SeyahatSpaceX'in Starlink internet uydusu projesi kapsamında uzaya uydu fırlatması için yer arayışına Endonezya hükümetinden öneri geldi. Papua eyaletine bağlı Biak Adası'nı öneren Endonezya'ya ve Elon Musk'a burada yaşamını sürdüren yerli halktan tepki geldi.
#Elon MuskUtah Üniversitesi ve Koç Üniversitesi öğretim üyesi, ekolog, ornitolog ve doğa koruma bilimci Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu, 2020’de tüm dünyada en çok kuş türü gören kişi oldu. Kuş peşinde tüm kıtaları gezen Şekercioğlu, böylelikle en bakir bölgeleri, medeniyetin el uzatamadığı yerel kültürleri tanıyor.
#GezginSon zamanlarda pek çok kişi tarafında dünyanın enlerinin neler olduğu merak konusu olmuştur. Bu sorulardan birisi ise dünyanınım en büyük adası hakkında olmaktadır. Özellikle bireylerin aklına Dünyanın en büyük adası hangisidir ve nerededir? Dünyanın en büyük adaları sıralaması ve listesi nedir? Gibi sorular gelmektedir. Merak edilen tüm detayları derledik.
Tatilcilerin tatil anlayışının büyük ölçüde değiştiği artık su götürmez bir gerçek. Şimdilerde çoğu gezgin, ya kolay ulaşılabilecek yakın noktalar araştırıyor ya da az gezginin olduğu ve az yerli halkın yaşadığı uzak yerleri tercih ediyor. Peki dünyada herkesten uzak sıra dışı yaşam süren insanların yaşadığı adaları hiç duydunuz mu? İşte dünyanın 'en uzak' 10 adası...
#Dünyanın En Uzak AdalarıTülay Demircioğlu, beş yıl öncesine kadar özel sektörde müdür olarak çalışıyordu. Artık bir gezgin. Tülay Sabaz ise Çanakkale’de yaşayan İngilizce öğretmeni... İki adaşın ortak hayali beyaz kıtaya ayak basmaktı. Sosyal medya üzerinden konuşuyorlardı ama hiç buluşmamışlardı, ta ki Antarktika öncesi Ushuaia’da bir araya gelene kadar. Peru’dan Antarktika’ya giden bir yelkenlideki gruba katıldılar. 5 Aralık’ta başlayan yolculuk 21 gün sürdü ve 2 bin 15 mil yol giderek, ‘kıtaya yelkenliyle giden beşinci Türk’ unvanını kazandılar, bize de serüvenlerini anlattılar.
#Gezgin KadınlarÇok az gezginin gittiği bir yer Papua Yeni Gine… Bağımsızlığına 1975 yılında kavuşmuş ve 800 dilin konuşulduğu kültürel çeşitliliği korumuş çok şeyi barındıran bir ülke. Adada hayatın yaklaşık 10 bin yıl önce başladığı kabul edilir. Resmi araştırmalara göre ülkeye gelen ilk insanlar Malenezyalılar ile Papua dilini kullanan ada yerlileri… Keşfedilecek çok güzellik var. Örneğin Port Moresby Tabiat Parkı, Yuo Adası ve Varirata Ulusal Park bunlardan sadece birkaçı… İşte detaylar...
#Papua Yeni GineFilipinler'de sabah saatlerinde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra ülkede 5,8 ve 5,3 büyüklüğünde iki deprem daha kaydedildi.ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nun (USGS) açıklamasına göre, Filipinler'in güneyindeki Mindanao Adası'nda yer alan Davao şehrinde bugün yerel saatle sabah 09.04'te meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ülkede 2 ile 5 büyüklüğünde depremler olmaya devam ediyor.Ayrıca, aynı bölgede bulunan Papua Yeni Gine'de 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi.
#FilipinlerÇok az gezginin gittiği bir yer Papua Yeni Gine… Bağımsızlığına 1975 yılında kavuşmuş ve 800 dilin konuşulduğu kültürel çeşitliliği korumuş çok şeyi barındıran bir ülke. Adada hayatın yaklaşık 10 bin yıl önce başladığı kabul edilir. Resmi araştırmalara göre ülkeye gelen ilk insanlar Malenezyalılar ile Papua dilini kullanan ada yerlileri… Keşfedilecek çok güzellik var. Örneğin Port Moresby Tabiat Parkı, Yuo Adası ve Varirata Ulusal Park bunlardan sadece birkaçı… Yalnız son zamanlarda yaşanan büyük depremlerle gündemde… Ülke, Gine Pasifik Ateş Çemberi olarak adlandırılan fay hattında bulunuyor. En son 7,4 büyüklüğünde depremle sarsıldı. İşte Papua Yeni Gine hakkında detaylar…
#Papua Yeni GineDünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi bir bilgi yarışmasıyla gündeme geldi. Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da yer alan bu ülke, 18.000'in üzerinde adadan oluşmaktadır ve yeryüzünde yaşayan son dinozorun buradadır. Peki, dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi neresidir?
#Dünyanın En Kalabalık Dördüncü ÜlkesiGenellikle Selanik’de yaşayanların yazlık bölgesi Halkidiki hâlâ çok fazla turistik olmadığı için doğallığını koruyor. Çok fazla sayıda büyük otel ve tesis bulunmayan yarımadada, plajlarda giriş ücreti alınmıyor. Yunanistan’da çoğu yerde olduğu gibi sadece şezlong ücreti alınıyor. Bazı plajlarda yemek yedğiniz ya da birşeyler içtiğiniz takdirde bu ücrette alınmıyor. Bunların hepsi bir araya gelince doğası, masmavi berrak denizi ve uygun fiyatlarıyla Halkidiki’yi cazip bir tatil destinasyonu yapıyor.
#Yunan Adaları