Türkiye merkezli en büyük özel sermaye fonlarından olan Turkven'in CEO'su Seymur Tarı, ortak oldukları hastane grubu Medical Park'ın yarısına yakınının halka arz edileceğini ve sürecin 2018'de bitmiş olacağını belirterek; işlem büyüklüğünün Mavi'nin arzını üçe katlamasını beklediklerini söyledi.
#Medical ParkYatırım bankacılığı ve varlık yönetimi alanlarında hizmet veren Ünlü&Co'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü, bu sene 20'ye yakın satın alma ve birleşme (M&A) için yetki aldıklarını belirterek bunların toplam büyüklüğünün de 4 milyar dolara yakın olduğunu ifade etti.
#Mahmut ÜnlüTüketim sektöründe büyüme beklentilerine paralel yabancı ilgisinin son yıllarda arttığı ambalaj sektöründe Korozo Ambalaj'ın özel girişim sermayesi Actera Group tarafından satın alınmasının ardından, kaynaklar, Bedminster Capital'in de Propak Ambalaj'daki yüzde 80 hissesinin satışı için yetki verdiğini söylediler.
#PropakTÜİK verilerine göre üniversiteli işsiz oranı yüzde 28.5. Diplomalı işsizlerin büyük kısmı evde oturuyor. Türkiye’nin en güçlü 50 işkadınından biri olan Esas Sosyal Kurucular Kurulu Başkanı Emine Sabancı Kamışlı, “Geleceğimiz için bu sorunu çözmeliyiz” diyerek Esas Sosyal-İlk Fırsat adımını attı. Şimdi tüm şirketleri buna katılamaya çağırıyor.
#İşsizlikKüresel Girişim Sermayesi Raporu’na göre 2010’da 600 trilyon dolar olan finansal varlıkların 2020’de 900 trilyon dolara çıkması beklenirken, Türkiye’de 2013’te 33 olan özel girişim sermayesi satın alımları sayısının geçen yıl 25’e gerilediğini açıklandı.
#Küresel Girişim Sermayesi Raporu2014’te oje ve parfüm üretimiyle 3 milyar dolarlık hacme sahip kozmetik dünyasına adım atan Koton, nisandan itibaren ‘Koton Beauty’ markalı makyaj ürünlerini de piyasa sunuyor. Koton Eş Başkanı Gülden Yılmaz, “Koton markasıyla 7/24 hayatın her alanına dokunup uygun fiyatlı ürünler üretmeyi hedefledik” dedi.
Son dönemde Arzum ve Nezih Kitabevi yatırımlarından çıkmasıyla dikkat çeken İngiliz Ashmore Group Türkiye’de önümüzdeki dönemde özellikle portföy yönetimi alanında büyüyeceğini açıkladı. Ashmore Türkiye CEO’su Didem Gordon Türkiye’ye özel girişim sermayesi fonunun vadesi dolduğu için şirketlerdeki yatırımlardan çekildiklerini ancak Ashmore’un küresel fonu vasıtasıyla Türkiye’deki fırsatları değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi.
Haziran ayında Koton markasının yüzde 50’sini 500 milyon dolara satan Yılmaz Yılmaz, “Paranın bir kısmı şirketin içinde, markaya gitti. Kalanı da benim, Gülden’in ve çocukların dünyalığı olarak mevduat hesabında duruyor. Parayla yatırım için vaktin olmalı. Paran mı var derdin var” dedi.
Türkiye'de hazır giyim sektörü hareketli günler yaşıyor. Bugün Boyner'in Boğaziçi Giyim Sanayi'ndeki yüzde 50 payını Benetton'a devretmesi ile sene başından bu yana yabanclara gerçekleşen hisse devri ve ortaklık sayısı dörde ulaştı. Sektör uzmanları yabancı firmaların hızlı büyüyen Türkiye pazarına girmek istediklerini, ayrıca bu satışların bir trend haline geldiğini söylüyor.
Türkiye'de güvenlik sektörünün önde gelen firmalarından Pronet'in Londra merkezli Cinven'e satılmasının ardından Türk firmalarının yabancılara satışı yeniden gündeme geldi. Yılbaşından bu yana yabancıların satın aldığı firmaları için 12 milyar TL'ye yakın bir rakam ödediği tahmin ediliyor.