ozan seymen sezen haberleri sayfasında ozan seymen sezen hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 50 ozan seymen sezen haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ağızımızda bulunan tükürük bezleri yaklaşık olarak günlük 1-2 litre tükürük salgılamaktadır. Bu sayede tüketilen besinlerin sindirilmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Her organda oluşabileceği gibi tükürük bezlerinde de hastalıkların görülebileceğine dikkat çeken KBB Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, sizler için anlattı.
#Ağız SağlığıBurun estetiğinde ideal bir yaş var mı? Burnun şeklini hiç değiştirmeden nefes sorununu gidermek mümkün mü? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ozan Sezen Seymen, Hürriyet Aile'den Gizem Aydoğan'ın sorularını yanıtladı. Diğer videolarımızı görmek için youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın.
#HtvyasamBurun estetiği ameliyatı için hangi doktora gitmek gerekir? Estetik veya sağlık amaçlı burun estetiği operasyonunu hangi doktor yapmalıdır? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ozan Sezen Seymen, Hürriyet Aile'den Gizem Aydoğan'ın sorularını yanıtladı. Diğer videolarımızı görmek için youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın.
#HtvyasamBurun ameliyatlarından sonra cinsel ilişkiye girmek için ne kadar süre beklemek gerekir? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ozan Sezen Seymen, Hürriyet Aile'den Gizem Aydoğan'ın sorularını yanıtladı. Diğer videolarımızı görmek için youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın.
#HtvyasamDudak doldurma ile dudak kaldırma (liplifting) aynı şey mi? Arasında ne gibi farklılıklar var? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, Hürriyet Lifestyle'dan Gizem Aydoğan'ın sorularını yanıtladı. Diğer videolarımızı görmek için youtube kanalımızı ziyaret etmeyin unutmayın.
#HtvyasamKepçe kulak estetiğinde yaş sınırı var mıdır? Bu yaş sınırı nasıl belirlenir? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ozan Sezen Seymen, Hürriyet Aile'den Gizem Aydoğan'ın sorularını yanıtladı. Diğer videolarımızı görmek için youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın.
#KepçeKulak temizleme çubukları bilinenin aksine zararlı mı? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, Hürriyet Lifestyle'dan Gizem Aydoğan'ın sorularını yanıtladı. Diğer videolarımızı görmek için youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın.
#HtvhurriyetaileHorlama ve uyku apnesi için nasıl bir tedavi yöntemi izlenmeli? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, Hürriyet Lifestyle'dan Gizem Aydoğan'ın sorularını yanıtladı. Diğer videolarımızı görmek için youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın. www.youtube.com/hurriyetailecom
#HtvhurriyetaileSağlıklı nefes almak; hayat kalitesini yükselten, günlük hayattaki aktivitelerin daha rahat gerçekleşmesini sağlayan bir eylemdir. Yeterli oksijen alımı, burnun fonksiyonel işlemlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi için şarttır. Bu durum, vücudun tümünü etkilemektedir. Bazı kişiler rahat nefes alamadığı halde, yaşının geçtiğini düşünerek burun ameliyatını reddetmektedir.
#Ameliyatİnsanlar doğal olarak, Covid-19 endişesiyle, pandemi döneminde sağlık kurumlarına giderek, küçük sağlık sorunlarını gidermeyi erteleyebiliyor. Fakat önemli gibi görünmeyen bazı sağlık sorunları tedavi edilmezse olumsuz sonuçlara neden olabilir. Bunlar neler mi? KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
#KANSERHorlama, toplumda sık görülen ve bireylerin yaşam kalitesini etkileyen ciddi bir sağlık sorunudur. Horlamanın çok önemli sağlık sorunlarının habercisi olabileceğine dikkat çeken KBB, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen, “Horlama sorununa gece uykuda nefes kesilmeleri de eşlik ediyorsa, bu çevrenizdekiler tarafından size söyleniyorsa, sabahları yorgun uyanma, gün içinde uyuma ihtiyacı gibi durumlar hissediyorsanız, “Tıkayıcı uyku apnesi” probleminiz olabilir. Uyku apnesi, kalp sağlığı kadar önemli bir sağlık sorunudur” uyarısında bulundu.
#Uyku ApnesiDudak üstü ve ağız çevresinde, genellikle 35 yaşından sonra belirmeye başlayan, “barkod izi” ya da “sigara izi” olarak adlandırılan kırışıklıklar, kişilerin görünümünde problemler yaratabiliyor. Yüzün farklı alanlarında da oluşabilen bu kırışıklıklara, dolgu uygulamaları ile hızlıca müdahale edilebildiğini belirten KBB, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen, konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#BotoksKüresel salgın koranavirüs (COVID-19) günlük hayatımızı, dünyadaki ekonomik ve sosyal sistemi altüst etmiş durumda. Dünyanın büyük bir kısmını etkisi altına alan COVID-19 virüsü binlerce insanın da yaşamını yitirmesine yol açtı. Konuyla ilgili pek çok soru akıllara takılıyor. Peki, COVID-19 belirtisi göstermeyen hastaların teşhisi nasıl konuyor? KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen, merak edilen bu sorunun yanıtını verdi, virüs hakkında merak edilenlere açıklık getirdi.
#KoronavirüsKepçe kulak, dünyada ve ülkemizde sıklıkla görülen, şekil bozukluklarının başında gelir. Bu durum bireyleri, küçük yaştan itibaren zorlar ve özgüven eksikliği başta olmak üzere birçok psikolojik soruna yol açabilir. Ameliyatının çok basit olduğu kepçe kulak sorununda erken müdahale çok kritiktir ve bireyin geleceğini etkiler. KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#ÇocukKış aylarının gelmesi ile birlikte havalar soğumaya başladı. Soğuk havalar beraberinde birçok hastalığa da davetiye çıkarıyor. KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen, soğuk havalarda yakalanma ihtimali en yüksek olan problemlerden biri olan bademcik enfeksiyonu ve tedavileri hakkında detaylı bilgiler verdi.
#BademcikKBB Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, toplumda çok sık görülen horlama sorununun önemli sağlık problemlerinin habercisi olabileceğini belirtti. Problemin nedenlerine değinen Seymen, “Horlamayı hafife almayın” önerisinde bulundu.
#HorlamaSonbahar mevsimi, güzelliklerin yanında bazı problemleri de beraberinde getiriyor. Bu dönemde hava sıcaklıklarında yaz mevsimine oranla düşüş yaşanması, salgın yapan virüs enfeksiyonları nedeniyle solunum sistemi alerjilerinin yaşanmasına sebep olabiliyor. Peki bu mevsimde yaşanma riski olan alerjilerin belirtileri ve korunmanın yolları neler? Alerjilerin tedavisi mümkün mü? Tüm bu soruları, KBB Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen merak edenler için yanıtladı.
#Sonbahar Alerjisiİnsan yüzünün orta hattında bulunan çenenin görüntüsü ve yüz ile uyumu, hem kadınlar hem de erkekler için büyük önem taşımaktadır. Peki çenenin yüzdeki yeri nedir? Erkeklerde çenenin büyüklüğü neden bu kadar önemlidir? KBB Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, konuyla ilgili merak edilen tüm detayları açıkladı.
#Çene YapısıYaz aylarında yükselen sıcaklıklarla birlikte su ile temasımız da artıyor. Serinlemek için ise denizler ve havuzlar sıklıkla tercih edilen alanlar oluyor. “Yaz aylarında girilen deniz ve havuzlardaki suların burun, kulak ve boğazımıza kaçması, sağlık yönünden bir zararlı mıdır?” sorusunu da beraberinde getiriyor.
#Kulak SağlığıÇocuk sahibi olmuş her kadının bildiği gibi “lohusalık dönemi” mutluluk veren fakat aynı zamanda da anneyi çok fazla yıpratan bir dönemdir. Lohusalık dönemindeki anneler zor bir dönemden geçtikleri için psikolojik ve bedensel olarak yıpranabiliyorlar. “Lohusalık döneminde, estetik ameliyat ve uygulama yapılır mı?” sorusu anneler tarafından sıkça merak edilen konuların başında gelir.
#Lohusalık DönemiTürkiye’de yapılan estetik ameliyatları arasında birinci sırada burun ameliyatları gelir. Yaz mevsimine girmek üzere olduğumuz şu günlerde, hastaların en çok merak ettiği konulardan biri de burun ameliyatlarının yazın yapılıp yapılamayacağı. Burun ameliyatı yazın yapılabilir mi? Hastaya sakıncası var mıdır?
#Burun AmeliyatıSağlığımız için sayısız fonksiyonu bulunan tükürüğün, büyük bir kısmı sudan oluşmaktadır. Ağızımızda bulunan tükürük bezleri yaklaşık olarak günlük 1-2 litre tükürük salgılamaktadır. Bu sayede tüketilen besinlerin sindirilmesinde önemli bir rol üstlenmektedir.
#TükürükAğızımızda bulunan tükürük bezleri yaklaşık olarak günlük 1-2 litre tükürük salgılamaktadır. Bu sayede tüketilen besinlerin sindirilmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Her organda oluşabileceği gibi tükürük bezlerinde de hastalıkların görülebileceğine dikkat çeken KBB Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, sizler için anlattı.
#Ağız SağlığıKulak temizleme çubukları söylendiği gibi gerçekten zararlı mı? Kulaklarımızın kirini nasıl temizlemeliyiz? Kulağı temizlerken nelere dikkat edilmesi gerekir? Kulak çubukları kulağın yapısına nasıl zarar veriyor? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, Gizem Aydoğan’ın sorularını yanıtlıyor…
#Kulak Çubuklarının ZararlarıBurun, vücudumuzun hava trafiğini sağlayan organıdır. Havayı filtre eder, tozlardan korur, solunan havayı nemlendirir. Burun içinde konka adı verilen, solunan havayı akciğere yönlendiren ve içleri damar ağıyla kaplı olan etler bulunmaktadır. Halk arasında burun eti olarak bilinen konkalar, kaliteli nefes alabilmemizi sağlar.
#Burun Eti