Yaşadığımız 6 Şubat depremlerinden sonra birçoğumuz bazı önlemler almaya çalıştık. Şehir dışına taşınan da hızla oturduğu binayı kontrol ettiren de oldu. Deprem gerçeğiyle yaşamamız gerektiğini acı bir yolla hatırladık ama önlem almak yerine bazı bahanelerin arkasına sığınanlar da var. ‘Binamız yeni’, ‘Fay hattına uzağız’, ‘Alt kattayız, hemen kaçarız’... Uzmanlara depremle ilgili önlem alma konusunda bizi durduran cümleleri sorduk...
#6 Şubat DepremleriTeknoloji dünyası, özellikle son 30 yıldır kaba ama zeki erkeklerin hüküm sürdüğü bir yerdi. Neyse ki bu durum yavaş yavaş değişiyor ama bu kaba ve zeki erkeklerin bazıları çoktan efsane oldu bile. Bu kişiler arasında en şahsına münhasır olanıyla tanışmaya ne dersiniz?
#LinuxCovid-19 dijitalleşmenin fitilini ateşledi. 10 yılda yaşanacak teknolojik gelişmeler 1 yıla sığarken artık ofis işlerini yapan beyaz yakalı ve üretim ile hizmet sektöründeki mavi yakalıların yanında 3D yazıcılar, yapay zekaya sahip otomobiller ve robot üretimiyle ‘Metal Yakalı’ kesim de geldi. Teknoloji uzmanlarına göre 10 yıl içinde üretimin büyük bölümünü 3D yazıcılar yapacak, geleceğin en önemli mesleklerinden birini 3D üretim mühendisliği oluşturacak.
#3D YazıcıBalkanlar’ın en büyük, Avrupa’nın sayılı ve dünyanın da önemli bir bakım hangarı olan THY Teknik açıldı. 3 geniş gövde ve 6 dar gövde uçağa aynı anda hizmet verecek kapasitedeki yapıyı gördüğümde çok heyecanlandım. İnşaatını Kalyon Holding’in yaptığı bina, büyüklüğü, teknik özellikleri, akıllı teknolojisiyle dikkat çekiyor. Bu gurur verici yapı sadece THY’ye değil birçok yabancı havayoluna da hizmet verecek.
#THY TeknikBalkanlar’ın en büyük, Avrupa’nın sayılı ve dünyanın da önemli bir bakım hangarı olan THY Teknik açıldı. 3 geniş gövde ve 6 dar gövde uçağa aynı anda hizmet verecek kapasitedeki yapıyı gördüğümde çok heyecanlandım. İnşaatını Kalyon Holding’in yaptığı bina, büyüklüğü, teknik özellikleri, akıllı teknolojisiyle dikkat çekiyor. Bu gurur verici yapı sadece THY’ye değil birçok yabancı havayoluna da hizmet verecek.
#YAZARTatili bahane eden çocuklar sürekli bilgisayarla oynamak istiyor, anne-babalar da, “Yıl boyunca okula gittin, şimdi istediğin her şeyi yapmak hakkın” diyerek onlara sınırsız bir serbestlik tanıyor. Peki ama bu doğru mu? Çocuk ve ergen psikiyatrı Prof. Dr. Eyüp Sabri Ercan’a sorduk.
#Çocuk GelişimiToplumsal önyargılarımız var. Bedensel veya zihinsel bir engeli olana ‘acıma’ hissiyle yaklaşıyoruz, üstelik bunu karşımızdakine de hissettiriyoruz. Halden anlayanlarımız pek az! Bu durum öylesine büyük bir iç isyana dönüştü ki, toplumumuzda yer alan Down sendromlu bireyler “Ben olmadan benim hakkımda asla!” dediler. Yani, “Benim hakkımda konuşma ve kendi kendine karar verme. Beni dinle!”
#Down SendromuTehlikeli Karım ilk bölümü ile ekran önüne çıkıyor. Oyuncuları ile dikkat çeken Tehlikeli Karım, genel konusuyla da merak ediliyor. Başrollerinde Gonca Vuslateri, Seçkin Özdemir ve Mustafa Üstündağ gibi oyuncuların yer aldığı Tehlikeli Karım, Show Tv ekranlarında izleyicilerin karşısına çıkacak. İşte, dizinin oyuncuları ve detaylı bilgiler
#Tehlikeli KarımNobel ödüllü Aziz Sancar’ın hayatından ilham alınarak başlatılan ‘Anadolu’ya Bilim Göçü’ isimli projenin tanıtımında konuşan Ali Koç, “Türkiye eğitimin niteliğini yükseltmek zorunda. Bugün hangi pencereden bakarsanız bakın 4. sanayi devrimini kaçırma lüksümüz yok. Çocuklarımızın bilimi sevmeye, anlamaya ve hayal etmeye ihtiyaçları var” dedi.
#Anadolu’Ya Bilim GöçüÜniversitelilerin otizmli çocuklar için geliştirdikleri sanal oyun iki ödül kazandı. Otizmli çocuklara özel geliştirilen EEG başlığıyla entegre çalışan sanal gerçeklik oyunu sayesinde, maksimum odaklanma süreleri ölçülüp aldıkları eğitimin verimliliğinin artması hedefleniyor.
#OtizmHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 7’nci oturumu Atılım Üniversitesi’nde yapıldı. Ankara’daki üniversite potansiyeline dikkat çeken Rektör Yıldırım Üçtuğ, “Ankara’yı memur, öğrenci ikileminin ötesine taşıyacak bir şeylerin araştırılması gerekiyor” dedi.
#Ankademi