Dokuma'nın ödülleri verildi

Güncelleme Tarihi:

Dokumanın ödülleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2018 14:29

Dokuma'nın ödülleri verildi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DOKUMA Fabrikası'nın arkasındaki 250 dönümlük ticari alanın ne yapılacağını ortak akılla belirlemek amacıyla düzenlenen 'Dokuma Alanı Fikir Projesi Yarışması'nın Eşdeğer Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Dokuma Alanı Fikir Projesi Yarışması Eşdeğer Ödül Töreni, Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kepez Belediyesi'nin, Antalyalılara kazandırdığı Dokuma Fabrikasının arkasındaki 250 dönümlük ticari alanın ne yapılacağını ortak akılla belirlemek amacıyla fikir yarışması düzenlendi. Türkiye genelinden 39 mimari projenin katıldığı yarışmanın sonuçlanmasının ardından ödül töreni yapıldı.

AYDIN: İYİ Kİ BU İŞİ YAPMIŞIZ

Yarışmanın Eşdeğer Ödül Töreni açılış konuşmasını, jüri başkanı Mimar Osman Aydın yaptı. Çalışma sürecini anlatan Aydın, her şeyin bir belediye başkanının Dokuma'yı bir uluslararası şirkete verirken, başka bir belediye başkanının duyarlılık gösterip alanı kamuya kazandıracağı sözüyle başladığını hatırlattı. Başlangıçta, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün verdiği bu sözün gerçekleşmesini pek de çözülebilecek bir durum olarak görmediklerini ifade eden Aydın, başında olduğu bu kuruldakilere 'politikaya alet oldunuz' gibi acımasız eleştiriler yapıldığını da hatırlatarak, “Şimdi Dokuma Parkı'na bakıyorum ve iyi ki de alet olmuşuz diyorum" dedi.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU

Park olarak nitelendirilen ön kısımdaki çalışmaların Türkiye'ye örnek teşkil ettiğine de değinen Aydın, birçok şehirdeki buna benzer alanlarda yapılan zorlama fonksiyonların Dokuma Fabrikası'nda yapılmadığına işaret etti. Sadece bugün Anadolu Oyuncak Müzesi olarak kullanılan kreş binasına mecbur olunduğu için 30 m2'lik bir geçiş alanı yapıldığını açıklayan Aydın, bu yönüyle Dokuma'daki çalışmanın Türkiye'de tek olduğunu vurguladı.

TÜTÜNCÜ'NÜN MİMARLIĞA KATKISI BÜYÜK

Hakan Tütüncü'nün mimarlığa en önemli katkıları koymuş bir başkan olduğunu söyleyen Aydın, “Turgut Cansever gibi usta bir mimar adına ülke genelinde gelenekselleşen yarışma düzenlemiştir. Mimarlık ödülleri dağıtıyor. Bundan daha büyük katkı olabilir mi? Bugün kendisiyle dördüncü kez yarışma yaptık" diye konuştu.

Dokuma Fabrikası'nın uluslararası bir şirkete satılması, geri alınma çabası, ortak akıl ile nasıl değerlendirileceğinin belirlenmesi süreçleri ile şimdiki gelinen durumu anlatarak konuşmasına başlayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise Dokuma alanının birinci kısmındaki önyargıların, nasıl değerlendirileceğinin belirlenmesinde fikir sağlayacak bu yarışmanın düzenlendiği ikinci kısım için de devam ettiğini söyledi. Bu önyargıları kırmak için ciddi enerji harcadıklarını anlatan Tütüncü, ancak park tamamlanınca bu önyargıların temelsiz kaldığını söyledi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Konuşmaların ardından, Dokuma alanının halka kazandırılmasında öncülük eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yarışmanın danışman jüri üyeleri Mimarlar Odası Başkanı Özge Köksal, Şehir Plancıları Odası Başkanı Ebru Manavoğlu, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Keziban Arıcan ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Balcı'ya teşekkür plaketi verdi. Ardından Osman Aydın başkanlığındaki jüri üyeleri Mimar Alişan Çırakoğlu, Peyzaj Mimarı Doç. Dr. Tahsin Yılmaz, Mimar Dr. Ayşen Ciravoğlu, Şehir Planlıcısı Mehmet Nazım Özer'e anı plaketi veren Başkan Tütüncü, son olarak da eşdeğer ödülleri alan mimarlar Alper Gülle, Mehmet Cemil Aktaş, Rıfat Yılmaz, Orkun Özüer ve Elif özgür Koltukoğlu'na ödüllerini sundu. Konuşmaların ardından ödül alan mimarlar, danışman ve jüri üyeleriyle toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!