Okulların kapanmasının ardından birçok çocuk yaz okullarında eğitim öğretimlerine devam ediyor. Ancak otizmli çocuklar için açılan yaz okullarında eğitimin özel bir anlamı var. Çünkü özel gereksinimi olan bu çocukların okuldan ayrı kaldıkları dönemde kazanımlarının gerilememesi önemli. Bu yüzden aileler otizmli çocuklarının eğitimini kesintiye uğratmamak için mutlaka bir yaz okulunun kapısını çalıyor. İşte bu noktada yaz okulu adı altında otizmli çocuklara eğitim verdiğini iddia eden ve mesleki uzmanlığı olmayan bazı kurumlar, ailelerden her ay için 10 binlerce lira ücret talep edebiliyor.
#BESYOAntalya'da bir restoranın yaptığı yarışmaya katılan Ceren Yılmaz (21), 46 dakikada 315 çöp şiş yiyerek yeni bir rekora imza attı. Daha önce de 255 çöp şiş yiyerek rekor kıran Yılmaz, kendi rekorunu yeniledi. Yılmaz'ın, yarışma sonunda 3 kilo aldığı görüldü.
#Üniversite2 Nisan, Otizm Farkındalık Günü. Birleşmiş Milletler (BM) otizmin hızlı artışı karşısında kamuoyunun dikkatini çekmek için bu günü ilan etti. Tohum Otizm Vakfı’nın verilerine göre, dünyada her 20 dakikada 1 çocuk otizm tanısı alıyor. Yine dernekten alınan bilgilere göre, Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 142 bin otizmli birey olduğu tahmin ediliyor. Bunların 352 bini 0-18 yaş grubu arasında okul çağındaki çocuk ve gençler. Ancak okullaşabilen ve eğitime erişebilenlerin sayısı sadece 30 bin 50. Oysa otizmin tek tedavisi erken tanı ve sürekli yoğun özel eğitim. Peki, bu eğitime ulaşmak o kadar kolay mı? Hayır. Farkındalık günlerinde yükselen duyarlılık maalesef bu çocuklar okul kapısına geldiğinde kayboluyor. Ailelerin eğitim mücadelesi yıllar sürüyor. Okul ve adliye kapılarını aşındırarak bu mücadeleyi veren ve diğer otizmliler için de yol açan ailelerle konuşuk.
#OtizmBir vakıf üniversitesine giden müzik bölümü öğrencisi Recep Ege Altıncıoğlu, Kanada’da düzenlenen ’8’inci ANCA Dünya Otizm Festivali’nde ’Performans Sanatları’ kategorisinde birincilik ödülü aldı. 'Sporda Mükemmellik' kategorisinde üçüncülük ödülü de Türkiye’de resmi bir basketbol maçında oynayan ilk otizmli birey olan Doruk Güngör’e verildi.
#ÖğrenciOtizm Dernekleri Federasyonu (ODFED) Başkanı Ergin Güngör, ‘Beykoz'un Mozart'ı’ adıyla tanınan otizmli Yunus Yazar'ın konservatuvara yerleştirilmesi için başlatılan çalışmalar için teşekkür etti. Güngör, "YÖK Başkanlığı tarafından engellilerle ilgili yapılan düzenlemeleri sevindirici bulduğumuzu ancak her engel grubunun farklı özellikleri olduğunu ve bu özellikler doğrultusunda gereksinimlerine göre değerlendirme yapılmasının herkesi doğru çözüme ulaştıracağını belirtmek isteriz" dedi.
#Beykoz'un MozartıHürriyet Özel Ödülü'nü kazanan ODFED Başkanı Ergin Güngör ödülün önemine değinerek; "Kırmızı Ödülleri ülkemizin en prestijli reklam yarışmalarından birisi, bu yıl Hürriyet Özel Ödülü’nün konusunun otizm olması, sesimizin geniş kitlelere duyurulması açısından büyük önem taşıyor." dedi.
#Otizm Dernekleri Federasyonu2 NİSAN Dünya Otizm Farkındalık Günü dün törenlerle kutlandı. Otizm Dernekleri Federasyonu (ODFED) Başkanı Şua Erinç, TBMM önünde yaptığı basın açıklamasında, doğan her 68 çocuktan birinin otizm riski taşıdığını belirterek, “Bugünün kutlanan değil otizmli bireylerin toplumsal sorunlarının konuşulacağı bir gün olmasını diliyoruz” dedi.
#Otizm GünüErken tanı ile özel eğitimin önemini anlatan Tohum Otizm Vakfı çocukların ailelerinden, eğitmenlerden, doktorlardan, sanatçılardan, iş insanlarından, politikacılardan, gazetecilerden ve konuya duyarlı herkesten ve her kurumdan bugün mavi giyerek ve mavi ışık yakarak otizm konusunda farkındalık projesine destek vermesini istiyor.
#Otizm