İtalya’nın gastronomik zenginliğinin en parlak örneklerinden biri Toskana mutfağıdır. Bölgenin tarihi, kültürü ve doğal kaynakları onu özgün kılar. Bölgenin öne çıkan lezzetlerinden biri olan ‘schiacciata con l’uva’ sadece bir tatlı değil, aynı zamanda Toskana’nın köklü bağcılık geleneğinin ve köy yaşamının bir yansımasıdır.
#Danilo ZannaKaradeniz dendiğinde akla hırçın dalgalı denizinden çok yaylaların gelmesi biraz da yazın insanı nefes alamaz duruma getiren boğucu sıcağı yüzünden değil mi? Evet, Karadeniz demek yayla demek ve yayla da yüksek tepelerde özgürce salınmak... Sadece biz değil, çiçekler de, hayvanlar da, böcekler de özgür yaylalarda… Hangi yaylada ne yapılır rehberimize bakmadan yola çıkmayın.
#Uğur BiryolBugüne kadar profesyonel rehber, seyahat yazarı, tarihçi ve televizyon programcısı kimliğimle 142 ülkeyi gezme şansım oldu. Tarihinden, doğasından, sanatından, mimarisinden etkilendiğim rotalar gördüm. Turizme emek veren bir gözle baktığım için farklı kategorilerde birçok otelde kaldım. Bugün bu oteller içinden en beğendiklerimi anlatmak istiyorum. Bu satırların, bir hayalin peşinden doğru adımlar atarak neler yapılabileceğini göstereceğini, bana olduğu kadar, sizlere de ilham olacağını düşünüyorum.
#Saffet Emre TonguçEl yapımı hamur, taptaze malzemeler ve taş fırının mest eden o son dokunuşu… Jürimizin önerileriyle hazırladığımız listemiz sizi Ege kıyılarından Akdeniz sahillerine en iyi pizzacının izini sürmeye davet ediyor. Aralarında geleneksel Napoli usulü pizza yapan da var, somonlu ve elmalı gibi farklı lezzetler deneyen de…
#Zeynep Nazlı YıldırımEvlilik tekliflerinin gözde lokasyonu peri bacaları düğün törenlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önayak olmasıyla başlayan hazırlıklar kapsamında, Kapadokya’daki otellerde salon çalışmaları hızlandı. Bakanlık, yabancı turistleri de düğün ve balayılarını Kapadokya’da yapmaya çağırdı. Resmi turizm tanıtım platformu GoTürkiye’nin hazırladığı tanıtımda, balon turunun sadece evlilik teklifleri için değil, düğün için de unutulmaz ambians yarattığına dikkat çekildi.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıKapadokya Üniversitesi’nin Ürgüp Fabrika Yerleşkesi’nde bulunan eski şarap fabrikası mahzenleri, artık Nevşehir Kültür Yolu Festivali kapsamında önemli sanat sergilerine ev sahipliği yapıyor. Taş mahzenlerin soğuk ortamında yeni medya sanatının öncü sanatçıları eserlerini sergiliyor.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıSosyal mecralarda psikologlar ve hatta hiçbir uzmanlığı olmayanlar tarafından narsisizmle ilgili binlerce yorum bulmak mümkün. Çünkü narsist olmanın havalı göründüğü, partnerlerin birbirini hemen ‘narsist’ olarak tanımladığı bir dönemden geçiyoruz. Bu mevzuyu tam anlayabilmek için ‘Hepimiz Narsistiz’ kitabının yazarı klinik psikolog Şule Öncü’ye kulak verdik. Ona göre bu bir pandemi ve ilişkiler bozuldukça hepimiz enfekte oluyoruz.
#NarsisizmÜLKEDE fiyatlama davranışları tamamen bozuldu. Hiçbir maddi temele dayanmadan talep edilen bedeller, dönüp bu arsızlığı yapanları da vurmaya başladı. En fazla tepki turizm sektöründe. Örneğin Bozburun’un her daim sezonda tıklım tıklım olan butik otellerinde günlük konaklama 25.000 TL. Bir vesile bu otellerden birisine giden dostumuz, doluluk oranının bu ve benzeri otellerde yüzde 20'lerin altında olduğunu gözlemiş. Az katlı bir inşaat, birkaç şık mobilya ve otantik süslemelerden nasıl böylesi fiyatlara ulaşılıyor, bir insaf kalıbına sokmak mümkün değil.
#1Hani bazı şehirler vardır ya keşfetmek ve içinde kaybolmak için can atarsınız ve birden, kendinizi evinizde gibi hissedersiniz şehri dolaşırken... İşte Strazburg ilkbahar ve yazın çiçeklerle dolu sokakları, sonbahardaki renk cümbüşü, kışın karlar altında kalan masalsı evleri ve muhteşem yılbaşı süslemeleriyle her mevsim görsel bir şölen yaşayabileceğiniz böyle bir şehir...
#Almanyaİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer SivrioğluKültür ve Turizm Bakanlığı, hem ortalama kalış süresi daha uzun hem de harcaması daha yüksek olan ABD’li turistleri Türkiye’ye çekmek için çalışma başlattı. Bu çalışmalardan biri, ABD Başkanı Joe Biden ile rakibi Donald Trump’ın CNN’deki düellosunda verilen Türkiye reklamıydı. Kapsamlı bir rapor da hazırlayan bakanlık, ABD pazarının röntgenini çekti.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıEdition’ın içindeki Brava restoran artık İtalyan şef Stefano Ciotti’ye emanet. Bana göre burayı Bodrum’un şu andaki en lezzetli İtalyanına dönüştürmüş. Hem kendi bölgesinin geleneksel yemekleri hem de kariyerinde özel olan tatları bir araya getirmiş. Otelin bir diğer ağır topuysa şef Osman Sezener’in Michelin yıldızlı Kitchen’ı.
#Ebru Erke2 Haziran İtalya Ulusal Günü Ankara’da farklı etkinliklerle kutlanıyor. Ankara’da hizmet veren İtalyan Restoranı Vento Italiano da bu yıl özel bir ‘Festa della Republica’ menüsü ile bir hafta boyunca her gün az bilinen otantik bir İtalyan yemeğini Ankaralılarla buluşturmaya hazırlanıyor.
#İtalya Ulusal GünüEvrim Akın bu hafta, arabesk-fantezi müziğin sevilen yorumcusu, Pınar Dilşeker’in evine konuk oldu. Evinin kapılarını ilk kez “Evrim Akın İle Ev Gezmesi”ne açan Dilşeker merak edilenlerini de anlattı.
#Evrim Akın İle Ev GezmesiÖğretim programları çocukların neyi, neden, nasıl ve ne zaman öğrenmesi gerektiğini açıklayan metinler. Önemsiz şeyler için zaman ve para harcamamak için hazırlanırlar. Oluşturulan komisyonlar, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin dayandığı kuramsal yapıya ve değerlere uygun olarak öğretim programlarını geliştirdiler. Programlar, genel müdürlüklere bağlı komisyonlardan Talim ve Terbiye Kurulu’na onaylanmak üzere gönderildi. Süreç görüşlerin alınması, Talim ve Terbiye Kurulu’nun incelemeleri, değişiklikler ve onaylama ile devam edecek.
#Konuk Yazar