Kahve hem fonksiyonellik hem keyif için tüketilen nadir gıda ürünlerinden biri. Etiyopya’dan Yemen’e köle tacirleriyle gelip Arap yarımadasında şöhret kazandıktan sonra dünya sahnesine adım atan kahve, dini ritüellerden işçi sınıfı menülerine, sosyal siyaset alanlarının ortak paydası olmaktan ultra gurme alt kültürlerine kadar her kılıfı giydi.
#BursaAile şirketi Esas Holding çatısı altında yatırım fonu Esas Ventures’ı kuran genç iş insanı Fethi Kamışlı, başarılı yatırımlarıyla adından söz ettiriyor. Türkiye’nin en değerli şirketlerinin başında gelen Getir’e de yatırım yapan Kamışlı, hafta sonu Getir’in sponsor olduğu Tottenham Hotspur’un maçını izlemek için Londra’daydı.
#Fethi KamışlıAile şirketi Esas Holding çatısı altında yatırım fonu Esas Ventures’ı kuran genç iş insanı Fethi Kamışlı, başarılı yatırımlarıyla adından söz ettiriyor. Türkiye’nin en değerli şirketlerinin başında gelen Getir’e de yatırım yapan Kamışlı, hafta sonu Getir’in sponsor olduğu Tottenham Hotspur’un maçını izlemek için Londra’daydı.
#Mehmet ÜstündağAdana Lezzet Festivali, bu yıl da birbirinden lezzetli yemekleri vatandaşlarla buluşturacak. Valilik ve belediyeler önderliğinde gerçekleştirilen festivalde, kebap başta olmak üzere pek çok yöresel lezzet tanıtılacak. Peki, Adana Lezzet Festivali ne zaman? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#AdanaFarklı demleme çeşitleri, dev kahve festivalleri, barista’lar, havalı kafeler derken ‘üçüncü dalga’ denilen yeni nesil kahveler hayatımıza bir girdi, pir girdi... Hepimizin yolu da kahve dükkânlarıyla daha sık kesişir oldu. Hele bir de eline kahve almadan sohbete oturmayan ya da bir yudum içmeden gözünü açamayanlardansanız... 7-10 Ekim’deki İstanbul Kahve Festivali yaklaşırken en iyi kahve adreslerini jürimize sorduk.
#İstanbul Kahve Festivali30 yaşına basan Dünya Kitap tarafından bu yıl 28'inci kez verilecek 'Yılın En İyileri Ödülleri'nin sahipleri belli oldu. Seçici kurullar kitap dünyasında beş ayrı kategoride 10 ödül belirledi. Ödüller, önümüzdeki aylarda yapılacak törenle kazananlara takdim edilecek.
#Dünya Kitap ÖdülleriBelki ne siz ne de restoran sahibi farkında. Ama yan masanızdaki kişi bir gastronomi müfettişi olabilir... Yaklaşık altı aydır, altı kişilik çekirdek koordinasyon ekibi, 18 kişilik onur kurulu ve ismi açıklanmayan 130’a yakın gizli müfettiş harıl harıl bir gastronomi rehberi için çalışıyor. Restoranlar denetleniyor, denetimlere puanlar veriliyor, verilen puanlar hesaplanıyor. Hürriyet ve Karaca Group işbirliğiyle hazırlanan ve sonbaharda raflarda yerini alacak gastronomi rehberi için böyle büyük bir ekip oluşturuldu ama işin asıl sorumluluğu, gurme ve yeme-içme kültürü yazarı Müge Akgün’ün sırtında. Şu sıralar bir gurmenin başına gelebilecek en kötü şeyi yaşıyor: İşin büyük sorumluluğunun verdiği stresten dolayı sabahları mide ağrısıyla uyanıyor. Dile kolay: O çok benzetmese de ortaya Türkiye’nin Michelin rehberi gibi bir şey çıkacak. Geri sayım başladı: Kim en iyi, kim fazla şişirilmiş; en iyisi için nereye gidilir; nereden, ne alınır... Ortaklaşa bir ağız tadıyla, akla kara ortaya çıkacak; ‘tuzlu’yla ‘tatlı’ ayrışacak; Hanya’yla Konya anlaşılacak. Müge Akgün, ekibi ve proje ortaklarıyla buluştuk; gastronomimiz için bu önemli girişimin öncesini, geldiği noktayı ve sonrasını konuştuk.
#Gastronomi Rehberi300 restoran, yüzlerce aşçı, binlerce garson, onbinlerce tepsi, yüzbinlerce tabak, milyonlarca çatal-bıçak Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük gastronomi etkinliğine hazır. Yeme-içme sektörünün temsilcileri, şefler, gurmeler ve lezzet tutkunları biraraya geldi, 9-12 Mayıs’ta İstanbul Küçükçiftlik Park’ta lezzete kazan kaldırıyor: Arçelik Gastro İstanbul Festivali.