Paylaş
Pek çok çocuk için cevap aynıydı zaten. Büyüyüp bir yemekçi olunca köftenin aslında zengin bir yemek kategorisi olduğunu ve Türk mutfağının da köfteler konusunda ne kadar iddialı olduğunu öğrendim. Yedi bölge, onlarca yöreye ait yüzlerce köfte çeşidi sayılabilir aslında.
İşte bulaşık deterjanı markası Fairy, yiyecek içecek danışmanı Osman Serim ile birlikte ülkemizin çeşitli yörelerine ait 50’ye yakın köfte çeşidini “Türkiye’nin Köfteleri” adlı kitapta toplamış.
Kitabın tanıtım toplantısında konuşan Serim çalışma hakkında şunları söylemiş: “Fairy, en çok bilinen köfteleri bir kitapta toplayarak günün birinde mutlaka akademik çevrelerce gerçekleştirilmesi gereken Türk mutfağının büyük envanterine küçük de olsa bir katkıda bulunmayı hedefledi.”
“Türkiye’nin Köfteleri”ne nasıl mı ulaşacaksınız? Çok basit; sosyal medyada Fairy’yi takip etmeniz yeterli.
Fıstıklı Çerkezköy makarnası
Öncelikle makarnayı orta boy bir tencerede 10 su bardağı tuzlu kaynar suda 10-11 dakika kadar haşlayıp süzün. Zeytinyağı, dolmalık fıstık ve dövülmüş sarımsağı tencereye aktarıp hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Üzerine beyaz peyniri ufalayıp birkaç kez daha çevirin. Ocaktan alıp iri çekilmiş ceviz içini ekleyin. Tuz, karabiber ve kuru fesleğeni de ilave ederek karıştırın.
Son olarak, hazırladığınız bu sosu tencerede bekleyen makarnayla karıştırıp iyice harmanlayın. Sıcak sıcak servise sunun.
8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Malzeme listesi
- 1 paket ıspanaklı makarna
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 200 gr beyaz peynir
- 1 çay bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 2 diş sarımsak (dövülmüş)
Paylaş