Oruk, Kilis mutfağına özgü geleneksel bir lezzet. Kıyma ve bulgur kullanılarak hazırlanan oruğun yapılışı da oldukça pratik. Sofranızda farklı bir lezzete yer vermek isterseniz, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Peki oruk nasıl yapılır? Püf noktalarıyla oruk tarifi
#Nefis Yemek TarifleriSiz de "Akşama ne pişirsem?" diye karar veremediniz mi? O halde doğru yerdesiniz. Çünkü, sizin için doyurucu olduğu kadar görünümüyle de kalbinizi fethedecek nefis bir akşam yemeği menümüz var. "Çorba ne olacak? Ana yemeğin yanına ne yapsam?" diye düşünmek yerine sizin için derlediğimiz günün menüsüne bir göz atmanızı tavsiye ederiz. İşte, çorbadan tatlıya harika sofralar hazırlayabileceğiniz nefis akşam yemeği menüsü... Şimdiden afiyet olsun...
#Bugün Ne PişirsemÖnceki yazımda bahsettiğim Londra’daki ‘Cradle of Food’ (Yemeğin Beşiği) etkinliğini anlatmaya devam... Bu hafta ortamı ve hazırladığımız yemekleri konuşalım istedim. Herkesin aynı sofranın etrafında toplanıp özveriyle ve imece usulü çalıştığı bu özel etkinlikte, özellikle yabancı yemek yazarlarının depremlerden etkilenen bölgenin yemeklerini tadıp tanıması çok önemliydi.
#(Yemeğin BeşiğiDüşündükçe ağzım sulanıyor... Humus, zahter salatası, babagannuş, oruk, kaytaz böreği... Hatay için ne desem az kalır! Bu kente özgü yemeklerin hepsi birbirinden lezzetli, hepsi damakta yarışan tatlar. Ama içlerinden en çok dikkatimi çeken biberli ekmek oldu. Üç çeşidi varmış, favorim çökelekli olan...
#HatayTepsi oruğu sini köfte olarak da bilinmektedir. Hatay yöresine ait olan tepsi oruğu, içli köftenin tepsiye basılarak pişirilmiş ve dilimlenmiş hali olarak özetlenebilir. İster baklava dilimi, ister üçgen, ister havuç dilimi olarak sunulabilir. Peki, tepsi oruğu nasıl yapılır? İşte adım adım tepsi oruğu tarifi...
#Tepsi Oruğu Nasıl Yapılır?