Diş-çene-yüz bölgesini ilgilendiren bozuklukların oluşmasını önlemek, mevcut bozuklukların ilerlemesini durdurmak ve tedavi etmek amacıyla yapılan tedaviler ortodontik tedavilerdir. Toplumda ortodontik tedaviler hakkında merak edilen birçok detay var. Ortodontik tedaviler sırasında nelere dikkat edilmelidir? Kimler ortodonti tedavisi yaptırabilir? Tedavi sonrası dişlerin tekrar bozulma ihtimali var mıdır?
#OrtodontiBebeklik döneminde bebeklerin dünyayı ağızlarını kullanarak keşfetmeleri yaygındır. Bu, bebekler için doğal bir içgüdüdür. Emzik ya da başparmağı emme, hayatın ilk birkaç yılı için normaldir. Özellikle diş çıkarma dönemlerinde bebeklere sakinlik ve rahatlama hissi verir. Peki, bu davranış ne zaman tehlikeli hal alır? Dt. Pertev Kökdemir, aileleri bilgilendirdi.
#BebekOrtodontinin halk arasında dişlerin düzeltilmesi olarak bilindiğini, ancak yalnızca dişlerin düzgün sıralanmasını değil, aynı zamanda çene pozisyonu ve iskeletsel sorunların tedavisini de kapsadığını ifade eden Ortodonti Uzmanı Diş Hekimi Nuri Yelken, ortodontik tedavi hakkında önemli bilgiler verdi.
#1Dışarıdan bakıldığında hayatı kusursuz gibi görünüyor... Her ne kadar omuzlarına genç yaşta büyük sorumluluklar yüklenmiş olsa da önünde uzanan pırıltılı bir gelecek var. Çok büyük bir değişim olmazsa hiçbir zaman maddi zorluklar yaşamayacak. Kendisi gibi varlıklı bir kocası olacak.
#Prenses LeonorŞöyle bir geçen yıla baktığımızda dünyanın en çok öne çıkan isimlerinden birinin kim olduğu konusunda herkes aynı fikirdedir büyük olasılıkla... Genç, güzel, hem bugünü hem de geleceği parlak bir prenses bu... Öyle ki geçen yılın 31 Ekim günü 18 yaşına girmesi sadece ülkesinde değil dünyanın dört bir yanındaki hayranları arasında da coşkuyla kutlandı.
#Prenses LeonorAslında daha doğuştan ünlüydü.. Göz önünde bir ailenin içinde dünyaya gelmişti. Yani bugün gördüğü ilgi onun alnında yazılıydı. Ama ailesinin gözetiminde bir bebek olduğu dönemi geride bırakıp büyüyüp serpildikçe artık kendi başına ilgi çekmeye başladı.
#Prenses LeonorHamileliği engelleyen pek çok neden var ama kimse bu engelleyici unsurlardan birinin de diş problemi olacağını düşünmüyor. ama araştırmalar diş eti hastalıklarına dikkat çekiyor. Porphyromonas gingivalis bakterisinin neden olduğu diş eti problemlerinin gebelik öncesi ve gebelik sürecinde olumsuz etkilerini uzmanlarla konuştuk.
#HamilelikEvet, yanlış okumadınız, diş problemleriniz üreme sorunlarına neden olabilir. Hamileliği engelleyen pek çok neden var ama kimse bu engelleyici unsurlardan birinin de diş problemi olacağını düşünmüyor ancak araştırmalar diş eti hastalıklarının gebe kalma ihtimalini düşürebileceğini söylüyor. Porphyromonas gingivalis bakterisinin neden olduğu diş eti problemlerinin gebelik öncesi ve gebelik sürecinde olumsuz etkilerini uzmanlarla konuştuk.
#HamilelikArtık İngiliz kraliyet ailesinde kimin kim olduğunu, hangi üyenin hangi akrabasını sevdiğini ya da nefret ettiğini bütün dünya ayrıntısıyla öğrendi. Zaten tarih boyunca dünyanın en çok ilgi uyandıran kraliyet ailesi olmak gibi bir özellikleri hep vardı. Bunlara bir da aile içinde yaşanan kavgalar, çekişmeler eklenince hiç ilginiz olmasa bile bu aileyle ilgili bazı haberler bir yerlerde gözünüze takılıyordur muhtemelen.
#Prenses LeonorOrtodontist Ebru Çetinkaya Tokmak Muayenehanesi Kurucusu Ortodonti Uzmanı Dr. Ebru Çetinkaya Tokmak, ‘Dijital ağız içi tarayıcılarda ağız içinde gezdirilen küçük kamera başlığı, hastaya sunduğu konfor, özellikle de bulantı refleksi fazla olanlarda, önemli rol oynuyor.’ diyor.
#Sponsorlu İçerikDijital teknolojilerin gelişmesi ile birlikte ülkemizde 10 yılı aşkın bir süredir uygulanmakta olan şeffaf plak tedavisi, dişlerdeki çapraşıklıkları düzeltmek amacı ile kullanılan bir ortodontik tedavi yöntemi. 7’den 70’e her yaştan kişiye uygulanabilen bu tedavi hakkında merak edilenleri Dentapolitan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi kurucu üyesi Prof. Dr. Mehmet Oğuz Öztoprak anlatıyor.
#Sponsorlu İçerikUyurken ağızdan salya akması her yaştaki kişilerde görülen bir durumdur. Gece boyunca yüzdeki kasların gevşemesi ve yutma refleksinin kaybolması sonrasında tükürük ağızdan birikerek uyku esnasında akmaktadır. Özellikle en çok yan tarafa dönüp uyumak ağızdan salya akmasının nedenleri arasında yer almaktadır. Uyurken ağızdan salya akması neden olur ve nasıl engellenir? Yetişkinlerde ve çocuklarda tedavisi nasıldır? İşte uyku sırasında ağızdan salya akmasının nedenleri ve tedavisi hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.
#Uyurken Ağızdan Salya Akması Neden OlurŞeffaf plak tedavisi ile yapılan ortodontik tedavilerde, çoğunlukla hastaların dışarıdan plak taktıklarının anlaşılmadığını ve estetik olduğunu söyleyen Allianoi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucu Hekimlerinden Ortodonti Uzmanı Dr. Sinem Taslan Ceylanoğlu, “Şeffaf plak tedavisi ile çapraşıklıklar düzeltildiğinde sadece estetik sonuçlar elde edilmekle kalmaz, ağız sağlığı düzelir ve çürük başta olmak üzere ilerleyen zamanlarda oluşabilecek diş eti hastalıkları, estetik problemler ve çene eklem problemlerinin önüne geçilmiş olur” diyor.
#Sponsorlu İçerikGünümüzde hız ve konfor daha da önemli hale gelirken yaşamın her alanında olduğu gibi ortodontide de dijitalleşme yoğun bir şekilde hissediliyor. Ortodonti Uzmanı Dr. Gizem Altuğ Türkyılmaz ile ortodontide dijitalleşmeyi ve modern çözümleri konuştuk.
#Sponsorlu İçerikDijital dönüşüm, diş tedavilerinde de insanların ve hekimlerin hayatını oldukça kolaylaştırmaya başladı. Dr. Alev Solak Ortodonti Kliniği ile şeffaf plakların tüm detaylarını konuştuk.
#Sponsorlu İçerikESTETİK diş hekimliğinde, gülüş tasarımının kişiye özel olarak planlandığını belirten Dt. Burcu Karakuş, estetik diş hekimliğinde faydalanılan yöntemleri anlattı. 5 yıl boyunca İzmir’de özel bir klinikte ortodontik tedaviler üzerine çalışan Karakuş, “Bu süreçte estetik diş hekimliği ve implant tedavileri üzerine çeşitli seminerlere katılarak kendimi geliştirdim ve eğitimler aldım. 2020 yılından beri de İzmir’in Seferihisar ilçesinde ileri teknolojilerin kullanıldığı kendi kliniğimde sağlık hizmeti veriyorum” dedi.
#1