Bademcikleri ve geniz etinin alınması, kulaklarına ise tüp takılması planlanarak ameliyat edilen Abdülhamit Cihangir Tosun’un bademciklerinin alınmadığı ortaya çıktı. Baba Neyfel Tosun, doktorun kendisine “Bir yanlış yapmışız. Bademciğini almayı unutmuşuz” dediğini iddia etti. Doktor H.B. ise iltihaplı olduğu gerekçesiyle bademcikleri almadığını öne sürdü.
#YalovaBebek ve çocuklarda olan aşılama, doğdukları andan itibaren vücutlarına verilen ve hafifletilen yapıda olan mikrop anlamını taşımaktadır. Hastalıklardan korunmanın en etkin yolu olarak bilinen aşılama, bebeklerde belli dönemlerde yapılmaktadır. Doğduktan itibaren bir aşı takvimi bulunur ve bebeklere bu takvime göre aşı uygulaması yapılmaktadır. Aşılar yalnızca bebeği hastalıktan korumada değil, genel olarak toplumsal bağışıklık kazanmada etkin rol oynar. Peki, bebeklerde özel aşılar nelerdir? Bebeklerde aşı takvimi nedir ve ne zaman yapılır ayrıntıları ile derledik.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Denizay Yürürer, tokalaşma, öpüşme, 1 metreden fazla yaklaşarak konuşmanın grip hastalığında önemli bulaş yolları olduğunu belirterek, Kapı kolu, masa, bardak gibi yüzeylerde grip virüsü 2-8 saat canlı kalmaktadır. Hasta kişiler, belirtilerin ortaya çıkmasından 1 gün öncesinden başlayarak hastalığın 5 ve 7’nci günlerine kadar bulaştırıcıdır" dedi.
#GripMüsilaj içinde yaşayan Marmara balıkları yeni bir tip salgını dünyaya taşırken, kirliliğin zirvesi Ergene Çayı, Marmara ile birlikte Karadeniz’i yok etmek ve Ege’yi de mahvetmek üzere! Korona salgınında Çin’i gösteren yargılayıcı parmaklar, bu kez Türkiye’ye yönelecek gibi. Yani, biz kendi denizimizi hasta ettik, şimdi o bütün dünyayı hasta edecek!
#BURSAKulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Fatma Tülin Kayhan, ani başlayan çınlama, işitme kaybı, baş dönmesi şikayetlerinde acilen bir kulak burun boğaz doktoruna başvurulması gerektiğini belirterek, "Bu tablolarda erken tanı ve tedavi çok önemlidir. İç kulakta oluşmuş hasarın iyileşmesi oldukça zordur. En önemli nokta, çınlamanın oluşmasını önlemektir." dedi.
#Kulak ÇınlamasıKulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Metin Yılmaz cevapladı; Çocuklarda orta kulak iltihabına antibiyotik kullanımı nasıl olmalıdır?Çocuklarda en sık antibiyotik kullanımı sebepleri aslında ortakulak iltihaplarıdır. Fakat her ortakulak iltihabında antibiyotik kullanılmamalıdır. Özellikle 2 yaşın altındaki çocuklarda tehlikeli mikroplar olduğunda antibiyotik kullanıyoruz ama 2 yaşın üzerindeki çocuklarda görülen ortakulak iltihabında bazı durumlarda antibiyotik kullanılabiliyor.
#HtvsaglikkulubuKulak ağrısı çocuklarda sıkça rastlanan bir sağlık problemi olup hem çocuğun hem de ve anne-babaların huzursuz olmasına neden olmaktadır. Kulak ağrıları kulak hastalıklarından veya kulağa komşu bölgelerden kaynaklanan hastalıkların ağrılarının kulağa yansıması nedeniyle ortaya çıkabilir. Kulak ağrısının birçok sebebi olabilir ve bunun nedeni de kulağın duyusal uyarısının fazla olmasıdır. Konuyla ilgili merak edilenleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları doktoru, Uzm. Dr. Mehmet Ali Talay cevaplandırıyor.
#Çocuklarda Kulak Ağrısı- Hatalı antibiyotik kullanımı, dirençli bakteriler yani ‘süper mikroplar’ı çoktan yarattı bile. Sadece Avrupa ülkelerinde her yıl yaklaşık 33 bin, tüm dünyada da 700 bin kişi bu süper mikropların yol açtığı enfeksiyonlardan yaşamını kaybediyor. Sorun bu hızla büyürse 2050 yılından itibaren her yıl toplam 10 milyon kişinin dirençli bakteri enfeksiyonları nedeniyle öleceği hesaplanıyor. Bu tabloya ‘antibiyotik kıyameti’ de deniyor.
#GazetehaberleriYüz felci, yüze gelen sinirlerin belirli nedenlerlezedelenmesi neticesinde yüzdeki mimik kaslarında hareket kaybının oluşmasıdır.Birçok sebepten olabilir. Genellikle bell paralizisi dediğimiz enfeksiyonkaynaklıdır ama beyin tümöründen nörolojik rahatsızlıklara kadar, ortakulakiltihabına kadar altından bir çok sebep çıkabilir. Öncelikle bunun ekarteedilmesi ve daha sonra tedavisinin başlanması doğru olacaktır.
#Yüz Felci