Güncelleme Tarihi:
Çankaya Köşkü kaynakları Hürriyet’e şu bilgiyi verdiler:
İÇ KULAKTA SIVI BİRİKMESİ NE DEMEKTİR? |
Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB klinik şefi Prof. Dr. Fatma Tülin Kayhan iç kulakta sıvı birikmesi ile ilgili hürriyet.com.tr’ye bilgi verdi; “İç kulakta ancak iki türlü sıvı birikmesi oluyor. Birincisinde kişide baş dönmesi, kulakta dolgunluk hissi ve işitme kaybı şikayetleri ile kendisini gösteriyor. Tekrarlayan ataklar şeklinde gelişiyor. Eğer belli bir basınca ulaşırsa da iç kulak zarı yırtılıyor ve iki sıvı birbirine karışıyor. Sonucunda bir baş dönmesi krizi oluşuyor. Bu kriz 24 saat içinde geçiyor. İkinci türde ise iç kulağın orta kulağa açıldığı bir pencere var. Bu pencere üzerinde de bazı noktalar var. Uçmak, dalmak gibi basınç yaratan durumlarda çatlama oluyor ve iç kulak sıvısı orta kulağa kaçıyor. Bu da baş dönmesi şikayeti ile kendisini gösteriyor. Tedavi olarak ise ilk etapta yatak istirahati, eğer durmazsa da işitme kaybının kalıcı olmaması için ameliyatla kulak zarının açılıp yağ dokuları konularak kapatılması işlemi gerçekleştiriliyor.” |
ODYOMETRİ NEDİR
Kulak sağlığı ile ilgili internet sitelerinde Odyometri’nin ne olduğu şöyle izah ediliyor:
“Odyometri işitme testidir. İşitme kaybı farklı türlerdedir ve saptanması için farklı teknikler uygulanır. Kısmi ya da tam işitme kaybı durumu mevcuttur. İşitme kaybına neden olan rahatsızlıklar arasında kulak iltihabı, kızıl, grip, gen faktörü, yaralanma, yaşlılık ve nedensiz işitme kayıpları vardır. Her işitme kaybında farklı özellikler mevcuttur bu nedenle doktorlar farklı uygulama yapmaktadırlar. İşitme kaybının hangi alanda yaşanmış olduğu da önemlidir. Dışkulak, ortakulak, içkulak, işitme siniri ve merkez sinir sitemi işitme kaybının yaşanabileceği alanlardır. Bazı işitme kayıplarının tedavisi mümkün iken bazılarının tedavisi yoktur. İşitme kaybı yaşayan kişilerin ince ayrıntılı bir işitme testi yaptırmaları gerekmektedir.”
HACETTEPE'DEN AÇIKLAMA
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer de yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kulak Burun Boğaz Anabilim dalında muayenesi ve odyolojik incelemelerinin yapıldığını ve her iki kulakta iç kulak kaynaklı rahatsızlık tespit edildiğini belirtti. Tuncer, her iki kulakta düzelmenin başladığını vurgulayarak, Gül'ün tedavisinin devam ettiğini ve bir süre daha hastanelerinde misafir edileceğini kaydetti.
Gül'ün hastaneye gidip gelmesinin tedavi süresini aksatacağı gerekçesiyle hafta sonunu hastanede geçireceği açıklandı.
LİDERLERDEN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU
Kulağındaki rahatsızlık nedeniyle Hacettepe Üniversitesi'nde tedavi gören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve bakanlar arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani de geçmiş olsun mesajı gönderdi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden verilen bilgiye göre, Gül'e çok sayıda geçmiş olsun telefonu ve mesajı geldi.
Cumhurbaşkanı Gül'ü TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve kabine üyeleri telefonla aradı ve geçmiş olsun dileğinde bulundular.
AHMEDİNEJAD VE TALABANİ DE ARADI
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Gül'e yazılı bir mesaj göndererek, geçmiş olsun dileklerini iletti.
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ ZİYARET ETTİ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Gül'ü hastanede ziyaret ederek, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Hacetepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Akdağ'ı hastane girişinde karşılayarak, Gül'ün bulunduğu odaya çıkardı.
Akdağ, yaklaşık 2 saat Gül'ün yanında kalırken, çıkışta açıklama yapmadı. Bu arada Cumhurbaşkanı Gül'ün tedavisini ise Prof. Dr. Ergin Turan üstlendi.