İstanbul Valiliği, 10 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu. İstanbul sınırları dahilinde yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerde bulunmak serbest olacak. Belirtilen alanların dışındaki ormanlık alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yapmak yasaklandı.
#İstanbulDepremlerde hasar gören 11 ili ilgilendiren yeniden imarın kuralları değişti. Buna göre yerinde dönüşümü hızlandırmak amacıyla makul bir uzlaşmaya yanaşmayan komşuların payı Hazine’ye geçecek. Tamamlanan dairesini daha sonra Hazine’den teslim almayanların hisse payları banka hesabına yatırılacak. İnşa edilecek yeni yapıların değeri, Sermaye Piyasası Kurulu’na kayıtlı lisanslı değerleme kuruluşlarına tespit ettirilecek.
#Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanOrman Genel Müdürü (OGM) Bekir Karacabey, yangınla mücadele için yerli çekirdek yangın söndürme filosu kurulduğunu açıkladı. Bu filoda 31 hava aracı bulunduğunu belirten Karacabey, geçen günlerde kabul edilen yeni Orman Yasası’nın ayrıntılarını da Hürriyet’e anlattı...
#Orman Genel MüdürüYargı reformunun ilk ayağını oluşturan Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Savcıyla ceza pazarlığı ve duruşmasız hüküm verilmesini sağlayan basit yargılama Türk hukuk sistemine girdi. Üst sınırı 2 yılı aşmayan hapis cezaları ve duruşmasız verilen cezalar postayla tebliğ edilecek.
#GazetehaberleriSon yıllarda nesli azalan milli ırk Ankara keçisi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Tiftik Raporu’ ile yeniden kıymete bindi. Raporda, dünyadaki tiftik üretim payı yüzde 6’ya düşen Türkiye’de, Ankara keçisi yetiştiriciliği ve tiftik üretiminin artırılması için önerilerde bulunuldu.
#Ankara KeçisiKüresel Isınmayla Mücadele Derneği Başkanı Faruk Çebi, sel felaketlerinin terörden sonra Türkiye’nin en önemli sorunu olduğunu belirterek, “Özellikle son yıllarda ülkemizin gerçekleri ile bağdaşmayan orman yasası ile yapılmaya zorlanan orman kadastro çalışmaları, geçmişte ekonomik ve yaşam şartlarının etkisi ile sonradan oluşan ormanların da hızlı bir şekilde tahrip edilmesine yol açmıştır. Ülkemiz insani yıllardan beri uygulanan devletçi ağırlıklı ormancılık politikalarından o kadar ürkmüştür ki heyelana maruz kalmış arazisindeki ağaçları bile devlet arazisine el koyar korkusuyla çoğu zaman kesmek zorunda kalmıştır” dedi.
SARIYER Belediyesi’ne bağlı Rumelifeneri Köyü gençleri, 3. köprünün yapılacağı yerde ‘hareketlilik’ olduğunu öğrenince önceki gün bölgeye, yani Garipçe Köyü’nün Boğaz sahiline gitmeye karar vermişler; epeyce de dağ-bayır yürümüşler; çünkü köprünün ayaklarının kurulacağı yere henüz yol yok...