İnsanın bilgi edinme yollarından belki de en yaygın ve etkili olanı okumak olabilir. Bununla birlikte, kitaplar bireyin kavram dünyasını zenginleştirme, hayal gücünü harekete geçirme, farklı yaşantılar ve deneyimler kazanmasının da güçlü birer aracı olurlar. Günümüzde kullandığımız kitap sisteminin ilk temelleri sayılabilecek, katlayarak kitap yapma sisteminin başlaması 2’nci yüzyılı buldu.
#Konuk YazarOpet'in yönetim kurulu kurucu üyesi Nurten Öztürk’ün fizyogram tekniği ile çektiği fotoğrafları ile kız kardeşi Dr. Nursen Bilgin Kadayıfçıoğlu’nun siyah-beyaz fotoğrafları 'Meet' başlıklı sergide buluşuyor. Fotoğraf üslupları birbirinden farklı olan iki kardeşi buluşturan 'Meet', 15 Haziran'a kadar Yapı Kredi bomontiada Galeri'de görülebilir.
#OPETYol hikayesine 20 yıl önce bir sırt çantasıyla başlayan ve Türkiye'de yaşanmadık şehir bırakmayan Baran Akyüz, namıdiğer "Rotasız Baran" macerasını yurt dışında da sürdürmeyi planlıyor. Gökyüzü mavisi rengi, teras olarak dizayn edilen tavan kısmına yerleştirilen hamak ve şemsiyesiyle dikkatleri üzerine çeken burunlu otobüs, 17 yaşından beri yollarda olan Baran Akyüz ile Rota adlı kedisi ve Orbis isimli köpeğine ev sahipliği yapıyor. "Hayattan kaçmak için değil, hayatı kaçırmamak için yola çık" felsefesiyle Türkiye'de gezmedik köşe bırakmayan Akyüz, serüvenini Yemen'den Şam'a İstanbul'dan Avrupa'ya nice diyarlar gezmesi nedeniyle kendine benzettiği kahveyi satarak geçimini sağlıyor. Yol hikayesinde önce "Bıldırcın" adını verdiği otomobil, daha sonra "Tırtıl" diye adlandırdığı karavan kendisine eşlik eden Rotasız Baran, yeni yol arkadaşı "Rotabüs" ile macerasını yurt dışında sürdürmeyi hedefliyor.
#Baran AkyüzORMAN Genel Müdürü Bekir Karacabey, tıbbi-aromatik bitki alanında 1 milyon 630 bin hektar alanda 210 farklı türün tespit edildiğini belirterek, bu sektördeki ihracat hedefini 2023 için 5 milyar dolara çıkardıklarını bildirdi. TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliliğini Araştırma Komisyonu’na bilgi veren Karacabey, Anadolu’da 11 binin üzerindeki bitki türünden yüzde 80’inin ormanlarda bulunduğunu vurguladı.
#GazetehaberleriUğur Cebeci’nin hazırladığı, Türkiye’nin havacılık programı Kokpit’te bu hafta… Sizi dünyanın elektronik başkenti Hong Kong’a götürüyoruz. Uzakdoğu’nun vizesiz gidilen noktasında birlikte dolaşıyoruz… Adı Orbis.. MD10 tipi uçak, aslında uçan bir göz hastanesi…Tag: ,, ucuz elektronik, uçan hastane, göz hastanesi, orbis
#Htvkokpit’Atalarımızın vatanı’ diyerek Kazakistan’a bugüne kadar 350 milyon dolarlık yatırım yapan Okan Holding, Kazakistan’a ilk olarak girdiği ’Sultan’ markası ile ürettiği makarnalarla pazar payını yüzde 80’e çıkardı. Okan yöneticileri, ’Şimdi hedefimiz, Kazaklara spagettiyi sevdirmek’ diyorlar.
Dünyanın tek uçan göz hastanesi Orbis, DC10 uçağı ile 2020 yılına kadar görev yapacak. Böylece 2020'de dünyada hizmetteki tek DC10, Orbis'in uçağı olacak. Artık havayollarından da emekli olmaya başlayan üç motorlu DC10, yerini daha yeni nesil, geniş gövdeli ve uzun menzilli bir yolcu uçağına bırakacak.
Psikiyatrist olma amacıyla girdiği tıp fakültesini göz cerrahı olarak tamamladı. Var olanla yetinmedi, en yeni teknolojiyi yakalamak için bir ayağı hep Amerika'da oldu. Lazerle göz tedavisinde adı 'ilk'lerle anılan Dr. Sinan Göker 1998'de İstanbul Cerrahi Hastanesi'ni kurdu. Bugüne kadar 20 bini aşkın insana şifa verdi.<br>