<B> Merve YENAL</B>
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2002 13:59
Psikiyatrist olma amacıyla girdiği tıp fakültesini göz cerrahı olarak tamamladı. Var olanla yetinmedi, en yeni teknolojiyi yakalamak için bir ayağı hep Amerika'da oldu. Lazerle göz tedavisinde adı 'ilk'lerle anılan Dr. Sinan Göker 1998'de İstanbul Cerrahi Hastanesi'ni kurdu. Bugüne kadar 20 bini aşkın insana şifa verdi.
Gözler...
Hayata açılan pencerelerimiz...
O, gözlere farklı bir açıdan bakıyor. Yıllar boyu kontakt lense veya gözlüğe mahkum olmuş gözleri birkaç dakika içinde 'normal'e döndüren bir sihirbaz.
Bahsettiğimiz kişi Operatör Doktor Sinan Göker. Bugüne kadar 20 binin üzerinde hastaya lazerle göz tedavisi uygulamış olan Göker'in tedavi ettiği hastalar arasında Nasuh Mahruki, Cihan Ünal, İzzet Öz, Alinur Velidedeoğlu, Cem Karaca, Selahattin Duman, Semra Özal, Mustafa Sarıgül gibi birçok ünlü isim bulunuyor.
Göker lazerle göz tedavisi deyince ilk akla gelen isimlerden biri. 1958 İzmir doğumlu. 1977'de Kadıköy Anadolu Lisesi'ni bitiriyor. Psikolojiye ilgi duyuyor. Makinelerle değil birebir insanla ilgili bir branşı seçmeye karar veriyor. İnsanlara en iyi şekilde yardım edebilmek için doktorluk mesleğini seçiyor. 1982'de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun. 1988'de Çapa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda göz hastalıkları uzmanlığını tamamlıyor. İhtisası sırasında, Orbis Göz Hastanesi'nin uluslararası bir proje kapsamında Türkiye'ye gelmesi ona yeni kapılar açıyor.
ABD DÖNEMİ
Amerika'nın Florida eyaletindeki Sarasota Retina Institute'ta altı ay, Teksas Houston'daki Bellaire Institute of Cataract Surgery'de iki ay ve Teksas San Antonia Texsas Institute of Cataract Surgery'de de bir ay eğitim görüyor.
Amerika'da daha yeni kullanılmaya başlayan ekzimer lazer tekniğinin sonuçlarını doğrudan gözlemleme fırsatı buluyor. Türkiye'ye döndükten sonra bu konuda çalışmalar yapıyor. 10 yıl önce ekzimer lazer tekniği ile göz ameliyatını dünyada ilk uygulayanların arasına giriyor.
1994'te rotası bu kez Güney Amerika. Ekzimer lazer tekniğini dünyaya yayan Dr. Humberto Ruiz'in yanına Kolombiya'ya gidiyor. Ondan, göz ameliyatlarında ikinci bir yöntem olan Lasik tekniğini öğreniyor. 1997'de yüksek dereceli miyopların tedavisini yapmak amacıyla Lasik yöntemini Türkiye'ye getiriyor. Bu tekniğin Ekzimer lazere göre çok daha başarılı olduğunu söylüyor:
‘‘Lasik tekniği ile yapılan ameliyat her göz başına dört dakika sürüyor. Hasta ertesi gün normal yaşamına dönebiliyor. Ekzimer lazerde ise gözlerin üç gün kapalı kalması gerekiyor. Ayrıca lasik, ışık parlamaları gibi yan etkileri de en aza indirdi.‘‘
Göz ameliyatı tekniklerinde 'ilk'lere imza atıyor. 1990'da ultrasonla dikişsiz katarakt ameliyatlarını başlatıyor. 1992'de lazerli miyop ve astigmat tedavisi uyguluyor. 1997'de lazerle gözyaşı kanalı ve lazerle göz tansiyonu ameliyatlarını gerçekleştiriyor.
Göker her zaman için Türkiye'de son teknolojiyi kullanan bir hastane hayal etmiş. Türkiye'de o kadar başarılı doktor varken bir ameliyat için Amerika'ya veya Avrupa'ya gitmenin anlamsız olduğunu düşünmüş. Bu düşünceyle 1998'de Nişantaşı'nda İstanbul Cerrahi Hastanesi'ni kurmuş.
Yurtdışında eğitim görmüş, en yeni gelişmeleri sürekli takip eden doktorlarla çalışmayı misyon edinmiş. Bugün hastanede tüp bebekten genel cerrahiye, kardiyolojiden plastik ve estetik cerrahiye kadar bir çok dalda hizmet veriliyor.