Günümüzde iş ya da günlük yaşamın her alanında işleri yürütebilme şekli eskiye kıyasla çok daha kolay ve çabuk bir biçimde yapılabilmektedir. Hastalanarak hastaneye gidildiğinde, bir işlemi halletmek amacı ile bankaya uğramak durumunda kalındığında veya herhangi bir kamu kurumu içerisinde işlerin mevcut olmasında, bu problemler çok daha çabuk bir biçimde halledilebilmektedir. bu durumun en büyük sebeplerinden birisi kişisel ya da kompleks olan bilgilerin bilgisayar sistemleri içinde hazır bir biçimde depolanmasıdır. Bu veri depoları aracılığı ile arzu edilen işlemi bilgisayarlar ile gerçekleştirebilmektedir. İşte bahsedilen veri depolarına olanak sağlamakta olan ilk etmen Oracle olmaktadır. Sizin için oracle kavramının ne demek olduğunu ve nasıl kullanıldığını detayları ile derledik.
#Oracle NedirSon zamanlarda kripto paralarda çeşitlilik her geçen gün artıyor. Bunlardan birisi olarak bilinen DODO geliştiricileri projelerini, ilk defa Nisan 2020'de tasarlanmış olan PMM algoritması ile çok düşük işlem ücretleri sunan, en güçlü rekabetçi likidite sağlayıcılarından biri olarak konumlandırıyor. DODO coin nedir? Hangi borsalardan alınır tüm detayları sizler için derledik.
#Dodo CoinGünümüzde teknolojinin hızına yetişmek pek mümkün değildir. Çünkü her geçen gün gelişerek yeniliklerle karşımıza çıkmaya devam etmektedir. Teknolojinin başlıca gereği ise araştırma ve geliştirme yani Ar-Ge'dir. Teknolojinin gelişmesi için çalışan oldukça büyük yapılaşmalar bulunmaktadır. Silikon Vadisi de teknolojiyi yakından ilgilendirir. Belki herkes tarafından duyulmuş bir isim olsa da tam olarak ne olduğu bilinmemekle beraber sıkça araştırılan bir konudur. Silikon Vadisi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
NFT çılgınlığı hız kesmiyor. Son dönemde milyon dolarlık satışlar ile gündeme gelen NFT furyasına 'internetin isim babası' olarak anılan Sir Tim Berners-Lee de katıldı. Lee, modern interneti oluştururken oluşturduğu orjinal kaynak kodlarını NFT olarak açık artırmaya çıkardı.
#DünyaÇin'in ilk açık kaynaklı Blockchain teknolojisi olan NEO, 2017'nin sonlarında fiyatta dikkate değer bir artış yaşadı. O zamandan beri, NEO tüm zamanların en yüksek seviyelerinin altında otururken, NEO ilk 20 kriptoda kaldı. Peki, NEO nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Neo Nedir Ve Ne Zaman Çıktı?Konu kripto para olduğunda dikkat çeken sanal para birimlerinden biri de Chainlink olmaktadır. Bu konuyla alakalı olarak sıklıkla sorulan Chainlink nedir ve ne zaman çıktı? LINK ne demek? Kripto para Chainlink coin nasıl alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Chainlink Nedir Ve Ne Zaman Çıktı?SQl dosyası veri tabanına sahip bir uygulama olduğu için iyi anlaşılmalıdır. Teknik ve kısa terimler ile açıklamak kesinlikle yeterli olmaz. Bu yüzden de SQl dosyası nedir ve nasıl açılır gibi soruların cevaplarını detaylı bir şekilde sizler için derledik.
#SQL Dosyası Nedir Ve Nasıl Açılır?NFT çılgınlığı hız kesmiyor. Son dönemde milyon dolarlık satışlar ile gündeme gelen NFT furyasına Türkiye'den de bir isim katıldı. Tarık Tolunay isimli dijital ortam sanatçısının eseri 36 bin dolara alıcı buldu.
#Kripto ParaDünya koronavirüs aşısı olmuş kişilere özgürlükler tanınıp tanınmayacağını tartışıyor. Salgının varyantlarla birlikle bir bilinmezliğe doğru gittiği bu süreçte ‘aşı pasaportu uygulamaya konulacak mı? Avantajları ve dezavantajları ne olur? Detaylar haberimizde...
#Aşı PasaportuBilişim İnovasyon Derneği ve Boğaziçi Üniversiteliler Derneği tarafından düzenlenen ‘Teknoloji Açık Tarafta Gelişiyor: Açık Kaynak Sistemlere Göç’ konulu panelde konuşan Mehmet Fatih Zeyveli, Türkiye’nin 2017 yılı yazılım sektörü hacminin 16 Milyar TL olduğunu ve bunun 2 Milyar TL’sinin yurt dışı kaynaklı kapalı kodlu sistemlere harcandığını belirtti. Yurtdışına giden paranın yurtiçinde kalması için açık kaynak özgür yazılımlara öncelik verilmesini söyleyen, Açık kaynak kodlu yazılımların aslında milli olduğuna dikkat çeken, Zeyveli, “Dijital dünya, açık kaynak kodlu sistemler tarafında gelişiyor. Gelişmek istiyorsak “open source” dünyaya ayak uydurmak zorundayız.” dedi.
#Açık Kaynak KodTürkiye'deki ilk ve tek kadın odaklı kariyer etkinliği olan “Genç Kadın Kariyer Günü” etkinliği fırsatlar ve sürprizler ile katılımcıları buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl 3’üncüsü gerçekleşecek TurkishWIN Genç Kadın Kariyer Günü, 4 Mart’ta Maltepe Üniversitesi’nde olacak.
#Turkish Winİnsan ne kadar yaşayabilir? 100 yıl… 200 yıl… 1000 yıl!!! “Yok artık” diyebilirsiniz ama saygın bilim insanları bu hedefin peşinde koşuyor. Milyarderler ölümsüzlüğe kavuşmak için oluk oluk para akıtıyor. Üstelik “Oldu bu iş” diyenler bile var.
#Ölümsüzlükİnternet kanalıyla veri ulaşımına imkan veren ‘cloud computing-bulut bilişim’in 10 yılda sektörün yüzde 70’ini oluşturacağını söyleyen Çinli telekom devi Huawei’in Bulut Bilişim Danışmanı Michael Dean Jenkins, “Yer ve zaman gözetmeksizin, kurumların ve bireylerin ‘buluta’ depoladığı bilgilere ulaşmasını sağlayacak sistem, 10 yıl içinde 241 milyar dolarlık pazar haline gelecek” dedi. Huawei İş geliştirme Müdürü Gökhan Pehlivan, “Türkiye’ye 3 yılda 50 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı gerçekleştirildi” diye konuştu.
Dünyanın "veri depolama teknolojileri" deyince akla ilk gelen isimlerden biri olan NetApp, verilerin hızla arttığı bir ortamda kullanıcı ve şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuyor. Türkiye'ye olan ilgisi her geçen gün artan NetApp, bu paralelde günler önce NetApp İnovasyon Zirvesi'ni ilk kez Türkiye'de gerçekleştirdi. Bu bağlamda NetApp Türkiye Ülke Müdürü Behçet Yumrukçallı (fotoğrafta solda) ile NetApp'ı ve veri depolama çözümlerini, NetApp Gelişmekte Olan Ülkelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Remo Rossi ile de varlığını gün geçtikçe daha fazla hissettiğimiz Bulut teknolojisi üzerine konuştuk.
Yeni ekonominin değiştirdiği dengelerde nasıl ayakta kalınır? Kimler kaybedecek, kimler kazanacak? Kimleri işe almalı, müşteriye nasıl davranmalı? Ünlü eğitmen Prof. Dr. Sunil Erevelles'e göre bu soruların yanıtı çok basit: ‘‘Çalışanlarının beyinlerine, müşterilerinin kalplerine değer verenler kazanıyor.‘‘ Ürüne ve servise yatırım yapmak artık yeterli değil. En büyük hata ise 'fiyatla' rekabete kalkışmak. Verdiği eğitimlerle dünya çapında bir isim olan Prof. Dr Sunil Erevelles, konferans vermek üzere eylül ayında Türkiye'ye geliyor. Konferans öncesinde sorularımızı yanıtladı.<br><br>
Bilişim 01'de bu yıl özel olarak bilişim alanında kariyere yönelik özel bir etkinlik düzenleniyor. BThaber İnsan Kaynakları gazetesinin sahipliğinde 4-9 Eylül 2001 tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü’nde yapılan Bilişim’01 A CeBIT Event kapsamında Bilişim İnsan Kaynakları ve Eğitim Günleri etkinliğini düzenliyor. Etkinliğin ana sponsoru ise Yenibir.com ve Hürriyet İK gazetesi. Bilişim alanında çalışıyor ya da çalışmayı düşünüyorsanız aşağıda gün, yer ve saatleri belirtilen seminerleri kaçırmamanızı öneririz.