Omurga Eğriliği haberleri sayfasında Omurga Eğriliği hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 160 Omurga Eğriliği haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Özdemir, halk arasında ’omurga eğriliği’ olarak bilinen skolyozun tedavi edilmemesi halinde kalp ve akciğer gelişiminin bozulduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Özdemir, bu durumun ileri yaşlarda kalp ve solunum yetmezliğine neden olduğunu söyledi.
#SkolyozBEYİN ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Özdemir, halk arasında 'omurga eğriliği' olarak bilinen skolyozun tedavi edilmemesi halinde kalp ve akciğer gelişiminin bozulduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Özdemir, bu durumun ileri yaşlarda kalp ve solunum yetmezliğine neden olduğunu söyledi.
#Prof. Dr. Özgür ÖzdemirKredi kartları, ehliyet, kimlik, para ve gereksiz kartlarla doldurulan cüzdanlar özellikle erkekler tarafından pantolonlarının arka cebinde taşınıyor. Peki arka cepte cüzdan taşımanın oldukça zararlı olduğunu söylesek? Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Baykara anlatıyor...
#Omurga EğriliğiSkolyoz ergen-genç kızlarda erkeklere oranla 8-10 kat fazla görüldüğünü belirten Doç. Dr. Ahmet İnanır, "Skolyozu olan bir çocuğun çanta taşıması artışa neden olabilir. Yanlış yatma, oturma, ders çalışma postürleri skolyozu artırıcı etki gösterebilir" dedi.
#SkolyozOmurga eğriliği olarak bilinen skolyoz, tedavi edilmediğinde solunum güçlüğünden depresyona kadar pek çok ciddi sağlık sorununa neden oluyor. Skolyozun gelişme çağındaki çocukları tehdit ettiğine dikkat çeken Dr. Gülseren Kayalar, “Her 30 çocuktan birinde skolyoz görülüyor” dedi.
#Skolyoz BelirtisiOmurganın tam düz olması gerekirken S veya C şeklinde olması olarak tanımlanabilen skolyoz, Türkiye’de 2,5 milyon kişide gözlemleniyor. Skolyozun erken teşhisi için anne ve babalara önemli görevler düştüğünü söyleyen Skolyoz ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Şevki Erdem, ebeveynler için 30 saniyede skolyoz teşhisini anlattı.
#Çocuk GelişimiOmurganın anormal şekilde yanlış hizalanması ve eğilmesi sonucunda meydana gelen rahatsızlık skolyoz adıyla biliniyor. Hafif omurga eğrilikleri genellikle belirgin bir soruna neden olmuyor ama ciddi dereceli olanlar şiddetli ağrılara, solunum zorluklarına veya kalp yetmezliğine yol açabiliyor. Uzmanlara bu hastalıkla ilgili merak edilenleri sorduk.
#OmurgaSaatlerce bilgisayar başında aynı pozisyonda oturmanın ve cep telefonundan mesajlaşmanın 12-25 yaş arası gençlerde teknoboyun ve teknoparmak adlı iki yeni hastalığa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Alper Murat Ulaşlı, “Kambur bir nesil geliyor” uyarısında bulundu.
#Z Kuşağıİstanbul'da düzenlenen Filistin'e destek mitinginde "Kelime-i Tevhid" bayrağı taşıyan İsmail Aydemir'e yumruk attığı gerekçesiyle 17 gün tutuklu kalan 25 yaşındaki üniversite öğrencisi Ege Akersoy, 4 yıla kadar hapis istemiyle bugün hakim karşısına çıktı. Akersoy, şikayetçinin taşıdığı bayrağın Suudi Arabistan bayrağı olabileceğini düşündüğünü ifade ederek "Pişmanım. Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum" dedi. Mahkeme, Akersoy hakkındaki yurt dışı yasağını kaldırarak dosyanın mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderilmesine karar verdi.
#MahkemeGerek pandeminin etkisiyle gerekse yaşantı şeklimizin bozulmasından dolayı artık çocukluk çağından itibaren boyundan başlayıp bele kadar uzanan şekil bozukluklarında artış bulunmaktadır. Peki, kamburluk bir hastalık mıdır? Yoksa sadece basit bir şekil bozukluğu mudur?
#Op. Dr. Erman ÇEKİÇDünyaca ünlü şarkıcı Celine Dion, kendisine nadir görülen bir nörolojik hastalık teşhisi konduğunu duyurdu. Dion, kaslarının kontrolsüz bir şekilde kasılmasına yol açan ve ‘Katı Kişi Sendromu’ olarak bilinen rahatsızlığa yakalandığını açıkladı.
#Celine DionDünyanın en uzun boylu kadını olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 2 metre 15 santim boyundaki weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi, ABD'ye gitti. Hayatında ilk kez uçak yolculuğu yapacak olan Gelgi'nin, San Francisco yolcuğu 13 saat sürecek.
#Rumeysa GelgiOMURGA eğriliği (skolyoz) zannedildiğinden daha yaygın bir sorun. Ve her sorun gibi onun da hafifi, ortası, ağırı var. İzmir Emot Hastanesi’nden Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Kayra Barut, Beyin Cerrahı Dr. Murat Aydın ve Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. M. Nuri Erel, hastalığı ve tedavi yollarını şöyle anlattılar:Omurganın yanlara doğru 10 dereceden fazla eğriliğine skolyoz denir. Omurga eğriliği, çoğunlukla hafif derecededir ve sıklıkla kozmetik bir problemdir. Fakat çocuklar büyüdükçe bazı eğrilikler ilerleyebilmektedir. Şiddetli bir omurga eğriliğinde, göğüs içindeki boşluk miktarı azalıp, akciğerlerde ve kalpte fonsiyon bozukluklarına sebep olabilirler.
#1Omurganın yana doğru eğriliği anlamına gelen skolyozun doğuştan olan şekli, son yıllarda teknoloji ve tıptaki gelişmeler sayesinde henüz bebek anne karnında iken de tespit edilebiliyor. Anne karnındaki bebeğin gelişimi sırasında ortaya çıkan doğuştan (doğumsal) skolyoz genellikle ilerleyici olduğu için, erken teşhis ve tedavisi büyük önem taşıyor. Prof. Dr. Ahmet Alanay, skolyoza karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada etkinliklerin yapıldığı Haziran - Skolyoz Farkındalık Ayı kapsamında yaptığı açıklamada, doğuştan skolyoz hakkında bilinmesi gereken 6 önemli noktayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#SkolyozOnlar ne hava durumunu ne de güneşin doğuşunu dert ediyor. İstanbul'un eşsiz güzellikleri arasında kimi amatör kimi profesyonel birçok sporcu haftanın belirli saatlerinde Haliç'te kürek çekiyor. Katılımcı sayısı ise pandeminin de etkisiyle günden güne artıyor. İşte 'Hedefi görmeyen tek spor' kürek ve 1984 Balkan Şampiyonası birincisi Yüksel Taşçı'dan tüyolar...
#HaliçÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün akşam iftar programı için bulunduğu Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde Yeşildemir ailesini ziyaret etti. 6 çocuklu ailenin 9 yaşındaki kızlarının “omurga eğriliği” olarak bilinen “skolyoz” hastası olduğunu, babanın ise işsiz olduğunu öğrenen Bakan Kurum, “Babanın işe yerleştirilmesi, Elif’in ise tedavi sürecinin yürütülmesi” talimatını verdi. Aile ziyaretinin ardından Kurum, Gölbaşı esnafı ile sohbet etti.
#Murat KurumYasaklar kalktı. Hepimizin içinde tatlı bir heyecan... Bir süredir karantinayla özdeşleşen hafta sonlarını sahillerde, parklarda, ormanlarda geçirme planları yapıyoruz. Özellikle yüzme, plaj voleybolu gibi çok özlediğimiz açık hava egzersizleri pek çok kişinin listesinin ilk sıralarında. Peki, bu egzersizleri ne zaman ve nasıl yapılmalıyız?
#SporSkolyoz çağımızın en sık karşılaşılan ortopedik rahatsızlıklarından bir tanesidir. Özellikle anne ve babalar gelişim çağındaki çocukları için skolyoza karşı bilinçli olması gerekmektedir. Skolyoz tıp dilinde yaygın olan bir terimdir. Skolyoz için yapılan bir takım egzersizler de bulunmaktadır. Son günlerde skolyoz egzersizleri artmıştır. Peki, skolyoz egzersizleri nelerdir? Skolyoz için yapılacak egzersizlerin isimleri nedir? İşte skolyoz egzersizleri ile ilgili tüm detaylar.
Yasaklar kalktı. Hepimizin içinde tatlı bir heyecan... Bir süredir karantinayla özdeşleşen hafta sonlarını sahillerde, parklarda, ormanlarda geçirme planları yapıyoruz. Özellikle yüzme, plaj voleybolu gibi çok özlediğimiz açık hava egzersizleri pek çok kişinin listesinin ilk sıralarında. Peki, bu egzersizleri ne zaman ve nasıl yapılmalıyız?
#SporToplumda sık görülen omurga eğriliği yani skolyoz, hareket kabiliyetini ciddi ölçüde kısıtlayarak yaşam kalitesini düşürebiliyor. Doğuştan gelen ya da sonradan oluşabilen bu rahatsızlık, kişinin yaşı ve hastalığın derecesine göre modern yöntemlerle tedavi edilebiliyor. Peki skolyoz nedir ve neden olur? Skolyoz önlenebilir mi? İşte skolyoz hakkında merak edilenler...
#SkolyozOmurganın kendi ekseninde dönerek kıvrılması ve yana doğru eğriliği olarak tanımlanan ve günümüzde her 100 ergenlik dönemi kız çocuktan 3’ünün karşılaştığı skolyozun erken teşhisi pandemi sürecinde imkansız olabiliyor. Omurga Sağlığı, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Alanay, Haziran ayı Skolyoz Farkındalık Ayı kapsamında yaptığı açıklamada, toplumumuzda skolyoz hakkında doğru bilinen yanlışları anlattı, anne-babalara önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#SkolyozHATAY'da yaşayan 14 yaşındaki cam kemik hastası Mehmet Halit Aktaran'ın annesi, ayağa kalkabilsin diye 10 yıldır mücadele ederek, oğlunu hastane hastane gezdiriyor. Yedi ay önce yapılan kalça çıkığı ameliyatının başarısız sonuçlanmasının ardından bir kez de İstanbul'daki özel bir hastanede operasyon geçiren Aktaran'ın geriye kalan tedavisinin sürdürülebilmesi için 300 bin lira gerekiyor. İkinci kez yapılan ameliyat için gerekli olan parayı Avrupa'da yaşayan Türklerin verdiğini ifade eden anne Fatma Aktaran "Skolyoz, diğer kalçalar, diz açması bunların hepsi olması lazım ki, ilerideki günlerde hem ağrıları hem de yürüme şansı olabilir. 300 bin liraya yakın tutuyor ameliyatlar." dedi.
#HaberAşırı büyük göğüsler kadınlar fiziksel ve psikolojik sorunlara neden olabiliyor. Fiziksel rahatsızlıkların başında kronik sırt ve bel ağrısı, omurga eğriliği (skolyoz), hareket kısıtlılığı, pişik, olduğundan daha kilolu ve yaşlı görünme, kıyafet bulma sıkıntısı gibi sorunlara yol açarken, psikolojik olarak da özgüven düşüklüğü ile mutsuzluğa sebep olabiliyor.
#Meme Küçültme EstetiğiUzman Fizyoterapist Onur Salman Körtelli, çocukluk çağında görülen duruş bozukluklarının psikolojik problemlere de yol açabileceğine dikkat çekti. Körtelli, çocuklarda fiziksel aktivite eksikliğinden kaynaklı duruş bozuklarının yaygın olarak görüldüğünü belirterek, tedavisi hakkında önemli bilgiler aktardı.
#Uzman Fizyoterapist Onur Salman KörtelliKlinik pilatesi kısaca omurga, eklem, kas ya da sinir sistemi rahatsızlıklarına yönelik mat, reformer, cadillac gibi özel ekipmanlarla uygulanan pilates egzersiz programları olarak tanımlayabiliriz. Seanslar hastanın fiziksel değerlendirmesi sonrası programlanır ve kişinin fiziksel durumu ve ihtiyacına göre şekillenir, kişiye özeldir. Uzm. Fzt. Birgül Elmas Bodur tüm detayları sizler için anlattı.
#Klnik PilatesKocaeli'nin Darıca ilçesinde, doğuştan skolyoz (omurga eğriliği) hastası Oktay Nahirci (19), sosyal medyada içerikler üretip, paylaşınca her geçen gün takipçi sayısını artırdı. Yaptığı yayınların ilgi görmesinin kendisini yeniden hayata bağladığını belirten Nahirci, amacının eve kapanan engelli bireylere örnek olmak olduğunu söyledi.
#KocaeliBeyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Özdemir, halk arasında ’omurga eğriliği’ olarak bilinen skolyozun tedavi edilmemesi halinde kalp ve akciğer gelişiminin bozulduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Özdemir, bu durumun ileri yaşlarda kalp ve solunum yetmezliğine neden olduğunu söyledi.
#SkolyozBEYİN ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Özdemir, halk arasında 'omurga eğriliği' olarak bilinen skolyozun tedavi edilmemesi halinde kalp ve akciğer gelişiminin bozulduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Özdemir, bu durumun ileri yaşlarda kalp ve solunum yetmezliğine neden olduğunu söyledi.
#Prof. Dr. Özgür ÖzdemirÇocuklardaki hastalıklar ailelerin en çok korktukları şeyler arasında yer alır. Halk arasında omurga eğriliği olarak bilinen skolyoz ise çocuk yaşlarda görülmeye başlar. Aileler tarafından genellikle fark edilmese de çocuğun yaşamında büyük sorunlara sebep olabilecek skolyoz için en önemli şey ise kesinlikle erken tanı. Peki skolyoz nedir? Skolyoz nasıl tedavi edilir? Fizik ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Gülis Kavadar, skolyoz ile ilgili her şeyi aileler ile paylaştı. İşte tüm detaylar…
#SkolyozSalgın çocukları hem fiziken hem de psikolojik olarak etkiliyor. Sürekli ekran karşısında oldukları için mutsuz ve depresif olabiliyorlar. Hareketsiz kaldıkları için de kilo alıyorlar ve duruş bozuklukları riski ortaya çıkıyor. Çocuk doktoru Elif Pınar Çakır ve uzman klinik psikolog Berk Karaoğlu’na göre sağlıklı kalmak için desteğinize ihtiyaçları var.
#Yazar