İYİ yaşlanmak istiyorsanız her şeyden önce, Hayatı ıskalamamalı, ona dokunmalı hatta mümkünse sımsıkı sarılmalısınız. Kendinizi de çok sevmeli, şımartıp gurur duymalısınız. En büyük yatırımlarınızı kendinize, beden ve ruh sağlığınıza yapmalısınız. Hücrelerinizin her birini önemsemeli, doku ve organlarınızın her birine saygılı davranmalısınız. Kısacası iyi yaşlanmak için her şeyden önce sağlığınızı korumaya odaklanmalısınız. ‘Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırları’nı Dr. Serdar Özgüç anlattı. Bakın Özgüç neler söylüyor:
#1İğde, ülkemizin farklı yerlerinde yetişen faydalı bir meyve. Tam bir omega 7 ve antioksidan deposu. Bağışıklığı güçlendirmenin yanı sıra yaprakları kaynatılarak tüketildiğinde de öksürüğe iyi geliyor. Peki iğdenin faydaları nelerdir? Vitamin deposu iğdenin sağlığa yararları...
#İğdeTürkiye'nin hemen hemen her yerinde yetiştirilen ve neredeyse her toprak tipine tutunabilen iğde ağacı, faydalı meyvesi ile dikkat çekiyor. İğde ağacı, erozyonu önlemede önemli bir yer tutar. Aynı zamanda yüksek azot depolama özelliğine sahiptir. İğde ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Sizler için derledik.
Ülkemizin pek çok yerinde yetişebilen iğde şifa deposu bir meyve… Bağışıklığı güçlendiriyor, kür olarak hazırlandığında ise böbrek taşı sorununa iyi geliyor. Faydası ve şifası bol olan iğdenin yararlarını ve nasıl tüketilmesi gerektiğini gelin uzmanlardan dinleyelim…
#İğdeAlzheimer uzun ömrün en tehlikeli ve en korkulan sonuçlarından biri. Ortalama yaşam süresi uzayıp yaşlılıkta geçirilen süre belirginleştikçe yani 70’li yaşlar geçilip de 80’ler ve 90’lara yaklaşıldıkça alzheimer’a yakalanma sıklığı artıyor. Bu da yaşlanan herkesi az ya da çok korkutuyor. Peki, onu önlemek, en azından biraz daha geciktirmek mümkün mü? Bence mümkün ve işte en önemli tedbirler...
#AlzheimerSağlıklı bir yaşam sürdürmek için gıda takviyeleri oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak, bu takviyeleri doğru bir şekilde kullanmak ve beklenen faydayı görmek için dikkat edilmesi gereken noktalar var. Yanlış zamanlama, yetersiz bilgi veya düşük kaliteli ürün tercihleri, takviyelerin etkisini azaltabilir veya zararlı hale getirebilir. İşte gıda takviyeleriyle ilgili doğru bilgiler ve uygulamalar...
#Gıda Takviyesi30'lu yaşlar, hayatınızın en dinamik ve heyecan verici dönemlerinden biri olabilir. Ancak bu dönemde cildinizde ince çizgiler, kırışıklıklar ve hiperpigmentasyon gibi ilk yaşlanma belirtilerini fark etmeye başlamanız da mümkündür. Peki, cildinizin gençliğini ve parlaklığını korumak için neler yapabilirsiniz? İşte 30'lu yaşlarda uygulamanız gereken 10 etkili cilt bakımı ipucu!
#Cilt BakımıEylülde başlayan ceviz hasadı kasıma kadar devam edecek. Yeşil, kalın etli kabuğun altından çıkan nemli cevizler güz güneşinde kurutulurken içi de gevrek, çıtır dokusuna kavuşup tatlı-tuzlu yemeklerimize nefaset katacak. Tariflerimizin yanında cevizin sağlık mucizelerini de Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı Dr. Ayça Kaya’dan okuyun.
#CevizSağlıklı bir cilt istiyorsanız; ilk olarak sağlıklı bir birey olmak zorundasınız. Kendine iyi bakmayan, yedikleriyle kötü beslenen, düzensiz yaşamı olan, uykusuna dikkat etmeyen kişinin ilk olumsuz etkiyi cildinden, saçından, tırnağından göreceğini bilmelisiniz. Çünkü vücut her zaman ilk olarak kendini korumaya alır.
#CiltCiro büyümesi bakımından faaliyet gösterilen 48 ülke arasında birinci durumdaki Amare Türkiye, yıl sonunda yüzde 50 büyüme hedefliyor. Gıda takviyesi sektörünün önemli oyuncularından Amare’nin Global Yönetim Kurulu ve Stratejiden Sorumlu Başkanı David Chung ile ‘Yeniden Doğuş’ stratejilerini ve şirketin hedeflerini konuştuk.
#Sponsorlu İçerik