Havalar soğumaya başladı; kış mevsimi nezle, grip gibi pek çok hastalığı da beraberinde getiriyor. Beslenme ve diyet uzmanı Sevihan Akbulut ve iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya bağışıklığımızı güçlendirmek için tavsiyeler verdi. Buna göre, vitamin ve mineral dengesine dikkat ederek yeterli protein almalı, bol bol su içerek stresten uzak durmalı, haftada en az 150 dakika tempolu yürüyüş yapmaya ve düzenli uyumaya dikkat etmeliyiz.
#Melis YILMAZBitkisel bazlı beslenmenin çok ötesinde, kısaca hayvanların yaşam döngüsüne zarar veren hiçbir ürünü kullanmamak olarak tanımlanabilecek vegan yaşam artık çok daha mümkün. Özellikle bitkisel gıdalara olan ilginin hızla artması nedeniyle çeşitlenen ürün yelpazesi, bu yaşam tercihini Türkiye’de de kolayca sürdürülebilir hale getiriyor. İşte vegan besinlerin zengin dünyası ile tanışmanızı sağlayacak mini rehberimiz!
#Sponsorlu İçerikÖmür boyu sağlıklı bir görme, sadece fiziksel sağlık ve yaşam tarzından değil, aynı zamanda gözler için doğru vitaminlerden kaynaklanır. Uygun besinlerle dengeli bir diyet, potansiyel görme sorunları olasılığını azaltarak göz sağlığınıza büyük ölçüde fayda sağlayabilir. Peki, göze iyi gelen vitaminler nelerdir? İşte, detaylar.
#GözGençlerin yaklaşan sınavların stresiyle boğuştuğu günlerdeyiz. Üniversitedekiler finallerin, üniversiteye girmek isteyenler de YKS’nin telaşında... Vereceğim tüyolar kaygıyla baş etmenize yardımcı olabilir. Ayrıca ceviz, badem ve omega-3 içeren besinler tüketerek hafızanızı da güçlendirebilirsiniz.
#SınavKardiyoloji uzmanı Dr. Rida Berilğen, bilim dünyasındaOmega 3 içeren gıdaların tüketiminin kalp ve damarsağlığı açısından yararlı olduğuna dair fikir birliğiolduğunu belirterek, “Balıklar ve deniz mahsülleri,sert kabuklu yemişler, yeşil yapraklı sebzeler vetohumlar zengin birer Omega 3 kaynağıdır vebu gıdalar diyette mutlaka bulundurulmalı” dedi.
#1Gençlerin yaklaşan sınavların stresiyle boğuştuğu günlerdeyiz. Üniversitedekiler finallerin, üniversiteye girmek isteyenler de YKS’nin telaşında... Vereceğim tüyolar kaygıyla baş etmenize yardımcı olabilir. Ayrıca ceviz, badem ve omega-3 içeren besinler tüketerek hafızanızı da güçlendirebilirsiniz.
#GazetehaberleriGeçirgen bağırsak sendromu, son dönemlerde en merak edilen rahatsızlıklardan biri. Bu hastalık kişilerde farklı belirtilerle ortaya çıkabiliyor. Bağırsaktaki geçirgenliğin artması da vücutta çeşitli rahatsızlıkları da tetikleyebiliyor. Peki geçirgen bağırsak sendromu nedir, belirtileri nelerdir? Geçirgen bağırsak sendromu tedavisi...
#Geçirgen Bağırsak SendromuDepresyonun daha çok biyokimyasal temelli veya duygusal köklü olduğu düşünülürken beslenme göz ardı edilmektedir. Oysa beslenme, depresyonun başlangıcında, şiddetinde ve süresinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle bireyin beslenme alışkanlıklarına dikkat etmesi gerekmektedir.
#Depresyon Ve BeslenmeOmega-3 ve Omega- 6 birçoğumuzun duyduğu ve bildiği yağ asitleri. Bu iki besin maddesi vücudumuzun ihtiyaç duyduğu ama üretemediği yağ asitleridir. Ülkemizde ve diğer pek çok ülkede omega-3’e göre 15 kat daha fazla omega-6 yağ asidi tüketilmektedir. İdeal oran 4’e 1 (her 4 gr omega-6 için 1 gr omega-3) veya 2’ye 1 olarak belirlenmiştir. Bu sebeple kalp sağlığı ve beyin gelişimi için hedefiniz daha fazla omega-3 almak olmalıdır.
#Omega 3 KaynaklarıDürüst olalım, her ne kadar makyajla kapattığımızı düşünsek de sabah aynada gördüğümüz o sivilce tüm moralimizi bozuyor. Sivilcelerden kurtulmak için maskeler, sivilce kremleri, dermo kozmetik ürünler gibi birçok ürüne sarılıyoruz. Peki tertemiz bir cilde sahip olmaya, sivilcelerden kökten kurutulmaya ne dersiniz?
#Sağlıklı BeslenmeSon yılların en dikkat çeken beslenme akımlarından biri olan vegan beslenmeyi seçenlerin sayısı tüm dünyada artmaya devam ediyor. Hayvansal kökenli gıdaları ve hayvansal kaynaklı diğer gıda katkılarını da içermeyen vegan beslenmenin sağlığa etkileri ile ilgili tartışmalar sürüyor.
#Vegan BeslenmeDikkat eksikliği çocuklar arasında hızla yayılan bir sorun. Muhtemelen de pek çok nedeni var: Aşırı yüklü ders programları, yarışmaya dayalı eğitim uygulamaları, kirli hava, kötü beslenme, trafikte geçen uzun saatler, erken uyanıp geç uyumalar, internet-tablet-bilgisayar tutkusu, gürültü ve daha pek çok şey etkili olabilir problemin yaygınlaşmasında. Uzmanlara göre çocuklarınızda aşağıdaki belirtiler varsa daha da dikkatli olmanız lazım...