Omega haberleri sayfasında Omega hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5224 Omega haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Krep harcına biraz ıspanak püresi ekleyin, salatalara veya makarnalara ceviz serpiştirin. Yumurtayı sadece kahvaltıda tüketip ona haksızlık etmeyin; sotelenmiş sebzeleri çırpılmış yumurta ve labneli karışımla harmanlayıp fırında kendinize mükellef bir akşam yemeği pişirin. Doyurucu, leziz ve güzel anılarımızı hep hatırlayabilmemiz için bize yardımcı olacak besinleri konuşalım...
#KrepOmega 3, hücrelerimizi çevreleyen hücre zarının yapısında bulunan fakat vücutta üretilemeyen yağ asitlerinden oluşur. Bu yağlar, vücudumuzda belli oranda bulunmazsa hücre zarı geçirgenliği bozulur ve ihtiyacımız olan vitaminler, mineraller, proteinler ve hatta oksijen, yeterli düzeyde hücre içine giremez. Dolayısıyla kalp, beyin, kas ve iskelet sistemi, göz, cilt ve ruh sağlığımız için omega 3 alımına çok dikkat etmeliyiz.
#OmegaOmega-3, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu ama üretemediği yağ asitleridir. Ülkemizde ve diğer pek çok ülkede omega-3’e göre 15 kat daha fazla omega-6 yağ asidi tüketilmektedir. İdeal oran 4’e 1 (her 4 gr omega-6 için 1 gr omega-3) veya 2’ye 1 olarak belirlenmiştir. Bu sebeple kalp sağlığı ve beyin gelişimi için hedefiniz daha fazla omega-3 almak olmalıdır.
#OmegaAralık ayı ortasında 20 dereceye çıkan hava sıcaklığı dün İstanbulluları sokağa döktü. Trafik kilitlendi, montlar çıkarıldı, denize girenler bile oldu. Ancak meteoroloji uzmanlarına göre bu sıcaklıklar zor günlerin habercisi: “Ocak ayında da beklenen yağış olmazsa durum kritik.” Sıcaklığın kasım ayından itibaren mevsim normallerinin üzerine çıktığını, aralıkta ise 5-6 derece yüksek seyrettiğini belirten meteoroloji uzmanlarına göre İstanbul’a hâlâ soğuk ve yağış gelmemesinin nedeni alçak basınç sistemine geçit vermeyen ‘Omega Bloku’...
#GazetehaberleriÜnlü saat üreticisi Swatch Group, kendi akıllı saatleri için Android Wear işletim sistemi kullanmak yerine kendi işletim sistemini kendisi üretmeyi planlıyor.Bu haber Swatch Group CEO’su Nick Hayek’in Bloomberg’e verdiği röportajda ortaya çıktı.
#SwatchDoğrudan kalp ve damar hastalarını hedefleyen, gerçeğe dayanmayan, gayet iddialı ifadelerle internet, televizyon veya dükkanlarda satışı yapılan çok sayıda bitkisel ürün var. Genellikle tıbbi tedaviyi kötüleyerek, umut tacirliğiyle pazarlanan bu ürünler hiç de ucuz değil. Satın alabilmek için banka kredisi çeken hastalar dahi var.
#Bitkisel Ürün“Kuzey’in oğlu” Volkan Konak dün memleketi Trabzon’un Maçka ilçesinde gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Bu erken ve ani ölüm hiç şüphesiz ailesini olduğu kadar biz hayranlarını da derinden sarstı. Çok üzücü olsa da bu ani ölümle birlikte gündeme getirmek istediğim bir soru var. Hürriyet muhabirlerinin yakınlarından aldığı bilgiye göre, ünlü şarkıcı sağlığını oldukça önemsiyor, düzenli check-up yaptırıyordu. Doktoru gerek görmediği halde, yıllar önce, yüzde 10 tıkalı olan kalp damarına stent taktıran sanatçı, ramazan ayı öncesinde de check-up’tan geçmiş ve yakın çevresine “Turp gibiyim” demişti. Peki yakın zamanda check-up’tan geçtiyse rahatsızlığı neden fark edilmedi? Büyük hastanelerden tutun da en küçük sağlık merkezlerine kadar neredeyse her yerde yapılan ve hatta bir telefonla bile binlerce liraya, kolayca satılan check-up’lar kocaman bir aldatmaca mı yoksa?
#Check-UpDışarıdan geldikten sonra yüzünüzü ve elleriniz yıkayın: Gün içinde cilt yüzeyine polenler ve tozlar yapışabilir. Özellikle açık hava aktivitelerinden sonra nazik bir temizleyiciyle yüzünüzü yıkamak alerjenleri uzaklaştırmaya yardımcı olur.
#Bahar AlerjisiTıpkı bizim gibi hayvan dostlarımız da mevsim geçişlerinde bir uyum süreci yaşıyor. Bahar aylarında tüyleri daha çok dökülmeye başlıyor, hormonları değişiyor ve bu yüzden daha enerjik oluyorlar. Polenler onları da rahatsız edebiliyor. Pire ve kene gibi parazitler de cabası…
#KediYAŞLANMA sürecindeki sorunlarla daha az karşılaşmak, yaşlılık sürecini de erişkinlik hatta gençlik döneminde oluğu gibi formda ve zinde yaşamak isteyenlerin en önemli arzularından biri “her gün bir veya birkaç yaşlanma karşıtı hap yutup” bu keyifli ve haklı hedefe ulaşmaktır.
#NAD90 yaşını aşan kişiler üzerinde yapılan geniş çaplı bir araştırma ile bu uzun ömürlü insanların kanında metabolik farklılıklar keşfedildi. Bu da metabolik sağlık ve uzun ömür arasında bir bağlantı olabileceğini ortaya koydu. Peki uzun ömürlü insanların kanında ne var? Hangi kan değerler ne ifade ediyor? Kaderimiz tamamen genlerimize mi bağlı?
#Uzun ÖmürTereyağının sağlığa faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu tartışmaları yıllardır sürüyor. Zaman zaman övülüyor zaman zaman yerden yere vuruluyor. Ancak yapılan son çalışma tereyağı sevenleri bir hayli üzecek. Araştırma tereyağı tüketiminin daha erken ölme riskini artırdığını, bitkisel yağların ise yaşam süresini uzatabileceğini ortaya koydu.
#SağlıkGlokom hastalığının körlük nedenleri içerisinde ilk sıralarda yer aldığını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Ufuk Elgin, bugün dünyada 80-90 milyon glokomlu olduğu bilinmektedir. Her glokomlu ‘potansiyel görme engellidir. Glokom hastalığını tamamen iyileştirmek mümkün değil ancak ilerlemesini durdurmak elimizde” dedi.
#Dünyagöz Ankara HastanesiDeniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD), Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Arnavutköy Belediyesi ve Orzaks İlaç iş birliğiyle, denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmek ve sürdürülebilir bir deniz ekosistemi oluşturmak için Karaburun Sahili'nde kıyı temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında toplam 107 kilogram atık toplandığı açıklandı.
#Orzaks İlaçOmega-3 eklem ağrılarını onarmak, cildi dolgunlaştırmak ve hatta yaşlanma sürecini geciktirmek için harika bir takviye olarak tanımlanıyor. Peki ama ne kadarına ihtiyacınız var? Omega-3 eksikliğinizin olduğunu nasıl anlarsınız?
#Omega-3Günümüzde kanser, can kayıplarına yol açan kronik hastalıklar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kansere yatkınlık söz konusu olduğunda kişinin genetik yapısı da önemli elbette ancak yakın tarihli araştırmalar neredeyse her iki kanserden birini önlemenin elimizde olduğunu ortaya koydu. Bu bağlamda özellikle beslenme çok kritik. Peki hangi gıdaların kanser eğilimini artırdığını, hangilerinin kanser savaşçısı olduğunu belirleyen şey ne?
#Sağlık10 günü devirdim, hastayım. Boğaz ağrısı, halsizlik, burun ve sağ kulakta tıkanıklık ile yoğun öksürük var. Onca ilaç ve takviyeye rağmen iyileşemiyorum da. Adeta, ‘geçmeyen’ bir hastalık ile mücadele ediyorum. Ve biliyorum yalnız değilim. Herkes hasta. İyi de ne oldu bu virüslere? Ne değişti de bizi bu kadar çok ve uzun hasta eder oldular? Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği İnfeksiyon Çalışma Grubu üyesi Prof. Dr. Berna Kömürcüoğlu, virüslerin COVID öncesine göre yapıca değiştiğini ve artık ‘yeni’ bir grip türü ile karşı karşıya olduğumuzu söylüyor. Şu anda ise dört farklı karma virüs saldırısı altındayız. Yani biri bitiyor diğeri başlıyor.
#COVIDMenopozun neden olduğu biyolojik ve psikolojik değişikliklerin kadın yaşamında önemli bir değişim noktası olduğunu dile getiren Op. Dr. Çiğdem Karas, menopozal yakınmaların, kişinin günlük yaşamını ve iş hayatını önemli ölçüde etkilediğini belirterek menopozun sebep olduğu vazomotor semptomlar hakkında önemli bilgiler verdi.
#1Kış aylarının sert koşulları yalnızca ruh halimizi değil, cildimizi de etkiliyor. Hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte cildin nem dengesi bozuluyor, koruyucu bariyeri zayıflıyor ve birçok deri hastalığı tetikleniyor. En sık karşılaşılan şikâyetler arasında kuruluk, egzama alevlenmeleri, ciltte hassasiyet ve kızarıklık yer alıyor. Peki kış aylarında cilt sağlığımızı korumak için neler yapmalı ve hangi yanlışlardan kaçınmalıyız?
#Soğuk Hava Cildimize Neler YaparSevgili Hürriyet okurları... Tüp bebek tedavisi, çiftler için büyük bir umut kaynağı olmasının yanı sıra sabır ve dikkat gerektiren bir süreçtir. Bu dönemde yapılan küçük hatalar, tedavinin başarısını etkileyebilir. Hem fiziksel hem de duygusal olarak dengede kalmak, tedavi sürecini daha sağlıklı geçirmenize yardımcı olur.
#Tüp BebekKalp krizinin dünya genelinde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde başlıca ölüm nedenlerinden biriolduğunun altını çizen Uzm. Dr. Abdurrezak Börekci, “Bu nedenle hastalığın önlenmesi ve tedavisineyönelik çalışmaların bir kısmı, hastalığın genetik altyapısına yönelik yapılmaktadır” dedi.
#1Bilimsel araştırmalar da net ve açık olarak, yaşımız ilerledikçe gençlik ve yetişkinlik dönemimize oranla “daha çok bitki bazlı” beslenip “daha az kalori” yüklenmemiz yani “daha az yememiz”, diğer bir deyişle “lokma sayımızı azaltıp egzersize öncelik vermemiz”, net ve açık anlatımıyla, hayatımıza hareket katıp adım sayımızı yükseltmemiz gerektiğini söylüyor.
#YEMEK