Ölümü Gör filmi konusu ve oyuncuları araştırılan konular arasında yer alıyor. Sinema ekranında yayınlanan film bu akşam televizyonda yayınlanacak. Filmde Geçirdiği bir panik atak sonrası hastaneye kaldırılan Yaşar, beyninde bir Timör olduğu ve 3 ay gibi kısa bir ömrü kaldığını öğrenir ve olaylar gelişir. İşte Ölümü Gör filmi oyuncuları ve konusu…
#Ölümü GörSaffat suresi, En‘âm sûresinden sonra, Lokman sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Saffat suresini okumak isteyen Müslümanlar, Türkçe ve Arapça anlamını da öğrenmek istiyorlar. Sure tüm kaynaklarda aynı isimle anılmaktadır. 1. âyette geçen ve “sıra sıra dizilenler, saf tutanlar” anlamına gelen bu kelime, ağırlıklı yoruma göre melekleri ifade etmektedir. İşte Saffat suresinin tefsiri, meali ve okunuşu…
#SaffatMart 2020’den beri dünyanın gündeminde olan koronavirüs pandemisi hakkında her gün yeni bilgiler öğreniyoruz. Yapılan son bilimsel araştırmaların ardından şu sıralar en çok konuşulan konuysa hastalığı geçiren kişilerde görülebilen ‘beyin küçülmesi’. Peki, nedir beyin küçülmesi? Beyin sisinden farkı nedir? Bu durumu yaşayanlar nelere dikkat etmeli? İşin aslını astarını uzmanlara sorduk, beynimize iyi gelecek öneriler aldık.
#KoronavirüsSabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle sanat tarihinin başlangıcından Batı sanatı tarihindeki üslup değişimlerine, erken Ortaçağ döneminden 20. yüzyıla uzanan sürecin kronolojik olarak ele alınacağı bir sanat tarihi programı başlıyor.
#SSMYıllarca bilim çevrelerini ikna etmeye çalıştı ama bütün kapılar yüzüne kapandı. Bugün ise Covid-19’un sonunu getirebilecek kişilerden biri olarak Nobel’e layık görülüyor. Dünyanın umudu haline gelen mRNA teknolojisini ve bu teknolojinin ardındaki Katalin Kariko'yu daha yakından tanımaya ne dersiniz?
#Katalin Kariko‘Taksim Hold’em’ filminin yönetmeni olarak tanıdığımız Michael Önder’in kaleme aldığı ‘Fanatik’ adlı tiyatro oyunu futbol tutkusu üzerinden yola çıkarak bir aile ölçeğinde kimliklerimizi ve ailelerin çocuklarını kendi doğrularına paralel olarak biçimlendirme çabalarını sorguluyor. Önder’le oyunu yazma nedenini, futbolla olan ilişkisini, filmini ve tiyatro deneyimini konuştuk...
#Taksim Hold’EmBEGÜM Doğan Faralyalı’nın önderliğinde başlayan bir hareket. Ben çok sevdim. Tebrik ederim. Çok da faydalı. Birdenbire, bu sabah kendimi kahve içerken bir kâğıda ortak değerlerimizi sıralarken buluverdim... Hepsi olumlu değil ama çoğu olumlu. Bu liste uzaaaar gideeer. İyi ki bu topraklara aidiz!
#Ayşe ArmanANTALYA’da 4 yıl önce ’Mankenler Kraliçesi’ Aslı Baş gibi ’intihar ettiği’ belirtilen manken 22 yaşındaki Burcu Çağlayan’ı balkondan attığı öne sürülen gayrimenkul zengini sevgilisi 34 yaşındaki İbrahim T. ile ona yardım ettiği belirtilen Murat E. hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Suriye krizine değinen Arınç, "Kerry'nin, yani 'kimyasal silahların teslim edilmesi veya kontrolüne müsaade edilmesi karşılığında bu işten vazgeçeriz' şeklinde anlaşılabilecek sözleri maalesef müdahale imkanını ortadan kaldırdı" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye olarak bizim PKK terör örgütüyle PYD'nin oradaki (Suriye'nin kuzeyi) işbirliğine tabii ki sıcak bakmamız mümkün değil. Buradaki yapılanma, oradaki Kürtlerin bir yapılanması olarak değerlendirilemez. PKK terör örgütüyle PYD'nin bir yapılanmasıdır ki bu tabii hassas dengelerimiz arasında yer alacaktır ve şu anda da yer almaktadır. Bunun değerlendirmesini yapmak durumundayız. Burada kalkıp da bu oluşuma 'eyvallah' edecek halimiz yok” dedi.
Bir kez daha çağırıyor bizi Mevláná, bir kez daha sesleniyor bütün insanlığa. 17 Aralık 1273’te bu dünyadan göçüp gittiğinde bıraktığı mirasa sahip çıkmaya davet ediyor hepimizi. İnsanlık tam 732 yıldır gidiyor Mevláná’ya. Şimdi yeniden yollara düşme, Konya’ya gidip Şeb-i Aruz törenlerine katılma zamanı. Ancak hatırlatalım şimdiden Konya’daki bütün oteller dolmuş. Ziyaretçiler Karaman, Akşehir, Aksaray ve Nevşehir’deki otellere rezervasyon yaptırıyor.
Sultan İbrahim’in oğlu olan Şehzade Süleyman, ağabeyi Dördüncü Mehmed’den üç buçuk ay küçük olduğu için tahta çıkmak için tam 40 sene boyunca kendisinden önce hükümdar olan ağabeyinin tahttan indirilmesini beklemek zorunda kalmıştı. 1687’de ‘İkinci Süleyman’ unvanıyla padişah olduğunda da imparatorluğu Viyana bozgunuyla karşı karşıya bulmuş, ölümü de talihsizce olmuş ve sarayın hekimbaşısı padişahı dört sene sonra aşırı diyet yaptırarak açlıktan öldürmüştü.