ölümcül hastalık haberleri sayfasında ölümcül hastalık hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2067 ölümcül hastalık haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dünyada ilk kez nedeni bilinmeyen ölümcül bir hastalığın tanısını koyup kesin tedavisini geliştirdi, Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu’nun en prestijli ödüllerinden ‘Doğu’nun Yıldızı’ ödülüne layık görüldü. Bu hastalık nedeniyle 7 çocuğunu kaybeden bir anne ve 6,5 yaşındaki kızına, bu keşfi sayesinde can olan Türk doktor Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, nadir görülen ve bir tür bağışıklık sistemi hastalığı olan 'CHAPLE sendromu'nun teşhis ve tedavisini bulmasıyla tıp literatürüne adını yazdırdı. Bir hastalığın tedavisinde yeni bir ilacın geliştirilmesi on yıllar sürerken, Prof. Dr. Özen ve ekibinin hem hastalığın kendisini keşfedip hem de uluslararası işbirliği ile 6 yılda çalışmalarını tamamladığı ilaç, ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA onayını da alarak hastalarda kullanılmaya başlandı.
#Ahmet Oğuzhan ÖzenÖlümcül bir hastalığa yakalanan Rebane Chili'nin son isteklerinden biri de köpeği Ritchie tarafından hastanede ziyaret edilmek istemesiydi. Kadının isteğini kıramayan yakınları, köpeğini onunla buluşturdu. İşte herkesin duygulandığı o anlar...
#Ölümcül HastalıkYeni doğan kızlarının çok uzun süre yaşayamayacağını öğrenen çift beraber geçirdikleri her bir günü kızlarını sevmeye adadılar. Birlikte geçirdikleri günleri hatırlayabilmek için özel bir fotoğraf çekimi gerçekleştiren aile kızlarını kaybetmek istemediklerini söylüyor.
#BebekYenidoğan çetesinin ardından pek çok aile, yenidoğan sağlığına ve bakımına ilişkin soruların yanıtlarını arıyor. İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Hemşirelik Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Şerife Kartal Erdost yenidoğan sağlığında dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. Yenidoğanın bireyselleştirilmiş gelişimsel bakım modelinde; iyileştirici çevre, pozisyon ve dokunma, beslenmenin iyileştirilmesi, aile ile iş birliği, cildin korunması, güvenli uyku, stres ve ağrının azaltılması hedeflendiğini belirten Erdost, “Yenidoğan yoğun bakım ünitesi hemşiresinin bakanlık tarafından sertifikalandırılmış olması gerekiyor. Yenidoğan hemşirelerinin gelişimsel bakımı uygulayabilecek yeterlilikte ve donanımda olması gerekir” dedi.
#YenidoğanBugüne kadar yapılan pek çok araştırma gün içerisinde hareket etmenin, sürekli oturmak yerine ayağa kalkmanın sağlıklı olduğunu söylüyordu. Yeni yapılan bir araştırma ise “Uzun süre ayakta durmayın” diyor.
#Ayakta DurmakOcak ayından bu yana "dünyanın en yaşlı insanı" unvanını elinde tutan 117 yaşındaki Maria Branyas Morera, hafta başında hayatını kaybetti. Dünya savaşlarından, pandemilerden ve nice zorluktan sağ çıkan Morera'nın ne kanser ne kalp hastalığı ne de en ufak bir demans belirtisi göstermesi uzmanları bile şaşkına çeviriyordu. Peki Morera'nın bu kadar uzun yaşamasının sırrı neydi?
#SağlıkDünyada ilk kez nedeni bilinmeyen ölümcül bir hastalığın tanısını koyup kesin tedavisini geliştirdi, Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu’nun en prestijli ödüllerinden ‘Doğu’nun Yıldızı’ ödülüne layık görüldü. Bu hastalık nedeniyle 7 çocuğunu kaybeden bir anne ve 6,5 yaşındaki kızına, bu keşfi sayesinde can olan Türk doktor Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, nadir görülen ve bir tür bağışıklık sistemi hastalığı olan 'CHAPLE sendromu'nun teşhis ve tedavisini bulmasıyla tıp literatürüne adını yazdırdı. Bir hastalığın tedavisinde yeni bir ilacın geliştirilmesi on yıllar sürerken, Prof. Dr. Özen ve ekibinin hem hastalığın kendisini keşfedip hem de uluslararası işbirliği ile 6 yılda çalışmalarını tamamladığı ilaç, ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA onayını da alarak hastalarda kullanılmaya başlandı.
#Ahmet Oğuzhan ÖzenDünyada ilk kez nedeni bilinmeyen ölümcül bir hastalığın tanısını koyup kesin tedavisini geliştirdi, Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu’nun en prestijli ödüllerinden ‘Doğu’nun Yıldızı’ ödülüne layık görüldü. Bu hastalık nedeniyle 7 çocuğunu kaybeden bir anne ve 6,5 yaşındaki kızına, bu keşfi sayesinde can olan Türk doktor Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, nadir görülen ve bir tür bağışıklık sistemi hastalığı olan 'CHAPLE sendromu'nun teşhis ve tedavisini bulmasıyla tıp literatürüne adını yazdırdı. Bir hastalığın tedavisinde yeni bir ilacın geliştirilmesi on yıllar sürerken, Prof. Dr. Özen ve ekibinin hem hastalığın kendisini keşfedip hem de uluslararası işbirliği ile 6 yılda çalışmalarını tamamladığı ilaç, ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA onayını da alarak hastalarda kullanılmaya başlandı.
#Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan ÖzenHalk arasında verem hastalığı olarak bilinen tüberküloz, son yıllarda gücünü artırdı. En çok İngiltere’de görülen hastalıkla ilgili yapılan son çalışmaya göre artık hastalığın hiçbir belirtisini göstermeyen insanlar bile enfeksiyonu başkalarına bulaştırabilir. Peki bu nasıl oluyor? İşte detaylar...
#SağlıkHer gün kalan ömrümüzden bir gün eksiliyor ve biz hiç ölmeyecekmişiz gibi yaşıyoruz. Ama başımıza kötü bir olay geldiğinde ya da ciddi bir hastalık yaşadığımızda aslında hayatımızın her anının, geçirdiğimiz her dakikanın ne kadar kıymetli olduğunun farkına varıyoruz. Her günümüzü ‘Bugün kalan hayatımızın ilk günü’ diye doya doya yaşamamız gerekiyor ancak bu bilinçle yaşamamız da her zaman mümkün olmuyor. Peki eğer daha kısa yaşayacağınızı bilseydiniz hayatınızda neyi değiştirmek isterdiniz? Bu sorunun yanıtını ölümcül hastalık teşhisi konulan insanlardan duymak ister misiniz?
#Kanser2020 yılında ortaya çıkan ve tüm dünyayı hem tıbbi hem ekonomik hem de sosyal anlamda kasıp kavuran koronavirüs etkisini sürdürmeye devam ediyor. Maske artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bu ortamda vatandaşlarımıza yeni yıldan beklentilerini sorduk. Hepsi de söz birliği etmişcesine koranasız bir yıl temennisinde bulundu.
#ALMANYATürk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi, İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Halis Yerlikaya, Covid-19'a yakalanan aşısız hamilelerin ölümcül hastalık etkileriyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Ne yazık ki ilimizde de gözlemledik. 2 ay içinde pandemi hastanesinde 9 hamile kadını Covid-19 nedeniyle kaybettik. Bu nedenle aşı hamileler için de candır ve kurtarır, diyoruz" dedi.
#KoronavirüsProf. Dr. Onur Yaprak, sivrisineklerle bulaşan Batı Nil virüsü, sarıhumma ve dang ateşine dikkat çekti. Prof. Dr. Yaprak, "Sivrisineklerin hastalık bulaştırma riski devam ediyor. Bazı bilim adamları tarafından Büyük İskender’in ölüm nedeni olarak görülen Batı Nil virüsü almış yaklaşık her 5 kişiden 1’inde ateşle beraber ishal, kusma, eklem ağrıları, baş ağrısı, vücut ağrıları veya döküntü gibi diğer belirtiler gelişebilir" dedi.
#Asya Kaplan SivrisineğiSon dakika haberi... Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı-kırmızılı takımın son durumu ve transferle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Morutan transferine dair detaylı ifadeler kullanan Terim, Erling Haaland itirafında bulundu. Tecrübeli teknik adam ayrıca, takımdan ayrılması beklenen Falcao, Diagne ve Feghouli'nin geleceğiyle ilgili dikkat çeken sözler sarf etti.
#Fatih TerimBıldırcın yumurtası, yabani bıldırcın kuşundan elde ediliyor. Tavuk yumurtasından daha küçük ve daha hafiftir ancak bu küçüklüğüne zıt olarak besin değeri tavuk yumurtasından çok daha fazladır. Tavuk yumurtasından beş kat daha fazla fosfor, sekiz kat daha fazla demir ve dokuz kat daha fazla protein içerir. Peki, bıldırcın yumurtasının faydaları neler?
#Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Neler?Eskişehir'de sahipsiz sokak kedilerinde insana geçmeyen ve bulaşıcı özelliğe sahip 'kedi koronavirüsü' olarak bilinen Feline Enfeksiyoz Peritonit (FİP) görülmeye başlandı. Salgın endişesi yaşanırken hayvan barınakları ile özel kliniklerde karantina odaları hazırlandı. Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Geçici Hayvan Bakımevi Veteriner Hekimi Turgay Cinkaya, “Önceki yıllarda vaka çok sınırlı sayıdayken, bu yıl karşımıza çok sayıda çıkıyor. Hasta olan ve hasta olduğundan şüphelenilen sokak kedilerinin bu ölümcül hastalığın yayılmaması için karantinaya alınması ve sağlıklı kedilerle temaslarının kesilmesi gerekiyor” dedi.
#EskişehirHekimoğlu 29. son bölümün tamamı full HD yayınlandı. İkinci sezonu ile macerasına devam eden Hekimoğlu'nun 15 Aralık tarihinde ekranlara gelen son bölümüne Memoli'ye bulaşan ölümcül hastalık damga vurdu. Ateş'in henüz tanı koyamadığı bu hastalıktan dolayı ölen birine otopsi yapmak istemesi Hekimoğlu'nun bu haftaki bölümünde dikkat çeken diğer gelişmelerden oldu. Heyecanlı bölümün ardından gözler dizinin yeni bölüm fragmanına çevrildi. İşte, Hekimoğlu 29. son bölüm tam ve kesintisiz izleme linki.
#Hekimoğlu Son BölümABD’de kritik seçimlere 32 gün kala Başkan Trump’a koronavirüs teşhisi konması dünya gündemine bomba gibi düştü. Trump’ın testinin pozitif çıkması, ABD tarihinde görevdeki bir başkanının yakalandığı en ölümcül hastalık olarak nitelendi. Trump önlem amaçlı hastaneye kaldırıldı. Doktoru Trump'ın tedavisinde kullanılan ilacı açıkladı. Trump'ın yakın çevresindeki danışmanları ve senatörler de birer birer koronavirüse yakalanmaya başladı. Trump’a geçmiş olsun mesajları yağarken daha önce hastalığı küçümsediği için de tiye alındı.
#TRUMPABD’de kritik seçimlere 32 gün kala Başkan Trump’a koronavirüs teşhisi konması dünya gündemine bomba gibi düştü. Trump’ın testinin pozitif çıkması, ABD tarihinde görevdeki bir başkanının yakalandığı en ölümcül hastalık olarak nitelendi. Trump önlem amaçlı hastaneye kaldırıldı. Trump’a geçmiş olsun mesajları yağarken daha önce hastalığı küçümsediği için de tiye alındı.
#Gazetehaberlerişarbon belirtileri ve şarbon hastalı ile ilgili detaylar internette en fazla araştırılan hastalıkların başında geliyor. Bahteriyel enfeksiyon hastalığı olan şarbon, tedavisi geciktirildiği takdirde ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Sığır, koyun, keçi gibi ot yiyen hayvanlarda görülen ve insanlara da bulaşabilen şarbonun üç farklı türü vardır. Peki, Şarbon nedir belirtileri nelerdir? Şarbon nasıl bulaşır? İşte, şarbon hastalığıyla ilgili merak edilenler.
#ŞarbonTravma, kişiyi aşırı korkutan, üzen, dehşet, kaygı ve panik yaratan, çaresizlik hissettiren, çoğu kez beklenmedik ve olağan dışı gerçekleşen durumların, kişide bıraktığı yıkıcı etkiye denmektedir. Travmatik olarak adlandırabileceğimiz olaylar, kişinin özelliklerine, yaşadığı olaya ve şiddetine bağlı olarak değişebilmektedir.
#TravmaHIV ilk olarak ABD’de 1981 yılında tanımlanmış olan bir virüstür. Human Immunodeficiency Virus, insan immune yetmezlik virüsü, bağışıklık sistemimizin işleyişini çökerten bir virüstür. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Şadiye Kartalkanat konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#HIV Nasıl BulaşırSon zamanların gözde besini bıldırcın yumurtasının faydaları saymakla bitmiyor. Tüketmeye fazla alışık olmadığımız, tadından çok faydalarıyla anılan bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasından daha faydalı olmasıyla biliniyor. Öksürük, astım gibi rahatsızlıklara iyi gelmesinin yanı sıra iştah açıcı etkisiyle anne ve babaların da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Peki, bıldırcın yumurtasının faydaları neler?
#Bıldırcın