24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen fotoğrafların yer aldığı "Öğretmen Gözüyle" fotoğraf sergisi, Ankara'da ziyarete açıldı. Yarışmada Bingöl'den Serhat Bürke'nin birinci, Ankara'dan Arzu Özkan'ın ikinci ve İstanbul'dan Seda Akça'nın üçüncü oldu. Ödüller 26-27 Kasım'da Erzurum'da düzenlenecek olan Maarif Kongresi'nde Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından verilecek.
#Öğretmen Gözüyle Fotoğraf SergisiMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı kapsamında 26-27 Kasım'da Erzurum'da toplanacak kongrede, "öğretmen gözüyle" teması kapsamında, "oyun ve arkadaşlığın", "ailenin" ve "sosyal sorumluluk çalışmalarının" eğitime etkisi konuları ele alınacak.
#24 Kasım Öğretmenler GünüMillî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen “Öğretmen Gözüyle Eğitim Öğretim” temalı öğretmenler arası fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserler belli oldu. Samsun’dan beden eğitimi öğretmeni Muhammet Recep Güneysu, öğrencilerin okul bahçesinden sınıflara koşarak girdiği anı ölümsüzleştirerek birinciliği kazandı. Bartın’dan İngilizce Öğretmeni Serdar Aydın’ın fotoğrafı ikinci, Kırıkkale’den Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülten Akıncı Engin’in fotoğrafı ise üçüncü seçildi.
#MEBBu eğitim döneminde TAKEV Okulları’yla Bodrum’da yeni bir pencere açan deneyimli eğitimci Süheyla Kiraz, hedef büyüttü. Anadolu lisesiyle ilk adımı atan Kiraz, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde anaokulu, ilkokul ve ortaokulu da bünyeye katacak. Kiraz’ın gündemde bir de ‘fen lisesi’ bulunuyor.
#İzmirÇocuk edebiyatı içinde korku türünde yazılan kitapların sayısı her geçen gün artıyor. Kitap sayısı ile birlikte bu türün çocuklardan gördüğü ilginin de artması “Çocuklara uygun mu?” tartışmasını beraberinde getiriyor haliyle... Korku-gerilim kitaplarının çocuklar üzerindeki etkisini bu alanın en çok okunan yazarları Miyase Sertbarut, Hanzade Servi, Koray Avcı Çakman ile konuştuk.
#Kitap SanatMeslekte 39. yılını dolduran Melike Öğretmen’in hayatı genç meslektaşları için bir yol haritasından farksız. 16 yaşında öğretmen okulunu bitiren Melike Öğretmen mesleğini yapabilmek için yaşını iki yıl büyüttü. Tayini kente çıktı, ’Ben köye gideceğim" diyerek 39 yıllık macerasına başladı. Malatya’nın köylerinde geçen 19 yıl boyunca sayısız öğrenci yetiştiren Melike Öğretmen, beş yıl boyunca hastalıkla mücadele etti yılmadı.
DMD hastası olan Emirhan, konuşmasındaki bozukluk nedeniyle akran zorbalığına maruz kalınca 5 yaşında konuşmayı bıraktı. 10 yıl boyunca ailesi hariç kimseye tek kelime etmeyen Emirhan, evde eğitime gelen Sibel öğretmenin sayesinde yeniden konuşmaya başladı. İlk sözü Sibel öğretmene ‘gitme’ oldu.
#BAYBURTKendisini çağdaş Türk resmine adamış Hasan Rastgeldi, ülkemizin belki de en çok üreten uluslararası ressamlarından. Anadolu’ya dair duygularını eserlerinde öyle bir yansıtıyor, canlı renklere öyle bir dokunuyor, bu topraklara dair her bir ögeyi tuvallerine öyle bir taşıyor ki hayran kalmamak mümkün değil. Anadolu insanını işleyen, kadim kültürüne ait değerleri ele alan Urfalı Hasan Rastgeldi, geldiği toprakları fırçasıyla işleyip kendi penceresinden dünyaya açılan sanatçılarımızdan. Kuzeni olan ve 2020 yılında yitirdiğimiz Türk medyasının usta kalemi Bekir Coşkun ile sanat ve siyaseti birleştiren ‘Yazının Rengi’ adlı sergi oldukça ses getirmişti. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetlerde hiç durmayan, ruhunun beslendiği yerleri, Anadolu’yu işleyen kıymetli sanatçımız Hasan Rastgeldi’ye sizler için sordum. İlgili sanat severler 3 Mayıs’a kadar Amerikan Kültür Merkezi’nde sergilenecek olan Retrospekfif Resim sergisini mutlaka ziyaret edin, keyifli okumalar.
#Sponsorlu İçerikKendisini çağdaş Türk resmine adamış Hasan Rastgeldi, ülkemizin belki de en çok üreten uluslararası ressamlarından. Anadolu’ya dair duygularını eserlerinde öyle bir yansıtıyor, canlı renklere öyle bir dokunuyor, bu topraklara dair her bir ögeyi tuvallerine öyle bir taşıyor ki hayran kalmamak mümkün değil. Anadolu insanını işleyen, kadim kültürüne ait değerleri ele alan Urfalı Hasan Rastgeldi, geldiği toprakları fırçasıyla işleyip kendi penceresinden dünyaya açılan sanatçılarımızdan. Kuzeni olan ve 2020 yılında yitirdiğimiz Türk medyasının usta kalemi Bekir Coşkun ile sanat ve siyaseti birleştiren ‘Yazının Rengi’ adlı sergi oldukça ses getirmişti. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetlerde hiç durmayan, ruhunun beslendiği yerleri, Anadolu’yu işleyen kıymetli sanatçımız Hasan Rastgeldi’ye sizler için sordum. İlgili sanat severler 3 Mayıs’a kadar Amerikan Kültür Merkezi’nde sergilenecek olan Retrospekfif Resim sergisini mutlaka ziyaret edin, keyifli okumalar.
#124 Kasım Öğretmenler Günü’nde genç ve idealist bir ‘çalıkuşu’nun yuvasına konuk olduk. Gaziantep Köraliler mezrasında eski, bakımsız, tek derslikli köy okulunu yeniden tasarlayan 26 yaşındaki Gizem öğretmen, 14 öğrencisinin hayallerini nasıl gerçekleştirdiğini anlattı...
#Reşat Nuri GüntekinMillî Eğitim Bakanlığı, eğitimin bugünü ile geleceğini öğretmenlerin fikirleri yönünde mercek altına almak ve eğitimde Türkiye Yüzyılı'na nasıl en iyi katkıda bulunabileceklerini ortaya koymak amacıyla "Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100’üncü Yılında Eğitim" sempozyumu düzenleyecek.
#Millî Eğitim BakanlığıDün 'Dünya Arkadaşlık Günü'ydü… Sıkı dostlar birbirlerine hediyelerini aldı ve bu özel günü beraber vakit geçirerek kutladı. Arkadaşlık ve dostluk çok önemli kavramlar olsa da araya biraz yaş farkı girince hemen toplumsal yargılar ortaya çıkabiliyor ve ‘O senin baban/annen/çocuğun yaşında', 'Yaşıtlarınla arkadaşlık yapsana’ gibi eleştiriler duyulabiliyor. Peki neden pek çok kişi kendinden yaşça büyük veya küçük kişilerle arkadaşlık yapıyor? Bu konuyu Bir Sorudan Fazlası serimize taşıdık ve kendinden yaşça büyük ya da küçüklerle arkadaşlık yapanlarla konuştuk. Bu durumun artı ve eksilerini ise Uzman Klinik Psikolog Buse Akçil ile mercek altına aldık.
#Bir Sorudan Fazlası