"Kriminal tipteki kişiler özellikle kadınlara değil kendini savunamayacak kişilere saldırıyor. Öfkelendiklerinde beyinlerinin düşünen kısmı devre dışı kalıyor çünkü hisleriyle hareket ediyorlar. Suçluluk ve pişmanlık da hissetmiyorlar, bu kişilere asgari değil azamiden ceza vermek lazım” diyen Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan 'donakalım tepkisi'ni tavsiye etti, önemli açıklamalarda bukundu.
#Donakalıp TepkisiAğlama krizleri, sayısız yaramazlıklar, geçirilen öfke nöbetleri… Bir çocuğunuz varsa siz de gün içinde bunlardan en az birini yaşıyor olabilirsiniz. Kimi zaman tüm bunlar karşısında ne yapacağınızı bilemiyor, nasıl baş edeceğiniz konusunda tıkanıyor ve öfke kontrolünü nasıl yapacağınızı bilemiyorsanız Psikiyatri Uzmanı Burak Berber’in vereceği ipuçlarına bir göz atın.
#Öfke KontrolüUzman Psikolog Gamze Eser, kötü bir duygu olarak bildiğimiz öfke duygusunun aslında kötü bir durum olmadığını, onu doğru yönettiğimizde aksine faydası olacağını açıklıyor. Öfke ne zaman kontrolden çıkarsa o zaman sorunlar da ortaya çıkar. Peki, öfkemizi doğru yönlendirmek ve kontrol etmek için neler yapabiliriz?
#ÖfkeTürkiye’nin en tanınmış psikiyatrlarından Prof. Dr. Yankı Yazgan ile hayatın anlamını ‘psikolojik’ açıdan sorguladık. Yazgan, çoğumuzu zaman zaman esir alan umutsuzluk, güvensizlik, karamsarlık, mutsuz olma gibi durumlara daha olumlu yaklaşmanın yollarını anlattı. Yazgan’a göre kendine güvenmenin yolu ‘başlanan projeleri tamamlamaktan’ geçiyor. Mutluluğu arayanlar ise ‘kazanmaya değil, sahaya çıkıp oynamaya’ odaklanmalılar.