Sigorta sektörü için başvuru kaynağı olacak “21. Yüzyılda Türk Sigorta Sektörüne 21 Tavsiye” adlı kitap Türkiye Sigorta Birliği’nin sponsorluğunda yayınlandı. Kitap, akademi ve iş dünyasından 22 profesyonelin sigortacılığın bugünü ve geleceğine dair fikirlerini kaleme aldığı makalelerden oluşuyor.
#21. Yüzyılda Türk Sigorta Sektörüne 21 TavsiyeZ kuşağı bireylerin eşitlik temalı reklamlara karşı ilgilenimleri üzerine bir doktora araştırması ‘Z Kuşağı: Eşitlik ve Reklam Tasarımları’ adıyla Nobel Bilimsel Eserler tarafından yayımlanan Dr. Begüm Aylin Önder, “Bu bireyler sadece ‘insan gibi yaşamak’ istiyor, bunu yaparken kendi özellerini, kendi istedikleri, kendi sınırları doğrultusunda çizmeyi, saygı görmeyi istiyor. Çünkü onlar baskılanmış, sosyal güvence derdi olan, yaşadığı sıkıntıları çocuğuna yaşatmak istemeyen daha endişeli bir neslin çocukları. Z kuşağı ebeveynlerinin aksine cesurca neden diye soran sorgulayan, özgürlüğe önem veren bir nesil. Kafasını telefondan, tabletten kaldırmadığını söylediğimiz, sorumsuz diye tanımlanan Z kuşağı, aslında ekolojiye saygı duyan, insan hakları, özgürlük gibi kavramları önemseyen bireyler. Bir adım gelene aslında bin adım giden vicdanlı bir kuşak. Ama yaklaşmayı bilene” diyor.
#Z KuşağıYerli edebiyatın ustalarının en yeni eserleri, dünyanın dört bir yanından ödüllü romanlar, çarpıcı biyografiler, yeni keşifler, tarih, bilim, anı türünde dikkat çeken çalışmalar... Yayın dünyası yeni sezona hazırlanırken önümüzdeki günlerde tanışacağımız kitapları seçtik, öne çıkanları derledik...
#Ahmet ÜmitBilim tarihi profesörü, akademisyen, diplomat, siyasetçi, yazar ve MHP milletvekili... Türkiye Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, 2014’teki cumhurbaşkanlığı çatı adaylığıyla tanıdı ancak kendisinin pek çok farklı şapkası var. 30 yıllık emeğin ürünü olan son çalışması, iki ciltlik ‘Osmanlı Bilim Mirası’, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı. Eser için 52 ülkede 527 yazma eser koleksiyonu, 130’dan fazla kütüphane tarandı. Kitap, Osmanlı’nın kayda değer bir bilim mirasına sahip olduğunu belgeler ve istatistiklerle ortaya koyuyor. İhsanoğlu’na, “Mevcut eğitim sistemiyle Türkiye’nin 10 yıl sonraki bilim hayatı nerede olur” diye sorduk, “Bugünden ortada, sıralamalarda en alttayız” dedi.
#Ekmelettin İhsanoğlu