İstanbul’da yasa dışı yollarla ülkeye yavru Nil timsahı sokarak evinde besleyip ticaretini yapan şüpheliye operasyon düzenlendi. Operasyonda 1 kişi gözaltına alınırken yavru timsahlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edildi.
#AtaşehirDoğanın en korkunç hayvanlarından birisi timsahlardır. Keskin dişleri ve kalın derisi ile dikkat çeken timsahlar sularda ve karada avlanmaktadır. Karada yakaladığı avlarını suyun içerisine çekerek güçlü konuma gelmektedirler. Sizler için Timsah türleri ve isimleri nelerdir? Timsahlar hangi hayvan türüdür? En büyük timsah türünün ismi nedir detayları ile derledik.
Dünyanın her yerinde birçok hayvan türü vardır. Bu hayvan türleri içerisinde zararsız olanları olsa da zararlı olan türlerde oldukça fazladır. Zararlı olan hayvanlar tehlikeli türler olarak varlıklarını sürdürmektedirler. Sizler için Dünyanın en tehlikeli hayvanı hangisidir? Dünyanın en tehlikeli hayvanları ve özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Amazon Nehri denilince ilk aklımıza gelen Amazonlar bölgesi oluyor. Ama ben bu yazımda sizlere Brezilya’nın Amazonlar Eyaletinden değil, Peru’nun Puerto Maldonado kentini, buradaki vahşi milli parkları, canlılarını ve Amazon Nehri deneyimlerimi anlatacağım…
#AmazonDünyada belgesellere konu olan, vahşi sürüngenler sıralamasında zirvede bulunan timsahların, Türkiye’de internet ortamında 6 bin 600 liraya kadar fiyatla satışa çıkarıldığı ortaya çıktı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri, timsahların satışının tespiti halinde, hayvan başına 6 bin 306 lira ceza uyguladıklarını bildirdi.
#Timsah"Timsah gözlü doğmamışım belki ama sihrine kapıldığım hayat, timsah gözlü yapmış beni. Gerçek bu!" Önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak olan yeni bir ekonomik kriz romanının kahramanı işte böyle konuşuyor. Romanın yazarı Salim Köse, 2000’lerin başında Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu avukatı olarak 20 bankanın tasfiyesine katıldı.
Prof. Dr. Selami Tomruk (61), bir "herpetolog" yani sürüngenbilimci. Hayatını yılanlara, yarı sürüngen sayılan timsahlara, kurbağalara adamış. Üniversitede uluslararası ilişkiler okumuş, Viyana’da sürüngenler üzerine yüksek lisans yapmış. Ve başlamış dünya ormanlarını, çöllerini dolaşıp bu hayvanları incelemeye. 33 yıl yeryüzünün en saygın üniversiteleriyle projeler yapmış, raporlar, tezler, bildirgeler hazırlamış.