Çin'in ilk açık kaynaklı Blockchain teknolojisi olan NEO, 2017'nin sonlarında fiyatta dikkate değer bir artış yaşadı. O zamandan beri, NEO tüm zamanların en yüksek seviyelerinin altında otururken, NEO ilk 20 kriptoda kaldı. Peki, NEO nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Neo Nedir Ve Ne Zaman Çıktı?PHB coin özellikle yatırımcılar tarafından merak edilen kripto paralardan biridir. Son dönemlerde yatırım alanında artış olması nedeniyle öğrenilmesi gereken konulardan biridir. Bu bakımdan PHB coin nedir ve hangi borsalardan alınır öğrenebilir ve siz de tercih edebilirsiniz. Sizin için PHB coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Phoneix Global ne zaman çıktı ve ne iş yapar tüm detaylarıyla derledik.
#PHB CoinSon zamanlarda kripto paralardaki çeşitliliğin giderek artması, kripto para borsası ile ilgilenen yatırımcılarda büyük bir kafa karışıklığına neden oluyor. Yeni çıkan kripto para birimleri arasında yer alan Ontology (ONT) yani diğer adı ile ONT coin, işletmelerin, kendi blockchain üzerine ve kişilere gerçek hayat senaryoları kendi blockchain ağlarını kurmalarına da imkan tanıyor. OST coin nedir? Hangi borsalardan alınır tüm detayları ile sizler için derledik.
#OST CoinKripto para günümüzde oldukça ön plana çıkmış durumda. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte kripto paraya olan talep de artıyor. MFT Coin de en çok merak edilen coinler arasında bulunmaktadır. MFT coin nedir? Hangi borsalardan alınır? Hifi Finance ne zaman çıktı, ne iş yapar tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#MFT CoinFlamingo Coin, NEO blockchain üzerine oluşturulmuş olan ve aynı zamanda birlikte çalışabilir ve tam bir yığın merkeziyetsiz bir finans protokolü olarak bilinir. 28 Eylül 2020 yılında piyasaya sürülen Flamingo Coin ise, yaklaşık olarak 4.50$ seviyelerine kadar tırmanmayı başardı. FLM0 coin nedir? Hangi borsalardan alınır tüm detayları ile sizler için derledik.
#FLM0 CoinCumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Sosyal medyanın kapatılması diye bir plan yok ama düzenlenmesi gerektiği konusunda artık bir konsensüs oluştu. Burası 'Gerçek hayatta suç olan sanal hayatta da suçtur' ilkesiyle hareket edilmesi gereken bir alandır." ifadelerini kullandı. İsrail'in Batı Şeria'yı İlhak Planı ile ilgili de konuşan Kalın, "Bu yeni bir gasp ve işgal politikasıdır, hamlesidir, oyunudur. Bu oyuna hiç kimsenin gelmemesi gerekir." dedi. Kalın, Ayasofya ile ilgili tartışmalarla ilgili de "İbadete açılması, tarihi dünya mirası kimliğinden bir şey eksiltmez. Daha fazla insan orayı ziyaret edebilir." dedi.
#Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın1600 yıl Roma ve Bizans, 480 yıl da Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmış İstanbul, 2019’un ilk sekiz ayında 9 milyon 982 ziyaretçi ağırladı. Bu hareketliliği, İstanbul’un kalbi Sultanahmet’te hemen hissediyorsunuz. Meydanda yeniden Batılı ve Uzakdoğulu turistler ve genç gezginlerle karşılaşabiliyorsunuz; kâh Ayasofya Müzesi’nin önünde uzun kuyruklarda bekliyorlar, kâh civardaki parklara serilip soluklanıyorlar. Bu vesileyle “Sultanahmet, yeniden!” diyoruz! Önce, İstanbul tarihçisi ve yazar Haldun Hürel’in rehberliğinde sizi Tarihi Yarımada’da bir gezintiye çıkarıyoruz...
#Sultanahmet GezisiRichard Barrett, liderlik, değerler, bilinç, iş dünyasında ve toplumda kültürel evrim gibi başlıklar altında kitaplar yazıyor, eğitimler veriyor. Şirketlere ve bireylere, olumlu değerler üzerine kurulu bir sistemde yaşamanın yol haritasını anlatıyor. Bilincin Yedi Aşaması adını verdiği bir modeli var. Kendi hayatı da, oluşturduğu modelin örneği gibi. 17 yaşında ulaşım mühendisi olmaya karar veriyor ve yıllarca mesleğini İngiltere Leicester Belediyesi, Dünya Bankası gibi önemli kurumlarda sürdürüyor. 40 yaşında, psikoloji, sosyoloji, tinsellik üzerine çalışmaya başlıyor. 52 yaşında ise Richard Barrett Values Center’ı kurarak profesyonel hayatını tamamen değiştirip değerler sistemi üzerine çalışıp yazmaya başlıyor. “Gerçekten ne yapmak istediğimi fark ettiğimde 40 yaşındaydım. Benim meselem ulaşım değil, dönüşümmüş meğerse” diyor. Doğan Grubu’nun davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Barrett ile toplumsal, bireysel ve profesyonel değerler üzerine konuştuk. İngiliz yazar, “Değerleriniz ile kararlarınız uyum içinde olmazsa, huzur bulamazsınız” dedi.
#Richard BarrettMimar, restoratör, tarihçi... Değil söyleşmek, karşı karşıya oturmaktan bile onur duyduğum ‘Hocaların Hocası’... 1990’da emekli oldu. O gün bugündür, kendi tabiriyle 24 saat çalışıyor. Yazıyor, üretiyor, anlatıyor. Alanındaki en büyük başvuru kaynaklarından ‘Osmanlı Mimarisi’ adlı kitabı yeniden yayımlanan 92 yaşındaki Doğan Kuban’a, üzerine şiirler yazdığı sevgili İstanbul’unu ve bugünkü mimarlık anlayışını sordum.
#Doğan KubanNoam Chomsky en yalın tanımla ABD’nin güçlü üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology’de dilbilimi profesörü. Ancak kendisinin kullanmayı tercih ettiği bu yalın sıfat Chomsky’nin dünya düşünce tarihindeki yerini anlatmaktan çok uzak. 21. yüzyılın en önemli entelektüelleri arasında gösterilen Chomsky, muhalif sol politik kimliği çoğu zaman akademik çalışmalarının önüne geçmiş bir isim. 87 yaşında iflah olmaz bir idealist. ABD’nin politikalarını en acımasızca eleştiren yazıları yine o kaleme alıyor. Beni hâlâ zamanının önemli bölümünü geçirdiği üniversitedeki odasında ağırladı. Hem yakından tanıdığı Türkiye’yi hem de Amerika’yı konuştuk.
Yıllarca bu ülkede manyak bir katil çıkıp, “Polat Alemdar’a özendim” dediği için, “Kurtlar Vadisi şiddete özendiriyor” başlıkları atıldı...Sapık bir tecavüzcü, işlediği suçu hafifletmek için “Televizyonda gördüm” yalanlarını atınca, “Fatmagül’ün Suçu ne tecavüzü özendiriyor” dendi...Yıllardır söylemekten dilimde tüy bitti...
İngiltere'de İşçi Partisi'nin yeni genel başkanı, yarışın en sürpriz ismi sosyalist aday Jeremy Corbyn oldu. İşçi Partisi mayıs ayındaki seçimlerde hezimete uğrayınca, liderliği hep tartışılagelmiş Genel Başkan Ed Miliband istifa etmiş, partide yeni bir başkanlık yarışı başlamıştı.
#İşçi PartisiBu yıl ABD Dış Politika Derneği’nin düzenlediği “Dünya Liderlik Forumunun” konusu, tartışmaya açık, her zaman güncel bir mesele olan “Gelişen Küresel Ekonomi” oldu. Konuyu analiz etmek, mevcut ve gelecekteki durumu değerlendirmek üzere forum katılımcıları arasında birçok seçkin bankacı, ekonomist ve devlet yöneticisi yer aldı.
#EğitimciGezi’de yaşanların tamamının bir yabancı komplosu olduğunu düşünenler … Her şeyi Twitter’da dört kişinin organize ettiğine inanan, muhakeme yeteneğini kaybetmiş olanlar… Ajancılar… Casusçular… Gelin gelin… Bakın kimlerle konuştum. 2000’lerin devrimlerini hazırlayan Gene Sharp’tan haber var.
15 yaşındaki Alman Rebecca Feulner, geçtiğimiz günlerde ‘Yetenek Sizsiniz’ yarışmasına katıldı ve elendi… Çok da üzülmedi. Fakat bu olayın altından müthiş bir öykü çıktı… 12 yıldır Türkiye'de yaşayan ve henüz T.C vatandaşlığı alamayan Rebecca ve ailesi, Yalova’daki evlerini hurriyet.com.tr’ye açtı.
Türk sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, 2000-2006 yılları arasında kundaklama,bombalı saldırı ile 8’i Türk, biri Yunanlı ve biri de polis olmak üzere 10 kişiyi öldürenneonazilerin şans eseri yakalanmasını çok düşündürücü buldu. Temsilciler, neonazilerinbugüne kadar yakalanmamasında siyasilerin ihmali olduğunu söyledi.
Hayatımızın olmazsa olmazı oksijen, ciltteki pek çok sorunun giderilmesinde de önemli rol oynuyor. Yaşlanma, günlük hayatın stresi, hava kirliliği, sigara kullanımı, dengesiz ve/veya yetersiz beslenme, güneşe maruz kalma gibi pek çok etkenle dengesi bozulan cilt, oksijen terapi ile yeniden hayat buluyor.