Havalar ısındı, parklar, sahiller piknik severlerle dolmaya başladı. Hem karnınızı doyurun hem de piknik keyfinizi ikiye katlayın diye sizin için nefis tarifler derledik. Çeşit bol olsun diye telaşa kapılabilirsiniz ancak bu tariflerin hazırlanması oldukça kolay. İşte pizzadan limonataya, börekten kruvasana çeşit çeşit piknik tarifleri...
#Piknik İçin ÖnerilerPazartesi genellikle diyete başlama günüdür. Diyete başlamayanlar da hafta sonu fazla kaçırdıkları yemekleri telafi etmek için pazartesi hafif yemeyi tercih eder. Siz de onlardansanız, bu akşam yemeği için tarif önerilerimize bir göz atabilirsiniz. İşte hafif ve nefis yemek tarifi…
#Bugün Ne PişirsemKeşkül, mutfağımızın vazgeçilmez tatlılarından biri. Toz badem ile tadını katlayan bu nefis taylıyı evinizde de pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca Hindistan cevizi de ile de lezzetine doyum olmuyor. Peki keşkül nasıl yapılır? İşte adım adım keşkül tarifi...
#Keşkül TarifiTürkiye'nin en yaşanabilir şehri seçilen Çanakkale, havası ve suyu kadar mutfağıyla da mutlu ediyor. Hem geçmişte göç alan bir bölge olduğundan hem de Trakya ve Ege'nin kesişim noktasında kaldığından Çanakkale'nin yemekleri çok çeşitli oluyor. Sizin için Çanakkale mutfağından birkaç nefis yemek tarifi derledik. Yöresel lezzetlere meraklıysanız sakın kaçırmayın...
#Çanakkale MutfağıAkşam saatleri yaklaşınca yine hepimiz “Bugün ne pişirsem?” diye düşünmeye başladık. Özellikle çalışanların akşama eve gittiklerinde kolayca yapıp yiyebilecekleri pratik tariflere ne kadar ihtiyaç duydukları ortada. Siz de aynı fikirdeyseniz Lezizz günün menüsüne bir göz atmanızda fayda var. Pratik tariflerimiz huzurlarınızda, şimdiden afiyet olsun!
#Bugün Ne PişirsemNisan ayının ikinci haftası demek ilkbahar artık geri gitmemek üzere geldi demektir. O halde gelsin bahar lezzetleri, gelsin yaz öncesi form tutmayı hedefleyenler için düşük kalorili doyurucu tarifler. Hele ki bu yemekler kolay ve pratik olursa, kısa süre içinde yemeye hazır gelirse tadına doyum olmaz. İşte bugün ne pişirsem diyenler için beş nefis yemek tarifi...
#Bugün Ne PişirsemAkşam yemeği hazırlıklarına başladınız fakat ne pişireceğinize bir türlü karar veremiyor musunuz? Hem mevsimine uygun hem kolay hem de lezzetli bir akşam yemeği için ihtiyacınız olan tek şey Lezizz günün menüsü. Ağzınıza layık tarifler menümüzde...
#Bugün Ne PişirsemAkşam yemekleri özellikle çalışanlar için günün en önemli öğünü. Bütün ailenin masanın başında toplandığı keyifli akşam yemekleri için lezzetli tariflerimiz var. “Bugün ne pişirsem?” diye dertlenmek yerine akşam yemeği önerilerimize bir göz atın.
#Bugün Ne PişirsemBalık, dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biridir dersek yanlış olmaz. Çünkü yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından yüksektir. Balık yemek kadar hangi balığın hangi mevsimde tercih edileceğini de bilmek önemli. Çünkü, balığın lezzeti de mevsime göre değişiyor. Peki, ekim ayında aangi balıklar yenir? İşte ekim ayı balık önerileri...
#Balıku hafta ağustos sonlarında çıkan ve eylül ayı itibariyle lezzeti doruk noktaya ulaşan mürdüm eriğinin etle buluştuğu, Osmanlı saray mutfağının etkisinin görüldüğü bir reçete ile geldim; mürdüm erikli lokum et. Meyvelerin etle buluştuğu yemeklerin saray mutfağında ne denli önemli bir yere sahip olduğunu artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Osmanlı mutfağı yüz yıllardır gastronomiye sihirli bir dünya sunuyor. Saray mutfağında en çok pişirilen yemek türleri arasında da en fazla tatlı etler dikkat çekiyor. Çünkü 15. ve 16. yüz yılda et yemeklerinin çoğunu ekşi-tatlı et yemekleri oluşturuyor. OrtaAsya, Anadolu, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin tatlarıyla zenginleşen Osmanlı mutfağında en sık kullanılan meyvelerin başında ise kavun, ayva, erik, yenidünya, kuru kayısı, kuru üzüm ve incir geliyor. Yemeğe sadece lezzet katması açısından değil, içinde bulunan vitaminlerin yemeğe geçmesi açısından da meyveler saray yemeklerinde sıkça yerini alıyordu. Günümüzün bazı yörelerinde de hala meyveler yemeklere lezzet katmaya devam ediyor. Üstelik bu saklı kalmış saray lezzetlerini günümüze taşıyan restoranların sayısı da günden güne artıyor.
#MürdümChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuKazandibi tarifi ve malzemeleri internette en çok aranan yemek tarifleri arasında yer alıyor. Kazandibi tatlısı tarifi, geleneksel sütlü tatlılarımızdan biri. 7'den 77'ye herkesin severek tükettiği bu nefis tatlının yapımı da oldukça pratik. Kazandibi, muhallebisi hazırlandıktan sonra karamelize şekerle birleştirilerek yapılıyor. Eğer denemek isterseniz, kazandibi yapımını sizin için derledik.
#Kazandibi TarifiŞeftali kebabı tarifi, Kıbrıs'a özgü bir yemek. Bu nefis lezzet, gömlek adı verilen yağlı iç zarın kıymalı harçla doldurulmasıyla hazırlanıyor. Yanında da tercihe göre ızgaralanmış sebzeler eşliğinde servis edilir. Peki Şeftali kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Masterchef Şeftali KebabıMetro Türkiye açık denizlerde yetiştirdiği levrek ve çipuralarla hem lezzetli balıklar üretiyor hem de denizlerimizi koruyor. Diyetisyen Berrin Yiğit levrek ve çipuranın faydalarını anlattı ve kolayca uygulanabilecek tarifler verdi. ‘Evinin Şefi’ Gülay Barbaros Altan ise balık pişirmenin püf noktalarını paylaştı.
#LevrekKarpuzun serinletici etkisi, şeftalinin yumuşak dokusu, kirazın tatlı-ekşi dengesi ve üzümün ferahlatıcı tadı… Güneşin sımsıcak enerjisiyle birlikte sofralarımıza renk katan taptaze meyvelerin mevsimindeyiz. Yaz meyvelerinin faydalarını maksimum düzeyde alabilmek için ne miktarda ve nasıl yemeniz gerektiğini serinletici tariflerle yazdım.
#MeyveAkşam işten eve geldiğinde hızlı bir yemek arayanlara, annesinin mutfağının lezzetini arayan öğrencilere, mantı yemek isteyen ama hamur açmakla mantı katlamakla uğraşacak vakti olmayanlara... Hazır mantının hitap ettiği kitleler saymakla bitmiyor. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ ile kısa süre içinde nefis bir şölene dönüşen hazır mantı nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, doğru yere geldiniz. İşte hazır mantı yapmanın püf noktaları...
#MantıEvde kolay malzemelerle yapabileceğiniz tatlılardan biri olan etimek tatlısı, özellikle Ramazan’da hem tadı hem pratikliğiyle en çok aranan tatlılar arasında yer alıyor. Peki etimek tatlısı nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız, detaylar haberimizde…
#Etimek Tatlısı TarifiMasterChef Elbasan tava tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Esnaf lezzetlerimizden Elbasan tava tarifi kolay yapımı ile tercih ediliyor. Elbasan, bugün Arnavutluk sınırları içinde bulunan 1466 ile 1912 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu’nun sancağı olmuş bir şehir. Elbasan tava yemeği de adını bu şehirden alıyor. Elbasan tava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
#Elbasan TavaHepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
#Mutfak Tüyolarıİftar sofranız için pratik bir çorba tarifi arıyorsanız, unlu şehriye çorbası tam da size göre. İçerisine farklı malzemeler de ekleyebileceğiniz bu nefis çorba lezzetiyle sofranızın yıldızı olacak. Peki unlu şehriye çorbası nasıl yapılır? İşte unlu şehriye çorbası tarifi...
#Unlu Şehriye Çorbası TarifiAhtapot çoğumuz için evde temizlemeye ve pişirmeye alışık olmadığımız yemeklerdendir. Genellikle sofralarımızda meze olarak karşımıza çıkan ahtapot, ana yemek olarak da yenebilir. Biraz zahmetli olsa da özellikle tereyağlı ahtapot tava tarifi denemeye değer bir lezzet olabilir. Peki ahtapot nasıl temizlenir ve nasıl pişirilir? İşte evde ahtapot yemeği pişirmenin püf noktları...
#Ahtapot YemeğiDana ciğeri, çok lezzetli çok de besleyici bir et çeşidi. Ancak dana ciğerinin yumuşacık olması için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Sizin için dana ciğerini pişirirken dikkat etmeniz gereken noktaları ve nefis bir dana ciğeri pişirmek için ihtiyacınız olan yegane tarifi derledik. Ciğere bakışınızı değiştirecek ipuçları içeriğimizde…
#Dana Ciğeri Nasıl YapılırBrownie, hafif nemli kıvamıyla favori tatlılardan biri. Üstelik airfryer ile yapımı daha da pratik. Bol kakaolu tadı ve hafif ıslak kıvamı ile bu lezzete doyum olmuyor. Airfryer ile tam kıvamında brownie nasıl yapılır, malzemeleri neler, kaç dakika?
#Brownie