Fahiş fiyatlı yemeklerin boykot edilmesiyle ilgili fikir ve yorumlar genelde ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileriyse enflasyondan aldıkları güçle fiyatların çok fazla abartıldığını söylüyor. İşin aslını gastronomi sektörünün tecrübeli isimlerine sorduk, restoran müşterilerinin görüşlerini aldık.
#FiyatDr. Latif Çelik’in, 300 yıllık Almanya geçmişi olan Türk kahvesinin kültürel izlerine yönelik çalışması, kitap olarak yayınlandı. Türk kahvesinin Almanya yansımaları, Würzburg’da ilk defa denenmesi ve sevilmesi, şarap üreticilerinin kıskanması ve Alman toplumundaki yerinin resimli bilgilerle anlatıldığı ‘300, Türk Kahvesinin Üçyüz Yıllık Almanya Yolculuğu’ adlı kitapta, konunun uzmanı saygın bilim insanları tarafından kaleme alınan makaleler de yer alıyor.
#Türk Kahvesi 300 Yıldır Almanya'daAvrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın eşi Beyhan Bağış, Türk perakende dünyasında Vakko butikler ile başlayan serüvenine kendi yarattığı hediyelik eşya markasıyla devam etme kararı aldı. Beyhan Bağış, “Bunca yıllık eğitim ve iş tecrübemin üzerine çalışıyorum. Bakan eşiyim diye çalışmayayım mı? Siyasetten sonraki günleri düşünmek zorundayım” dedi.
ABD’nin TMSF’si olarak adlandırılan FDIC Başkanı ve dünyanın ikinci güçlü kadını Shelia Bair, “TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’le Amerika’da biraraya gelip, deneyimlerini paylaştık. Biz de Amerika’da sizin TMSF’nin benzeri yöntemlerini uyguluyoruz” dedi.