Anadolu’da öğünlerin vazgeçilmezi bulgur; doyurucu, pratik, besleyici ama hepsinden öte çok lezzetli. Buğdayın kaynatıldıktan sonra kurutulup öğütülmesiyle elde edilen bu bize has ürün mutfağımızın da yapıtaşlarından. Kıymayla birleştiğinde ayrı bir nefasete dönüşüyor, elle yuvarlanıp yemeklere eklendiğinde tadına doyum olmuyor. İnce simit olanın da kalın, dişe gelir irisinin de yeri ayrı. Gaziantep’teki Mutfak Sanatları Merkezi’nin şefi Doğa Çitçi’nin farklı yörelerden derlediği bu tariflerin her biri şahane.
#Şef Doğa ÇitçiEfsanelere konu Hevsel bahçelerinin mahsulleriyle pişen yemekler, Dağ kekiğiyle lezzetlenen etler, günün her saati ciğer... Kullanılan tek bir baharatın bile önemli olduğu, ince ayrıntılarla dolu bu mutfağın tadı damağımda kaldı gerçekten. Diyarbakır’ın heybesinde sizi şaşırtacak pek çok lezzet, kulağınıza fısıldayacak onlarca öykü var…
#DiyarbakırNardan aşı, zengin bir kültüre sahip olan Diyarbakır’ın mutfağına ait olan bir lezzet. Temel malzemeleri bulgur, irmik veya kıyma olan bu yemek adını yemeğin içinde kullanılan nar ekşisinden alıyor. Peki, nardan aşı nasıl yapılır? İşte sulu köftenin bir başka hali, adım adım nardan aşı tarifi…
#Nardan Aşı Nasıl YapılırGelinim Mutfakta 29 Ocak tarihli bölümüyle 46. Haftanın ikinci gününü tamamladı. Çekişmenin hız kesmeden devam ettiği Gelinim Mutfakta’nın yayınlanan son bölümünde gelinlerden biri çeyrek altın sevinci yaşadı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim MutfaktaDeğişik bir et yemeği denemek isteyenler için yeni bir önerimiz var: Nardan aşı. Peki, nardan aşı nasıl yapılır? Klasik köfte tarifine benzeyen ancak içerisine eklenen nar ekşisiyle bambaşka bir lezzette dönen nardan aşının tarifini derledik.
#Nardan AşıPropolis, arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip tamamen doğal bir arı ürünüdür. Arılar tarafından kovandaki mikropları yok etmek ve sterilizasyonu sağlamak için kullanılır.
#Korona VirüsüPişirilme yöntemleri, öyküleri ve tatlarıyla birbirinden şaşırtıcı yedi Anadolu lezzeti. Çoğumuz ne adını biliyor ne de tadını. Bir süredir Amerika’da gurmelere yönelik önemli toplantılarda, dergilerde bu yemeklerden bahsediliyor. Aşçı ve yemek araştırmacısı Musa Dağdeviren, ilk kez 2004’te Amerikan Mutfak Enstitüsü’nün (CIA) davetlisi olarak Kaliforniya’ya gidip Anadolu’dan derlediği bu tarifleri anlatmış, bazılarını izleyiciler önünde pişirmişti.