Taze pişmiş sıcacık bir tabak makarnaya hayır demek zor. Son dönemde bu sevilen lezzeti alıştığımızdan çok farklı şekillerde de görmeye başladık. Hızlı ve pratik taşınabilir karton kapları, özel hamur ve soslarıyla çoğu İstanbul’un Beşiktaş ve Kadıköy semtlerinde açılan yeni nesil makarnacıları derledik.
#Gizem DinçbaşAdını Roma mitolojisinde bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası Feronia’dan alan Güzelçamlı’daki Feronya Restaurant, yörenin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor.
#1Hemen herkesin sevdiği birkaç lezzet saysak İtalyan mutfağının vazgeçilmezi pizza, mutlaka listede ilk sıralarda yerini alır. Napoli usulü yapılansa artık ülkemizdeki pizzacılarda da sık sık rastlayabildiğimiz, çok popüler bir seçenek. Ankara’daki mekânı Stüdyo Pizza’da ekşi mayalı nefis pizzalar yapan şef Murat Artukmaç’la bu lezzetin inceliklerini konuştuk.
#PizzaSuskunluk yemini eden Sicilya mafyasının sesi geleneksel halk şarkıları ve Napoliten ezgileri ile yükseliyor. Mafyanın müzik ve müzisyenlerle kurduğu güçlü geleneksel bağlar bugün dahi devam ediyor. Aşkı, cinselliği, yıkılan aileleri ve firarda olan mafya üyelerini konu alan şarkılar, kurallara uymayanların ise nasıl infaz edileceğine dahi değiniyor. Romantizm ile şiddetin buluştuğu 'Neomelodica'...
#MafyaDevlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü tenor Murat Karahan, dünyanın en eski festivallerinden Arena di Verona Opera Festivali’nin son beş yıldır yıldızlarından biri. Bu yıl festivalin açılışında da sahne alan ünlü sanatçı ‘Aida’ operası temsili sırasında 100 kişilik orkestra greve gidince aryalarını piyano eşliğinde söylemek zorunda kaldı.
#GazetehaberleriBu hafta sizler için 3 fabrikayı ziyaret ettim. Son dönemde tatlarını beğendiğim, her zaman ilk tercihim olan ürünlerin nerede ve hangi şartlarda yapıldığına şahit olmak beni mutlu etti. Bunlardan birincisi, her geçen gün büyüyen, pandemiye rağmen 15 günde bir şube açma başarısı gösteren Chef Börek. Bir diğeri soslarıyla dünya markalarına kafa tutan, bildiğimiz, ithal sosları market raflarından indirmeyi başaran Let’s Sos. Bir diğeri ise bir çoğumuzun sofrasında yerini alan, Türkiye pazarında kısa sürede 2’ncilik koltuğuna oturmayı başaran Unabella. Gelin size bu üç markayı anlatayım.
#BörekUzun zamandır ortalarda yok. Zaten hiç öyle çok magazinin gündeminde olmadı. Ama hep bir yerlerde görünmeyi tercih eden meslektaşlarını kınamıyor, “Eğlenceli bir hayat seçimi ama ben beceremedim” diyor. Geçen yıl Bodrum’a yerleşse de çalışmaları hız kesmedi. ‘Söz Müzik: Tan Taşçı’ isimli bir albüm çıkaran müzisyen (39) ‘aileli bohem hayatı’nı ve müziğin bugününe bakışını anlattı.
#Tan TaşçıTürkiye’de ‘Bağlar’ romanıyla tanınan Domenico Starnone, ‘Şaka’da bir dede ve torununun birlikte geçirdikleri birkaç günü anlatıyor. Yaşlılık, gençlik, hırs, yaratıcılık, köklerinizden kaçma, köklerinize dönme ve insanın içindeki farklı benlikler hakkında sıcak bir hikâye...
#Domenico StarnoneÜnlü yemek eleştirmeni Vedat Milor'un sosyal medya hesabından başlattığı "Pizza mı yoksa pide mi?" anketine pidesi ile ünlü Karadeniz’den yanıt geldi. Karadenizli ustalar pizzaya oranla daha doğal olan pide lezzetinin tercih edilmesini önerdi.
#PizzaNapoli pizzası pizzanın en sevilen türlerinden biri. Napoli tarzı pizza yapım tekniği için mutlaka uyulması gereken belli kurallar bulunuyor, ancak ve bu kurallara harfiyen uyulduğu takdirde pizzaya ‘Napoliten Pizza’ adı verilebiliyor. Peki, Napoli pizza nedir? Napoli pizzanın özelliği nedir?
#Napoli PizzaPop opera alanında daha önce ‘Rafine’ albümü ile dinlediğimiz MYFO Grubu, ‘Nostalji Sendromu’ isimli dört şarkıdan oluşan yeni EP'lerini yayınladı. ‘Nostalji Sendromu’ EP'sinde; Hümeyra'nın ‘Sessiz Gemi’, Ayten Alpman'ın ‘Ben Böyleyim’, Bora Öztoprak'ın ‘Seni Seviyorum’ ve Tual Grubu'nun seslendirdiği ‘Pencereler’ şarkıları yer alıyor. Grupla ‘Nostalji Sendromu’ üzerine tatlı bir röportaj yaptık.
#MYFO Grubu