Çevrimiçi sanat

Güncelleme Tarihi:

Çevrimiçi sanat
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2020 22:53

Koronavirüs nedeniyle kültür ve sanat dünyasındaki faaliyetlerin tamamı durma noktasına geldi. Ancak virüse karşı direnç geliştiren sanat toplulukları, müzisyenler, sinemacılar ve tiyatrocular, online sanat aktiviteleriyle çalışmalarına devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda 24. Uluslararası Ankara Caz Festivali dünyanın ilk online festivali olarak gerçekleşecek. 30 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında ‘Çevrimiçi Festival’ temasıyla düzenlenecek olan festival programı en kısa sürede ankaracazfestivali.com ve cazdernegi.org sitelerinden yayımlanacak. Festival, 30 Nisan’da Dünya Caz Günü’nde yapılacak konser ile açılacak. Toplam 18 etkinliğin yer alacağı festivaldeki diğer konserler, 10 Mayıs’a dek mümkün olan en kaliteli ses ve görüntü ile online yayınlanacak. Konserler, Caz Derneği YouTube kanalından izleyici ile buluşacak.

OPERA, BALE VE TİYATRODAN ZENGİN PROGRAM

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Sanat Heyecanı Evimizde’ sloganıyla hazırladığı opera, tiyatro ve konser ve müzikal gibi birçok etkinlik, canlı ve bant yayın olmak üzere 24 Mart-1 Mayıs tarihleri arasında TRT 2 ekranları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın YouTube adresinden izlenime sunulacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi, Ankara Devlet Tiyatrosu ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası da, çok sayıda eserle izleyicinin karşısına çıkacak.

BAKANLIĞIN PROGRAMI ŞÖYLE:

24 Mart Salı Napoliten Konser
27 Mart, Reis Bey (Tiyatro)
28 Mart, La Boheme (Opera)
31 Mart, Tembel Memiş (Çocuk Müzikali)
3 Nisan, CSO Konseri
4 Nisan, Aida (Opera)
7 Nisan, Kantocu (Tiyatro)
10 Nisan, Opera Konseri
11 Nisan, Troya (Opera)
14 Nisan, Uçmak (Tiyatro)
17 Nisan, Çukurova Senfoni Orkestrası Konseri
18 Nisan, Operanın Sevgilileri Konseri
21 Nisan, Turta Girmemiş Orman (Çocuk Tiyatrosu)
24 Nisan, Opera Konser
25 Nisan, Gala Konseri
28 Nisan, Kuzu Maydonozun Maceraları, Tiyatro
1 Mayıs, İzmir Senfoni Orkestrası

MÜZELERDE 3 BOYUTLU GEZİ

Paleolitik Çağ’dan başlayarak günümüze kadar kronolojik bir sırayla Anadolu arkeolojisini ziyaretçiyle buluşturan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Türk resim ve plastik sanatının önemli eserlerini sunan Resim ve Heykel Müzesi, eski paraları yakından görme, paranın tarihine doğru yolculuk yapma fırsatı sunan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Müzesi ile Ulus Meydanı’nda bulunan Kurtuluş Savaşı Müzesi, 3 boyutlu tur ile sanal gezinti yapma imkânı sunuyor.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konan Aida Operası, 4 Nisan’da ekranda olacak.

Çevrimiçi sanat

11 Nisan’da izleyici ile buluşacak olan Troya Operası, tarihin en önemli savaşlarından biri olan Truva Savaşı’nı ve Homeros’un kaleme aldığı “İlyada” Destanı’nı anlatıyor.

Haberin Devamı

Çevrimiçi sanat

31 Mart’ta gösterilecek olan Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı Tembel Memiş, tembelliği yüzünden sevdiği kızla evlenemeyen ve sonunda uzun bir yolculuğa çıkan Memiş’in hikâyesini anlatıyor.

Çevrimiçi sanat

23 Nisan 1920 ile 15 Ekim 1924 tarihleri arasında I. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak kullanılan Kurtuluş Savaşı Müzesi’nin sanal turunda toplantı salonu, reis odası, koridor ve riyaset divanı odası gibi bölümler ziyarete edilebiliyor.

Çevrimiçi sanat

Caz Festivali’nin önceki yıllarında genç sanatçı Karsu da, Ankaralı dinleyiciler için konser vermişti.

SANAL SERGİLER

Ankaralı sanat galerilerinden Galeri Soyut, ziyaretçilerine ‘www.galerisoyut.com’ adresinden resim, heykel ve seramik gibi farklı disiplinlerden açılan birçok karma ve kişisel sergiyi, 3 boyutlu tur imkânıyla sunuyor. Sergiler arasında İbrahim Balaban’ın ‘İz Bırakanlar’, Tamer Derican’ın ‘Palete Yansıyanlar’, Buğra Özer’in ‘Ritüel’, Duygu Aydoğan’ın ‘Başka Yer’ başlıklı sergileri de yer alıyor.

Çevrimiçi sanat


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!