CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD temaslarına Boston’da Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nü (MIT) ziyaretle başladı. Türk öğrenciler ve biliminsanlarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, “Siyaset, Türk gençliğinin önünü eğitim, akademi ve bilimle açabilmek için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli” dedi.
#Kemal KılıçdaroğluMerakla beklenen YKS sonuçları nihayet açıklandı. 2 yıllık (Önlisans) bölümlerin 2021 Üniversite Taban Puanları, üniversite sınavına giren öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İstedikleri üniversite için tercih yapacak olan üniversite adayların, bölümlerin sıralamaları ve taban puanlarını öğrenmesi gerekiyor. İşte, 2 yıllık, 4 yıllık önlisans üniversite bölümleri taban puanları ve başarı sıralamaları 2021
#Sayısal BölümlerNanoteknoloji mühendisliği bölümü nedir, kaç yıllıktır ve bölümden mezun olanlar ne gibi iş imkanlarına sahiptir? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Nedir?Herkes kendine uygun bir mesleği olsun ister. Bunun için de çok çalışır ve emek verir. Nanobilim ve nanoteknoloji ise son yıllarda popüler olan meslekler arasında yer alır. Nanobilim ve nanoteknoloji bölümü nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Nanobilim Ve Nanoteknoloji Bölümü Nedir?İnsanlık, daha küçük detayları incelemek için yeni teknolojiler ve yeni yöntemler geliştirmeye devam ediyor. Son yapılan çalışmada, tek bir atomun MRI incelemesi yapıldı. Temel Bilimler Enstitüsü’ne bağlı olan Kuantum Nanobilim Merkezi’nde yapılan çalışmada, uluslararası işbirliği ile tek bir atomun manyetik alanı görüntülendi.
#AtomGebze Teknik Üniversitesi yayımladığı ilana göre akademik personel alımı yapacağını duyurdu. Üniversite bünyesinde doçent, profesör, doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 11 akademisyen istihdam sağlayacak. Peki, Gebze Teknik Üniversitesi akademik personel alımı başvuru şartları neler? Kadro dağılımı nasıl olacak? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Gebze Teknik Üniversitesi Akademik Personel AlımıNörobilimin önemli uygulama alanlarından biri de hareket ve duyu işlevini kaybetmiş kişiler için tasarlanan nöroprotezler. Geliştirilen son teknolojiler sayesinde hastaların beyinlerine veya sinirlere yerleştirilen implantlar yardımıyla nöronlarda oluşan hareket komutları algılanıyor ve bir robot kol hareket ettirilerek cisimlere erişmek, onları kavrayarak kullanmak mümkün olabiliyor. Ayrıca sinir sistemine duyusal bilgi de verilebiliyor. Nöroprotez teknolojisinin her geçen gün hızla geliştiği günümüzde Boğaziçi Üniversitesi’nden bir grup bilim insanı Avrupa’dan araştırmacıların yer aldığı konsorsiyum bünyesinde, bu alanda yeni teknolojiler üzerine araştırmalar yapıyor.
#Boğaziçi ÜniversitesiYKS sınav sonuçları ve tercih klazvunun yayımlanmasının ardından, üniversite adayları 4 yıllık lisans bölümlerinin taban puanları ve başarı sıralarını araştırmaya başladı. 4 yıllık programlara yerleşecek olan adaylar, AYT ve YDT puanları ile sayısal, sözel eşit ağırlık bölümlerine tercih yapacaklar. Peki, sayısal, sözel eşit ağırlık bölümleri neler? İşte, 4 yıllık bölümler taban puanları ve başarı sıraları hakkında bilgiler.
#Yks 4 Yıllık BölümleriTaban puanlar hakkında bilgi edinmek isteyen binlerce üniversite adayı, 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler hakkında bilgi edinebilecek. Sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanlarında 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri tercih edebilecek olan vatandaşlar, bu bölümleri internet üzerinden sorgulamak istiyor. İşte, sayısal, eşit ağırlık ve sözel alanlarına ait üniversite puanları hakkında detaylı bilgiler
#Taban PuanlarıÜniversite sınavı için çalışmalarına son sürat devam eden öğrenciler, sınav başvurusu esnasında sözel, sayısal ve eşit ağırlık mesleklerine göre bir değerlendirmede bulunacak. Hangi alandan sınava girileceği eşit ağırlık, sözel ve sayısal bölümleri değerlendirmelerinin ardından yapılacak. Peki, sözel, eşit ağırlık ve sayısal meslekleri arasından hangi bölümler yer alıyor? İşte, dönem ilerlerken öğrencilerin merakla araştırdığı bölümler ve meslekler listesi
#Sözel BölümleriDOKUZ Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik yenilenen ve gelişen dünyada üniversitelerin daha farklı konumlanması gerektiğini söyleyerek, bu konuda birçok çalışma başlattıklarını anlatıyor. Üniversitelerin sadece araştırma ve geliştirme değil, üretim geliştirme merkezleri de olması gerektiğini kaydeden Prof. Çelik, kuracakları birçok yeni birim ile bu yönde çalışacaklarını söyledi.
#İzmirYÖK, YKS’de lisans programlarının puan türlerini yayınladı. Puan türleri Sözel, Eşit Ağırlık, Sayısal ve DİL olarak LYS’ye göre çok daha sade bir hale geldi. Peki, hayalinizdeki lisans programı hangi puan türünde? Hürriyet Eğitim, 2017’de üniversitelerdeki tüm programların puan türlerini araştırdı.
#Puan TürüBURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI (BTSO) TARAFINDAN DÜZENLENEN BURSA İNOVASYON VE TASARIM BULUŞMALARI KAPSAMINDA AVRUPA NÜKLEER ARAŞTIRMA MERKEZİ’NDE (CERN) GÖREV YAPAN TÜRK BİLİM İNSANLARI, BİLİMİN ORTAYA ÇIKARDIĞI YENİLİKLER VE BİLİMİN TOPLUM HAYATINA VE ÜNDÜSTRİYE KATKILARI GİBİ KONULARDAKİ BİLGİ VE TECRÜBELERİNİ KATILIMCILARLA PAYLAŞTI.
Bilim dergisi Scientific Reports'ta yayınlanan yeni bir araştırmaya göre Dünya üzerinde yaşayan canlıların kökeni kil olabilir. Araştırmaya göre topraktaki önemli minerallerin bir karışımı olan kil küçük molekülleri ve kimyasalları emme özelliğine sahip. Emilen bu maddeler kil içerisinde hızla üreyebiliyor. Bu maddelerin milyarlarca yılda girdiği tepkimeler sonucu ise DNA ve canlı hücreler ortaya çıkıyor.
#DNAÇanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi, Nanobilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nurettin Şahiner’in çalışması Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, hukuk fakültelerindeki 4 yıllık eğitim süresinin yetersiz kaldığını belirterek, “Hukuk eğitiminin mutlaka asgari 5 yıla çıkarılması, birinci senesinde mutlaka Türkçe'nin bir ders olarak okutulması lazım” dedi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çi?ek, hukuk fakültelerindeki 4 yıllık eğitim süresinin yetersiz kaldığını belirterek, "Hukuk eğitiminin mutlaka asgari 5 yıla ?ıkarılması, birinci senesinde mutlaka Türk?e'nin bir ders olarak okutulması lazım" dedi.
AR-Ge, Nanoteknoloji, inovasyon, girişimcilik gibi kavramların gittikçe daha önem kazandığı 21. yüzyılda yüksek teknoloji üretebilen, bilimsel bilgiyi ekonomik değerlere dönüştürebilen ülkelerin dünyayı yönettiğini görüyoruz. Patron Patrona bu hafta Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji merkezine konuk oldu. Ve Nanoteknoloji Araştırma Merkezinin yardımcı direktörü, genç bilim adamı Hilmi Volkan Demir’le sohbet etti.