Esasında bir ölçü birimi olan “nano”, günümüzde gözle görülemeyecek şekillerde yapılan teknolojik çalışmaları kapsamaktadır. Günümüzde yapılma durumunda bulunan fazlaca teknolojik çalışmada nano teknoloji kullanılır. İşte tüm detaylar.
#Nano Teknoloji NedirNano teknoloji kelimesi günümüzde sık sık konuşulan bir terimdir. Özellikle tıbbi gelişmelerde sürekli gündeme gelmektedir. Aslında bir ölçü birimi olan nano günümüzde oldukça merak edilmektedir. Peki Nanoteknoloji nedir? Nano teknoloji ürünleri, örnekleri ve kullanım alanları hakkında bilgileri sizlere detaylıca inceledik.
#Nano Teknoloji Nedir?Prostat kanseri erkekler arasında en yaygın kanser türlerinin başında geliyor. Öte yandan kansere bağlı ölümlerde de erkekler arasında ikinci sırada yine prostat kanseri yer alıyor. İngiltere'de prostat kanserine umut olacak çok önemli bir tedavi yöntemi geliştirildi. Uzmanlar, elektrik akımları ile yapılan bu tedavinin prostat kanseri için umut olduğunu ve hatta oyunun kurallarının değişeceğini söylüyor. İşte 'NanoKnife' adı verilen bu teknik hakkında merak edilenler...
#KanserNanoteknoloji mühendisliği bölümü nedir, kaç yıllıktır ve bölümden mezun olanlar ne gibi iş imkanlarına sahiptir? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü Nedir?Malzeme bilimi ve nanoteknoloji mühendisliği bölümü ülkemizde talep görmektedir. Bu nedenle Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
#Malzeme Bilimi Ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü?Titanyum dioksit tüm dünyada kullanılan bir üründür. Bu ürünün sağlığa bir zararının olup olmadığı ise çok fazla merak edilen konulardan bir tanesidir. Titanyum dioksit nedir ve nerelerde var, Titanyum dioksit kullanım alanları nelerdir? Gibi soruların cevaplarını derledik.
#Titanyum Dioksit Nedir?Koronavirüs (Covid-19) salgını devam ederken, bir yandan sağlık çalışanlarının en önemli koruyucu ekipmanlarından biri olan maskelerin tedarikindeki sıkıntılar, diğer yandan da halkın hastalıktan korunmasında ne kadar etkili olduğuna dair tartışmalar da yapılıyor.
#MaskeEv temizliği gibi hizmetleri tüketicilerle buluşturan Armut.com, Türkiye’deki ilk açıklanan koronavirüs vakasından sonra dezenfeksiyon hizmetlerinde yüzde 866 artış yaşadı. Armut’un kurucusu Türkiye’nin başarılı kadın girişimcilerinden Başak Değim Taşpınar, “5 yılda verdiğimiz dezenfeksiyon hizmetinden fazlasını mart ayında Armut.com’la çalışan 300 şirketle verdik. Evde oturan öğrenciler özel derslere yönelirken, yetişkinler de hobi derslerine ve psikolog desteğine, terapilere başvuruyor” dedi.
#GazetehaberleriKompozit burun estetiği, burun estetiği operasyonları sırasında şekil bozuklukları düzeltilirken eğer burunda doku eksikliği ve deri inceliği sorunlarını gidermek için dolgu enjeksiyonu tekniğinden faydalanılması gerekebilir. Kompozit estetik tekniği sadece burun estetiğinde değil meme büyütme estetiği gibi diğer operasyonlarda da destekleyici teknik olarak uzun zamandır kullanılmaktadır.
#Burun EstetiğiÇift SIM kartlı yeni nesil iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR, kullanıcıların bazılarının tercihi olacak. Fiziksel olarak bir SIM kart tepsisinde iki SIM kart takılabilecek modeller sadece Çin'de satışa sunulacak. Fiziksel olmayan ama ikinci bir SIM kart desteğini iPhone'lara kazandıran eSIM sanıldığı gibi yaygın değil. İşte iPhone'lardaki çift SIM kart desteğiyle ilgili bilinmesi gerekenler...
#İphone XsCHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları ile ilgili bir açıklama daha yaparak “Yarın MYK var, belki farklı sonuçlar çıkar. Konuşuruz Sayın Genel Başkanla, bunları değerlendiririz. Medya aracılığı ile konuşmak doğru olmaz" dedi. İnce bugün sabah saatlerinde yaptığı konuşmasında da 'Yenildiğini kabul edemeyen yenemez, yenildiysen geri çekileceksin, hazırlıklarını yapacaksın, bahane üretmeyeceksin' ifadelerini kullanmıştı.
#Muharrem İnceDünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de bir hafta baharatın kokusunda, ipeğin yumuşaklığında nasıl geçti anlamadık. Çin’in bugününü temsil eden Pekin’den başlayan yolculuğumuz, köklü geçmişinin simgesi, eski başkent Şian’ın (Xi’an) ardından, geleceğin simgesi Şangay’da son buldu.
#Çinİçinde bulunduğumuz şu günlerde, iş ve sosyal hayatımıza en çok müdahale eden şey 4. Sanayi Devrimi. GoogleX’in ve UDACITY’nin kurucusu Sebastian Thrun’ün dediği gibi insanoğlu icat edebileceklerinin şu ana kadar sadece yüzde 1’ini icat etti.
#4. Sanayi DevrimiCumhuriyet’in kuruluşundan beri yüksek lisans/doktora eğitimi için değişik kanun ve yönetmeliklerle Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda yurtdışına farklı sayıda öğrenci gönderildi. Ancak gidenlerin birçoğu geri dönmedi. Birinci soru: Ülke olarak acaba nerede yanlış yapıyoruz da gidenler geri dönmüyor? İkinci soru: Gidenlerin hepsi geri dönmeli mi?
#Beyin GöçüABD’de Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi’nde kanserin erken teşhis edilmesine yönelik kurulan dev merkezin başına bir Türk, Prof. Sadık Esener getirildi. Geliştirdiği mikroelektronik çiplerle DNA eşleştirmesi yapan Esener bağışlarla oluşturulan dev bir fonu yönetiyor. Amaç beş yıl içinde erken teşhisi sağlayıp, 10-15 yıla kadar kanser ilacı geliştirmek. Hikâyesinin ilginç kısmı kadavra korkusu yüzünden tıp eğitimini bırakıp elektronik mühendisi olması. Hazin yanıysa, dört yıl önce annesi ve eşini kanserden kaybetmesi...
#Prof Dr Sadık EsenerHepsiburada.com Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, şirketlerin de tıpkı hayat gibi bir ‘S’ eğrisinden oluştuklarını anlattı. Hanzade Doğan Boyner, “Şirkette herkese kendini eleştirme kuralı getirdik. Çünkü kendini eleştirmeyen başarılı olamaz” dedi.
#Hepsiburada.ComBilim ve teknolojik gelişmeler son elli sene içersinde kocaman dünyayı küçücük bir köye dönüştürdü. New York Times'in ünlü köşe yazarı Thomas Friedman 'Dünya düzdür' (The World is Flat') adlı çok satan kitabında bu dönüşümün öyküsünü, anlatır. Türkçe düz anlamına gelen Flat sözcüğü sınırların kalktığını yani Küreselleşmeyi ima eder.