Kalabalık bir yolda yürüyorsunuz.. Herkeste bir telaş, oradan oraya savrulan insanlar, hava serin, uçuşan kızıl çınar yaprakları, esintiyle birlikte sonbahardan tam kışa geçiş, kulağımıza fısıldıyor... Yolun kenarında bir dilenci görüyorsunuz.. İki tane sebze kasasını kendine oturak yapmış ve dileniyor. Bitap durumda, , adama acıyorsunuz.. Bir anda dikkatinizi, adamın oturduğu tahta kasanın içindeki tomarlarca altın ve para çekiyor. Nasıl olabilir.. Dilenci üstünde oturduğu bu zenginliğin farkında bile değil. Hatta rüzgarla birlikte banknotlar birer ikişer uçuşuyor ama adam hala el açıp dilenmeye devam ediyor.
#Pırasa DolmasıYaşadığımız dönemi sıkılarak, oflayarak, saat sayarak geçirenler kadar kendisi ve çevresi için verimli hale getirenler de var. Kimi ekmek, lahmacun yapmayı öğrendi; kimi kendini bahçeye, toprağa verdi. Yoga öğrenmeye başlayan mı ararsınız, yeni bir dil ya da enstrüman mı... #EvdeKal günleri için ilham verebilecek fikirler derledik.
#GazetehaberleriMeditasyon dünyasına dahil olan ya da olmayan her birey mutlaka namaste kelimesini duymuştur. Ancak tam olarak bu kelimenin ne anlama geldiği bilinmiyor. O yüzden pek çok kişi tarafından merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Peki, namaste ne demek? Namaste anlamı nedir? Namaste neden kullanılır? İşte bu konular hakkında bilinmesi gerekenler.
#Namaste Ne Demek?Kalpleri aynı şeyler için çarpanlar; Bali’de hayalleriyle, sörf tahtalarıyla, gökyüzündeki bulutlarla sarmaşıkken, kumlarda yalınayak dans eder, birbirlerine sessizce gözleriyle ve dudaklarından çıkanlarla varoluşlarına, sezgilerine, iç enerjilerine, doğaya, insana ve elbette sözcüklerin gücüne teşekkür eder. Onlar, her gün heyecan duydukları dünyanın öteki ucundaki gün batımı için yerlerini alır ve en güzel yerden seyreder. Bu gizemli tropik adanın bendeki hikâyesini, size kelimelerimle yaşatmamı ister misiniz?
#BaliNefes kesen, insanı büyüleyen fotoğraflar... Tavrı olan, insanı derinden etkileyen fotoğraflar... Konuşan ve kendimizi sorgulamamıza sebep olan fotoğraflar... 2014’ten beri fotoğrafla profesyonel olarak ilgilenen Hasan Cem Araptarlı, bir dünya fotoğrafçısı. Dünyanın çeşitli yerlerinde, hikâyesini anlatmak istediği insanları, toplulukları çekiyor. Pasifik Okyanusu’nun su üzerinde yaşayan toplulukları, Afrika’nın kabileleri, bu en son kitabıyla da Hindistan’ın Çingeneleri... O sadece belgesel fotoğrafçısı değil, aynı zamanda bir hikâye anlatıcısı. ‘Indian Gypsies’ (Hindistan Çingeneleri) enfes bir çalışma. Sistemin kendisine biçtiği köle hayatını kabul etmeyen, tek aidiyeti ailesi ve özgürlüğü olan bir insan türünün görkemli direniş öyküsü... Tutkusunun peşinde koşan ödüllü fotoğrafçı Araptarlı’yı kutluyorum.
#YazarOyuncu, yoga eğitmeni ve sosyal medya fenomeni Elvin Levinler (29) genç yaşına rağmen dört kıta, 32 ülke ve 90’dan fazla şehri gezdi. Sabit bir adresi olmayan, eşiyle birlikte otomobille dünyanın dört bir yanını gezen modern seyyahın yolu, bugün Boğaz’ın kenarına düştü. Amaç,130 kişiyle birlikte İstanbul’un büyüleyici manzarasına karşı yoga yapmak...
#Elvin LevinlerKolorado Eyaleti’ndeki 100 bin nüfuslu Boulder, Rocky Dağları’nın eteğinde. Ormanla çevrili. 19’uncu yüzyıldan bu yana eğitim ve gözde sayfiye merkezi. Üniversitesinde 40 bin genç okuyor. 1960’larda hippi’lerin, 1970’lerde rock grubu Grateful Dead hayranlarının gözdesiydi. Bağımsız parlamentosu, hükümetiyle başarılı bir yerel yönetim örneği. Öylesine huzur dolu ki, rüyalar alemine ışınlanmak için kentte yasal satılan esrara gerek yok.
#DenverCumhurbaşkanlığı Protokol Uzmanı İhsan Ataöv, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığından beri dünya liderlerinin ağırlanmasına imza atıyor. ‘Köşk’ün ve şimdi de Ak Saray’ın tüm ikramları ve nezaket kurallarında onun bilgisine başvuruluyor. Bir protokol yemeğinde çiçeğin nerede olduğundan fotoğrafta kimin nerede duracağına kadar her şeyin bir kuralı var. Olur da bir gün protokol masasında yer alırsanız nelere dikkat etmelisiniz? İşte cevabı...
Hani bazı seyahatler vardır, insan etkisinden kurtulamaz, işte Hindistan da benim için öyleydi. Elime yaptırdığım Hint kınasına gözüm her takıldığında aklıma baharat kokuları, rengarenk ipek sarılı kadınların zarafeti, öte yandan alışık olmadığımız bir kalabalık, yoksullukla ihtişamın, zenginliğin iç içe girdiği derin çelişkiler geliyor...
Geçen yıl Hobby Kozmetik’i alarak Türkiye’ye giren Hintli Dabur International, ABD’de aldığı Namaste Kozmetik ürünlerini Türkiye’de üretip Avrupa’ya satacak. Namaste’nin Türklere uygun olmadığını belirten Dabur Internatinol CEO’su Mohit Malhotra, “Namaste, Hobby’nin ABD pazarına giriş kapısı olacak” dedi.
Antalya Serbest Bölgesi'nde Türk işçi ve mühendisinin emeği ile geçen yıl üretilen ve Alman iş adamı tarafından satın alınan M/Y Namaste adlı mega yat, Uluslararası Bot Dergisi'nce düzenlenen dünya süper yat seçmelerinde, kendi sınıfında, dünya sıralamasında ilk 7'ye girdi ve Dünya Süper Yat Ödülü'ne aday oldu.
Bursa’da ilköğretim okulu öğretmeni İnci-Soner Sarıhan çifti bugüne kadar birlikte 6 bin kilometreden fazla pedal çevirdi. Bu yıl rotalarını yurtdışına çevirdiler. Avrupa’nın güvenli asfaltları yerine, İpek Yolu’ndan medeniyetlerin beşiğine yöneldiler. İki aylık gezide İran, Pakistan, Hindistan ve Nepal’i geçen çift, onlarca din, yüzlerce dil, binlerce renk, doku ve tat olarak niteledikleri maceralarını anlattı.