mutfak hataları haberleri sayfasında mutfak hataları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 87 mutfak hataları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Mutfakta herkesin çoğunlukla bilmeden yapmış oldukları hataları bir araya getirdik. Eğer bu hataları yapmayı bırakabilirseniz yemeklerinizin lezzeti muazzam olacak ve mutfakta daha keyifli vakit geçirebileceksiniz.
#Mutfak TüyolarıÇoğumuz zamanını mutfakta geçirmeyi seviyor veya kalabalık ailelerde mutfaktan çıkmak neredeyse mümkün olmuyor. Özellikle bu dönemi değerlendirecek olursak kendi ekmeğimizi bile yapmaya başladık. Peki sizler mutfaktayken farketmeden yaptığınız hataların ileride bel boyun veya herhangi bir bölgenizde ağrı olarak karşınıza çıkacağını biliyor musunuz? Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, mutfakta yapılan başlıca hatalar ve alabileceğiniz basit önlemler hakkında önemli bilgiler verdi.
#Mutfak HatalarıDünya Sağlık Örgütü’ne göre; besinler aracılığıyla taşınan bakteri, virüs, parazit, toksin ve kimyasal maddelerden kaynaklanan besin zehirlenmeleri dünyada her yıl yaklaşık 600 milyon kişiyi etkiliyor. Peki, bu sağlıksız tablodan korunmak için neler yapmalı, nelerden kaçınmalıyız?
#Mutfak HatalarıMutfakta herkesin çoğunlukla bilmeden yapmış oldukları hataları bir araya getirdik. Eğer bu hataları yapmayı bırakabilirseniz yemeklerinizin lezzeti muazzam olacak ve mutfakta daha keyifli vakit geçirebileceksiniz.
#Mutfak TüyolarıÇoğumuz zamanını mutfakta geçirmeyi seviyor veya kalabalık ailelerde mutfaktan çıkmak neredeyse mümkün olmuyor. Özellikle bu dönemi değerlendirecek olursak kendi ekmeğimizi bile yapmaya başladık. Peki sizler mutfaktayken farketmeden yaptığınız hataların ileride bel boyun veya herhangi bir bölgenizde ağrı olarak karşınıza çıkacağını biliyor musunuz? Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, mutfakta yapılan başlıca hatalar ve alabileceğiniz basit önlemler hakkında önemli bilgiler verdi.
#Mutfak HatalarıDünya Sağlık Örgütü’ne göre; besinler aracılığıyla taşınan bakteri, virüs, parazit, toksin ve kimyasal maddelerden kaynaklanan besin zehirlenmeleri dünyada her yıl yaklaşık 600 milyon kişiyi etkiliyor. Peki, bu sağlıksız tablodan korunmak için neler yapmalı, nelerden kaçınmalıyız?
#Mutfak HatalarıAvustralya'da yaşayan ve 59 yaşındayken nadir görülen bir demans teşhisi konan Suzan Adler'ın kızı Daily Mail’e annesine teşhis konmadan önce davranışlarında gözlemlediği değişimi ve tüm bu süreçte yaşadıklarını anlattı. Takıntı derecesinde düzenli olan annesi mutfak eşyalarını yanlış yerlere koyuyordu. Aşırı hassas ve alıngan olmaya başladı, araba kullanırken zorlanıyor, ev içinde mesafeleri ayarlayamadığı için eşyaşara çarpıyor ve kırıyordu. Sonunda doktorlar kadına 'Posterior kortikal atrofi' teşhisi koydu
#DemansKahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davası ile ilgili beklenen bilirkişi raporu geldi. Rapora göre apartmanın altındaki iş yerinde tadilat yapılması nedeniyle kolon kesilmesi iddiaları tamamen çürütüldü. Binanın altındaki firma yetkilileri ise kusursuz sayıldı.
#Kahramanmaraş22 yaşında Altın Portakal’ı kucakladı. Altın Koza’dan, SİYAD’dan, Milano Film Festivali’nden ödüller kazandı... Hem bağımsız filmlerde hem popüler işlerde sağlam adımlarla ilerledi. Gözünü kamera arkasına, yapımcılığa da dikti. Hatta bir filmiyle ödül aldı. Şimdilerde “Hayattan zaman çalıp yakınlarımla o zamanı geçirmeye başladım, birtakım hırslarım törpülendi” diye anlatıyor. Yeni sinema filmleriyle karşımıza çıkmaya hazırlanan Tilya Damla Sönmez’le buluştuk. Yanlış okumadınız, evet artık onun bir adı daha var: “Latince ıhlamur, Özbekçe altın demek.”
#Tilya Damla SönmezFahiş fiyatlı yemeklerin boykot edilmesiyle ilgili fikir ve yorumlar genelde ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileriyse enflasyondan aldıkları güçle fiyatların çok fazla abartıldığını söylüyor. İşin aslını gastronomi sektörünün tecrübeli isimlerine sorduk, restoran müşterilerinin görüşlerini aldık.
#FiyatBazı konularda işler istediğimiz gibi gitmeyebilir. Fazla dürtüsel hareket etmeye eğilimli olabilir, gerçekleri görmekte zorlanabiliriz. Her duyduğumuza inanmayalım. Ama hafta sonuna doğru zihnimiz berraklaşacak, sorunları çözecek, planlar yapacak duruma geleceğiz.
#AstrolojiHaftaya biraz içedönük ve nostaljik duygularla başlıyoruz. Ama yeniayla birlikte hayatımıza çekidüzen vermek isteyeceğimiz bir sürece gireceğiz. Radikal değişiklikler yapmak için güçlü bir istek duyabiliriz. Merakımız, yeniliklere ilgimiz artabilir. Maddi konularda karşımıza hoş sürprizler çıkabilir.
#Dinçer GÜNER‘Misafirin başımızın üstünde yeri var’ tabii ki ama bazı misafirler davranışlarıyla, ihlal ettikleri görgü ve nezaket kurallarıyla ev sahiplerini bezdirebiliyor. Belki de misafirlikte farkında olmadan bu hataları siz de yapıyorsunuz. Bir Sorudan Fazlası serimizde hem misafirlikte uyulması gereken nezaket kurallarını konunun uzmanı ile konuştuk hem de misafirlerinden çok çeken dertli ev sahiplerinin hikâyelerini dinledik.
#MisafirBu hafta Başak burcunda yeniay meydana gelecek, bu yeniaya Mars’ın sert bir etkileşimi olacak. Hayatımıza çekidüzen vermek için uygun bir zaman ancak agresif olabiliriz. Yengeçler çevresiyle çatışabilir, Başaklar öfke patlamaları yaşayabilir, İkizler burçları ailesini alttan alamayabilir.
#Dinçer GünerÇarşamba günü Oğlak burcunda, Merkür etkili bir dolunay meydana gelecek. Hayatımıza çekidüzen vermek için güzel bir dönemdeyiz. Bu hafta, ilk günler sosyalleşmek, yeni ortaklıklar başlatmak için idealken hafta sonuysa sezgilerimiz çok kuvvetli; iç sesimize güvenebiliriz, hatta rüyalarımız bize yol gösterebilir.
#Dinçer GünerMeyve ve sebzelerin üzerindeki tarımsal ilaç kalıntıları sağlığımızı tehdit ediyor. Karbonatlı, limonlu, sirkeli su, bu maddenin temizlenmesi için yeterli mi? Peki hangi meyve ve sebzeler daha riskli, hangileri güvenli? 10 soruda inceledik...
#PestisitHalk arasında genelde ekmek bıçağı olarak bildiğimiz tırtıklı bıçaklar mutfakların en kullanışlı gereçlerinden. Üstelik sadece ekmek kesmek için değil domates dilimlemek, pasta kesmek gibi birçok iş için de her daim elimizin altında bulunuyorlar. Üstelik keskinliklerini de çok uzun süre kaybetmiyorlar. Ama olur da ekmek bıçağız körelirse, bilemek için neler yapabileceğinizi aşağıda ayrıntılarıyla anlattık. İşte püf noktalarımız…
#Bıçak BilemeYapışmaz tavalar, mutfakta işleri kolaylaştırıyor. Sadece kullanım açısından değil, aynı zamanda fazladan yağ kullanıma da gerek kalmadığı için yemek hazırlamayı daha sağlıklı bir hale getiriyor. Ayrıca yiyecekler, tavaya daha az yapıştığı için de temizliği de oldukça pratik.
#Nasıl YapılırAnkara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Doç. Dr Mücahit Taha Özkaya’yı Türkiye’de zeytinle ilgilenip de tanımayan yoktur. Tanımayanlar için özetlemek gerekirse Mücahit Hoca, yerel zeytinlerin korunup tescillenmesi, zeytinyağı üretim şartlarının iyileştirilmesi için mücadele veren bir isim.
#İtalyaMutfakta yemek yaparken yapılan bazı hatalar hem lezzet hem de zaman kaybına neden olabiliyor. Bazen hepimizin yaptığı bu hatalar hayati tehlike bile taşıyabiliyor. Örneğin bıçakları çekmecede başıboş bırakabiliyoruz ya da bir mutfak aleti aldığımız zaman kılavuzunu okumadan bir kenara atıyoruz. İşte mutfakta en sık yapılan bu hataları sizin için derledik. Buradaki uyarıları kesinlikle dikkate alın…
#Mutfak TüyolarıAdana Valisi Mahmut Demirtaş, kadim kültüre ve tarihe sahip Adananın UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamında ’Gastronomi kenti’ olarak tescillenmesi halinde, bu ağda yer alan Hatay ve Gaziantep ile birlikte inanç ve gastronomi koridorunun güney zincirinin tamamlanmış olacağını söyledi.
#AdanaMangal kadar güzel şey ne var? Kömürde pişmiş et, tavuk ve sebzelerle kurulan enfes sofralar, özellikle aile ve arkadaşlarla birlikte olduğunda insan bu keyfe doyamıyor. Mangaldan daha fazla keyif almanın sırrı ise etin lezzetinden ve kıvamından geçiyor elbette. Hazır yaz sıcaklarıyla herkes kendini piknik alanlarına atmışken, mangal yapmanın inceliklerini, lokum gibi etler pişirmenin sırlarını sizin için derleyelim dedik. Mangala bu uyarılarımızı okumadan gitmeyin.
#Mangal Nasıl YapılırÇorbalar, et yemekleri, hamur işleri ve tatlılarıyla ilgi çeken Türk mutfağının, dünyada hak ettiği yerde olmadığını ifade eden İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök, Türk şeflerin de yabancı mutfaklar üzerinde yoğunlaştığını söyledi. Gök, şef adaylarına verilecek eğitimle Türk mutfağını birinci lige çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.
#İstanbul Okan Üniversitesi