Baharatlar dünyanın her yerinde yemeklere lezzet katan en önemli unsurlar. Üstelik Osmanlı İmparatorluğu'nun konumu nedeniyle, mutfak kültürümüzde geçmişten bugüne yer etmiş birçok farklı baharat bulunuyor. Günümüzde de tariflerde bu baharatlar sık sık karşımıza çıkabiliyor. Ancak bazen tek bir yemek için özel bir baharat satın alıp kalanını kullanmadan atıyor ya da "Değmez" deyip o baharatı tariften çıkararak lezzetten ödün veriyoruz. Bu durumlarla başa çıkmak için çok işinize yarayacak bir rehber hazırladık sizin için. Bu rehber sayesinde artık siz de baharatları birbirlerinin yerine dönüşümlü kullanabileceksiniz. İşte eksik baharatları kolayca telafi etmenizi sağlayacak baharat kombinasyonları...
#BaharatlarMilyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği yarıyıl tatili başladı. Üç hafta boyunca minikler derslerden, sınavlardan uzak kalacak, biraz nefes alma imkanı bulacak. Bu dönemde hem ailece eğlenceli vakit geçirmek, hem de ufaklıklara temel mutfak bilgileri öğretmek isterseniz doğru yere geldiniz. Sizin için çocukların bayılacağı tarifler derledik. İşte aile boyu mutfağa girmenizi sağlayacak tariflerimiz...
#Karne GünüYiyecek maddelerimizin bazılarını çiğ bazılarını da pişirerek tüketiriz. Çiğ yenen besinlerin çok iyi yıkanarak tüketilmesi gerekirken pişen besinlerin ise doğru pişirilmesi besin değerinin korunması için son derece önemlidir. Çünkü her besinin pişirme şekli farklıdır. Çoğumuz bilinçsizce pişirme işlemini gerçekleştirirken son derece önemli besin ihtiyacımızı karşılayacak gıdaları faydasız posalara dönüştürüyoruz. Öyleyse bir bakalım hangi tür gıda nasıl pişirilir.
#Rüzgar SünbülMerhaba Sevgili Hürriyet Lezizz Okurları... Bundan sonra bu köşede sık sık tariflerim ve mutfakla teknikleriyle ilgili öğretici içeriklerimle karşınızda olacağım. Bugün ilk olarak pastacılık ve ekmekçilik konusunda temel bilgilerle başlıyoruz. Dilerseniz hemen başlayalım...
#EkmekGabriele Sponza sunuculuğunu üstlendiği Lezzet Düşkünleri yarışmasının formatı ve yarışmacıları kadar dikkat çekiyor. Ünlü şef Gabriele Sponza program boyunca seyirciye hem pratik mutfak bilgileri verecek hem de seyircinin dili damağı olarak, ekrana gelen tüm lezzetleri detayları ile aktaracak.Peki Lezzet Düşkünleri sunucusu Gabriele Sponza kimdir, kaç yaşında, nereli? Gabriele Sponza kimdir, kaç yaşında, nereli? Lezzet Düşkünleri sunucusunun biyografisi
#Lezzet Düşkünleri Sunucusu“Bazen yerken zevkten damağıma kramp giriyor” diyen birinin pişirdiği yemeği ister misiniz? Peki yazdığı yemek kitabını okumayı? Yemek yemenin ve yapmanın hazzıyla harekete geçen Refika Birgül, “Refika’nın Mutfağı/Cooking New Istanbul Style” adlı bir kitap hazırladı. Kitap, yemek kitaplarını roman gibi okuyanlar kadar, tarifleri harf harf izleyerek yemek yapanların da kalbini kazanacak. Hayatı boyunca sevdiklerine kalbi çarparak yemek pişiren Refika Birgül, kimse bu zevkten mahrum kalmasın istiyor.
Kenan Erçetingöz yönetimindeki gecce.com adlı sitenin üç yıllık çalışmaları bir gece rehberinde toplandı. 2004-Kış başlığıyla derlenen rehber yılda iki kez, kış ve yaz olarak yayınlanacak. Rehber, İstanbul'un yanı sıra kış sezonunda eğlence hayatı canlanan Uludağ, Kartalkaya, Palandöken gibi kayak merkezlerini ayrıca ele alıyor.
Avustralya'da yaşayan ve 59 yaşındayken nadir görülen bir demans teşhisi konan Suzan Adler'ın kızı Daily Mail’e annesine teşhis konmadan önce davranışlarında gözlemlediği değişimi ve tüm bu süreçte yaşadıklarını anlattı. Takıntı derecesinde düzenli olan annesi mutfak eşyalarını yanlış yerlere koyuyordu. Aşırı hassas ve alıngan olmaya başladı, araba kullanırken zorlanıyor, ev içinde mesafeleri ayarlayamadığı için eşyaşara çarpıyor ve kırıyordu. Sonunda doktorlar kadına 'Posterior kortikal atrofi' teşhisi koydu
#DemansÇiğli Ataşehir’de eğitim öğretim hayatına devam eden Özel Bilgiç Çocuk Anaokulu, yeni dönem hazırlıklarını tamamladı. Yeni dönemle birlikte gerçekleştirecekleri projelerden bahseden kurucu Beril Çelikel, çocukların çok yönlü gelişimlerini takip etmek için uzman desteğinden faydalandıklarını belirtti.
#1