Avusturya’nın başkenti Viyana, Avrupa şehirleri arasında kesinlikle vazgeçilmezlerim arasında ilk sıralarda yer alıyor. The Economist’in araştırma ve analiz bölümü Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından 173 şehrin verilerine bakılarak yıllık hazırlanan yaşanabilirlik endeksinde 2023’te de birinci seçilerek üst üste ikinci kez ‘Dünyanın En Yaşanabilir Şehri’ olma unvanını korudu. Viyana, aynı zamanda kişi başına düşen yeşil alan bakımından da dünya birinciliğini koruyor. Ben de bu aralar güzel havaları fırsat bilip bu güzel şehri tekrar ziyaret ettim ve güzelliklerini sizlerle paylaşmak istedim.
#AVRUPADAN HABERİlköğretim ve liselerin ilk ara tatili 15 Kasım’da başlıyor. Neredeyse iki yıldır okula gitmiyorlardı ve ilk dönem pek çoğu için kolay geçmedi. Keşif duygusunu harekete geçirecek, doğaya ve dünyaya ilgiyle bakacakları güzel bir tatili hak ettiler. Bir hafta sürecek bu küçük molada hem dinlensinler hem de öğrensinler diye çocuklarımızla birlikte yapabileceğimiz verimli bir tatil planlamak için jürimize danıştık. Yurtiçinden ve yurtdışından 10 ilgi çekici öneriyi sıraladık.
#HürriyetAvusturya, doğal güzelliklere ve kültürel değerlere sahip şehirleri ile Orta Avrupa'nın en turistik ülkeleri arasında yer alıyor. Yemyeşil ormanları, akarsuları, doğa manzarası ve dağ havası ile masallardaki sevimli ülkeleri anımsatan Avusturya; sanat galerileri, müzeleri, sergileri ve farklı kültürel etkinlikleri ile turistleri kendisine çekmeyi başarıyor. İşte Avusturya gezi rehberi…
#Avusturya GezisiAvusturya’nın başkenti Viyana, konumu nedeniyle yıllar boyunca birçok krallık görmüş. Kültür birikimi mimarisinde, tarihinde ve havasında kendini hissettiriyor. Sonbahar da bir hafta sonunuzu Viyana’yı gezmek için ayırırsanız dolu dolu bir gezi ile dönersiniz evinize. İşte size Viyana gezi rehberi…
#Viyanaİlk önce son aylardaki mülteci akını haberleriyle gündeme geldi. Daha sonra, özellikle bu hafta içerisinde, farklı bir konudan dolayı bütün sosyal medya da konuşuldu. Dünyanın her yerinden milyonlarca turistin geldiği bir kültür sanat şehri.
#Dünyanın İziHiçbir şehri gerçekten görüp tanımak için iki gün yetmez elbette. Aynı şey Viyana için de geçerli. Fakat iki gece ve iki gününüzü ayırırsanız ve bu geziden ne beklediğinizi de biliyorsanız, az zamanda çok işler başarabilirsiniz. Viyana’ya gitmenin pek çok nedeni olabilir: Tarih, kültür, müzik, muhteşem saraylar, zengin sanat koleksiyonları, bir döneme damgasını vurmuş mimari akımlar, damak tadı, alışveriş... Siz önce haftasonunu bunlardan hangisine ayıracağınıza karar verin.
Matbaacı İbrahim Temo (50) gezgin bir aileden geliyor. İlk seyahatine altı aylıkken çıktı. Hatırladığı ilk seyahat ise 7 yaşında gittiği Brüksel gezisi. Bugüne kadar 37 ülkeye ayak bastı. “Her fırsatta geziye çıkıyor, geziyle besleniyorum. Farklı kişilerle tanışmak, iletişim kurmak kültürel zenginlik getiriyor. Dolayısıyla benim için seyahat deniz, kum, güneş anlamına gelmez” diyor. Yılda üç uzun, beş kısa yolculuğa çıkıyor. İki yıldır rota seçerken önceliği fotoğraf. Geçen ay ilk fotoğraf sergisi Uzak Renkler’i açtı, aynı isimle bir albüm yayımladı. Temo, “Viyana’ya en az 20 kez gittim. En güzel zamanı yaz başı” diyor.