Mumbar dolması ya da bumbar dolması, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır. Yazın pek tercih edilmeyip, kışın daha fazla tüketilir. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır? İşte, mumbar dolması tarifi ve malzemeleri...
#Mumbar DolmasMumbar dolması tarifi, yöresel lezzeti sevenlerin en çok tercih ettiği yemeklerden. Türk mutfağında özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne ait olan mumbar, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılıyor. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan bu lezzet bir kez tüketildiğinde vazgeçilmez oluyor. Bumbar ya da mumbar dolması olarak anılan bu tarifi sizler de denemek istiyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır ve doldurulur? İşte, lezzetli mumbar tarifi ve malzeme listesi.
#Mumbar TarifiMumbar, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma türüdür. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır. Mumbar, genellikle kışın daha fazla tüketilir. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır?
#MumbarTunceli'nin yöresel yemekleri, et yemekleri, hamur işleri, çeşitli mezeler ve salatalar da dahil olmak üzere zengin bir yelpazeden oluşuyor. Tunceli'nin yöresel yemeklerinin içinde genellikle et yer alıyor. Aynı zamanda yemekler bol baharatla tatlandırılıyor. Tunceli’nin meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tunceli YemekleriDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabMumbar özellikle Adana ve bölgesinde çok sevilen yiyecekler arasında bulunmaktadır. Son zamanlarda ise pek çok kişi tarafından tüketilmeye başlanmıştır. Sakatat sevenlerin lezzetine doyamadığı bu yiyeceğin evde de hazırlanması mümkün olmaktadır. Ama hazırlama aşamasında bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Mumbar yemeği bumbar olarak ta bilinmektedir. Mumbar doğru şekilde temizlenmezse hastalığa neden olabilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#MumbarAdana'nın milli yemeği olan şırdan bölgede kebaptan sonra en çok tüketilen lezzetlerden biri. Şırdancılık Adana'da neredeyse başlı başına bir sektördür. Adana'da kesilen koyunların şırdan ihtiyacını karşılamadığı için başka şehirlerden çiğ şırdan getirilmektedir. Peki, şırdan nedir? Şırdan dolması hayvanın neresinden yapılır?
#Şırdan Nedir?Damağınızı şenlendirecek lezzet yolculukları... Adrenalin patlaması yaşayacağınız maceralar... Romantik alternatifler... Haydi hareketlenin, yılbaşına ve yeni yılın ilk gününe bütün bir yıl hatırlayacağınız güzel anılar iliştirin. 2014’ün çok lezzetli olmasını diliyorum.