Muhammara, bazı yörelerde acuka olarak da biliniyor. Kafkas mutfağına has bu nefis kahvaltılık kızarmış ekmek dilimleriyle ayrı bir güzel oluyor. Bu nefis sosu kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz gibi atıştırmalık ya da meze olarak da servis edebilirsiniz. Peki muhammara nasıl yapılır? İşte evde pratik muhammara tarifi...
#Muhammara TarifiMuhammara nedir muhammara nasıl yapılır? soruları, bu lezzeti yapmak isteyenlerin en fazla yanıt aradığı konulardan. Ceviz, baharat ve salçanın mükemmel bir uyumla hazırlanan ve kahvaltı sofralarının baş tacı olan muhammara Kafkas mutfağının geleneksel lezzetlerinden. İşte, muhammara yapımı ve muhammara tarihi ile ilgili ayrıntılar.
#Muhammara NedirHer yörede farklılık gösteren ve içerisindeki bolca baharatlarla kahvaltı sofralarımıza gelen muhammara Anadolu mutfağında geniş yer tutuyor. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de bulunan bu lezzet ceviz ve peynirin muhteşem uyumu ile buluşarak hazırlanıyor. Yalnız muhammara yaparken dikkat etmeniz gereken püf nokta cevizi çok fazla küçük parçalara ayırmamak. Peki, muhammara nasıl yapılır? Muhammara malzemeleri neler? İşte kolay muhammara tarifi ve yapılışı.
#Muhammara Nasıl YapılırHafta içi yoğun çalışma temposundan dolayı aile ile kahvaltı yapılamaması herkesin şikayetçi olduğu bir durum. Bu durumu hafta sonu telafi etmek isteyen kişiler, kolayca yapabilecekleri pratik ve bir o kadar da lezzetli kahvaltılık tarifleri sorguluyor. Özellikle hafta sonu kahvaltıları için tercih edilen ve malzemeleri yöreden töreye farklılık gösteren muhammaranın nasıl yapıldığını ve tarifini merak eden vatandaşlar, muhammara tarifini sorguluyor. Peki, muhammara nasıl yapılır? Muhammara yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar neler?
#Muhammara Nasıl Yapılır?Önceki yazımda bahsettiğim Londra’daki ‘Cradle of Food’ (Yemeğin Beşiği) etkinliğini anlatmaya devam... Bu hafta ortamı ve hazırladığımız yemekleri konuşalım istedim. Herkesin aynı sofranın etrafında toplanıp özveriyle ve imece usulü çalıştığı bu özel etkinlikte, özellikle yabancı yemek yazarlarının depremlerden etkilenen bölgenin yemeklerini tadıp tanıması çok önemliydi.
#(Yemeğin BeşiğiGeçen hafta “Geleneksel reçeteleri korumak hepimizin görevi” demiş, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgelerin mutfağından tarifler vermiştim. Bu hafta yine afet bölgesinden, yaklaşan ramazan sofralarına da yakışacak, birbirinden nefis 4 tarifim var...
#MuhammaraRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 4 Mayıs Salı, Ramazan'ın 22. günü için iftar menüsü...
#RamazanBu yıl başka bir yıl oldu. Bir yandan yalnız bıraktı, bir yandan paylaşmanın, hissetmenin, birliğin beraberliğin bin bir yolunu arattı, buldurdu ve bizi birleştirdi. Bir yandan içimize kapandık, bir yandan hiç olmadığı kadar dışa vurduk kendimizi..
#Yılbaşı Sofrası