Güncelleme Tarihi:
Hafta sonu kahvaltılarında sıklıkla tercih edilmeye baÅŸlayan, ceviz ve peynirin muhteÅŸem uyumunu yansıtan muhammaranın nasıl yapıldığı son günlerde merak ediliyor. Kafkaslara özgü bir kahvaltılık olan muhammaranın nasıl yapıldığı ve tarifini merak eden vatandaÅŸlar, en güzel muhammara tarifini araÅŸtırıyor. Ä°ÅŸte,Âmuhammara tarifi ve malzemeleri...
MUHAMMARA NASIL YAPILIR?
Karnınız aç ve kahvaltı yapmak istiyorsunuz ama çok vaktiniz mi yok? Ya da ailece uzun bir aradan sonra toplandınız ve kahvaltı mı yapacaksınız? O halde muhammara tam size göre! Muhammara yapımını, malzemelerini ve püf noktalarını sizler için derledik.
MALZEMELER
1 çay bardağı zeytinyağı - 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi - 1 çay kaşığı kimyon - 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber - 2 diş sarımsak - 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir - 10-15 adet sandviç ekmeği - Domates salçası
YAPILIÅžI
İlk olarak peyniri geniş ve derin bir kâseye koyun ve çatalla ezerek karıştırın. Üzerine zeytinyağı ve sarımsağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bir sonraki aşamada kimyon ve pul biberi ceviz içiyle beraber ilave edip, karıştırma işlemini sürdürün.
Hazırladığınız peynirli karışıma 1 yemek kaşığı kadar domates salçası ekleyin. Son olarak sandviç ekmeklerinin üstüne sürerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun...
PÃœF NOKTASI
Muhammaranın daha lezzetli olmasını istiyorsanız cevizleri mutfak robotu yerine havanda ezerek daha iri taneli kalmasını sağlayın. Görselliğe önem veriyorsanız, servise hazır hale gelen muhammaranın üstüne nar ekşisi sıkıp maydanoz yaprağı da ekleyebilirsiniz.